Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 08:20:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Co se stalo s HBO2?

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.12.2003



Také vám nešel program HBO2? Od pátku do dnešního dne byly totiž na některých receiverech problémy s příjmem tohoto prémiového kanálu. A protože jste nám volali či psali do redakce satCentrum co se vlastně stalo, zeptali jsme se na to za vás UPC ČR.


Nejprve jsme v pondělí oslovili telefonicky tiskového mluvčího, dr.Františka Malinu, který nám ochotně slíbil se v řešení problému angažovat, potřeboval ale od nás podrobně zformulovat otázky, aby je mohl dále postoupit technickým specialistům pro odpovědi. Sepsali jsme tedy vaše nejčastěji kladené dotazy do několika otázek:

1. Od pátku nemohu sledovat program HBO2. Platím si UPC Direct - základní nabídku Rodina plus prémiové kanály HBO a HBO2. Nepoužívám receiver Philips 6010, mám abonenci jen na kartu a sledoval jsem UPC Direct v jiném digitálním receiveru s dekodérem (CAM) CryptoWorks. Dokdy bude tento stav trvat?

2. Bude mi jako abonentovi UPC, mající pronajatou pouze kartu a platící prémiový kanál HBO + HBO2 nějakým způsobem snížen poplatek za dny, kdy jsem nemohl sledovat vysílání HBO2?

3. Nepomohlo by sloučení maďarského HBO2 a českého HBO2 do jednoho programu, a přepínat jen zvukové mutace (podobně jako např. u programu Spektrum)? Už před pátečním výpadkem na některých přijímačích docházelo k častému rozpadu obrazu (kostečkování), případně chvilkového zatuhnutí, zamrznutí obrazu. Důvodem je zřejmě nízký datový tok. Po sloučení ze dvou do jednoho společného HBO2 by se mohl datový tok zvednout.

4. Dochází k problémům s HBO2 už na distribučním satelitu Amos 2, anebo až v paketu UPC Direct na Astře?

5. Je vidět, že je mnoho kanálů - programů jen na tři transpondery. Neplánuje UPC přidat další transpoder? Pokud ano, kdy se toho dočkáme?


Toto byly nejčastější dotazy k tomuto problému. Na doplnění – podle našich praktických zkušeností a poznatků našich čtenářů HBO2 nefungovalo v receiverech Nokia 9800 (v CAM CW Philips), Kaon (v UCAS čtečce i CAM), Hundai (v UCAS čtečce i CAM), EMTECH (v CW čtečce i ve slotech v CAM CW), DigitAll World aj., naopak kanál HBO2 bez problémů dekódovaly receivery Humax 5500 (ve čtečce CW i v CAM CW) a také Dreambox či Pioneer. Těch nefungujících typů byla ale asi většina.

Dr.Malina byl v pondělí mimo společnost, ale ozval se nám hned v úterý ráno, po osmé hodině ranní. Zde je jeho odpověď:

Vážený pane inženýre,

Zpráva o výpadku HBO2 se do našeho klientského centra dostala poprvé v neděli. Po zjištění, že nejde o místní problém, jsme okamžitě informovali vysílací pracoviště v Amsterodamu, kde zjišťují příčinu.

Všem zákazníkům se za tento výpadek omlouvám. Věřím, že bude napraven v co nejkratší době.

Případnou slevu je nutno písemně uplatnit na Klientském centru UPC.

Všem zákazníkům současně děkuji za jejich technické podněty. Budou obratem tlumočeny vedení UPC Direct.

S pozdravem František Malina



Tolik první reakce aspoň na některé otázky, na další se určitě dostane v příštím pokračování našeho seriálu UPC odpovídá.


Ve 14 hodin však do naší redakční schránky přišel další e-mail, který oznamoval, že je už příjem stanice HBO2 opět funkční. Také ten otiskujeme v plném znění, a jsme rádi, že jsme aspoň trochu pomohli k vyřešení tohoto problému. Pan Malina nám píše:

Prosím můžete zveřejnit krátké sdělení, že problém, s HBO2 je vyřešen? Šlo o chybu v software. Díky upozornění Vašemu a čtenářů se ji podařilo odstranit. Děkuji za zpětnou vazbu. Veselé vánoce!


Také my v redakci satCentrum se k přání připojujeme a přejeme vám všem pěkné vánoční svátky při sledování pořadů satelitní televize!


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.12.2003 • UPC zařazuje do své satelitní a kabelové televizní nabídky nový dětský televizní kanál Minimax [ 16 ]
18.12.2003 • Chystají se změny ve vlastnictví polských televizních stanic [ 2 ]
08.12.2003 • UPC odpovídá – 24.část [ 30 ]
05.12.2003 • Leden na HBO
04.12.2003 • NBA na Galaxii sport – plán přenosů základní části
01.12.2003 • Fotbal na Galaxii sport – plán přenosů na prosinec [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Uroven call center v CR 

29.12.2003 11:28 • Pavel
Zrovna dneska jsem cetl tiskovou zpravu v Marketingovych novïnach. Cituji : "Na 47 % tuzemských zákazníků by přestalo nakupovat od společnosti, která má nízkou úroveň služeb kontaktního centra. Okolo 65 % zákazníků také tvrdí, že operátoři kontaktního centra podstatně ovlivňují jejich vnímání společnost. Čechy nejvíce frustruje dlouhé čekání na lince na spojení s operátorem a komplikované volby u automatizovaných obslužných systémů. " Docela se to sem hodi.
 
 
  CentrumUPC 

24.12.2003 14:41 • Nico
Mám stejné zkušenosti jako předchozí čtenář.Když volám na infolinku UPC,je to katastrofa.A to si říkají profesionálové,kteří chtějí za služby nekřesťanské perníne.
 
 
  Centrum UPC 

23.12.2003 21:02 • Lubos
Doporučuji udělat na klientském centru pořádek, já jsem to oznámil v pátek 19. prosince a dozvěděl jsem se, že jsem si asi něco provedl s přijímačem a to přesto, že jsem velmi podrobně popsal problém, včetně seznamu přijímačů na kterých HBO2 hraje a na kterých nikoli, včetně verzí softu. Připadalo mi však, že slečna vůbec netuší o čem mluvím. Opakoval jsem to tedy po cca jedné hodině a totéž se opakovalo, tentokrát s operátorem. V sobotu ráno znovu a to jsem se navíc dozvěděl, že jsem první kdo to hlásí. Co k tomu chcete dodat víc, úroveň, alespoň částečných a obecných technických informací operátorů, je minimální, ale zato jsou slušní, jenže to málo pomůže!!! Děkuji za případnou reakci.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist