Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 04:32:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

TV Nova zakoupila další úspěšný seriál Dr. House

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 14.09.2006


Vedle Ztracených zakoupila televize Nova další úspěšný a oceňovaný americký seriál. Jmenuje se Dr. House a vypráví o lékaři, který svůj život zasvětil boji s komplikovanými nemocemi. Seriál byl s úspěchem uveden v řadě zemí světa a ve Spojených státech, kde televizní společnost FOX uvádí již jeho třetí řadu, patří v současnosti dokonce mezi TOP 15 nejsledovanějších pořadů.

Dr. House také získal několik významných televizních cen, jako například Zlatý Glóbus, Cenu amerických televizních kritiků, EMMY 2005, 3x Satellite Award, WGA Award a další. Na obrazovkách televize Nova ho uvidíme již v říjnu.


Praha 12. září 2006 – K úspěšné původní seriálové tvorbě TV Nova reprezentované Ordinací v růžové zahradě, Ulicí a Pojišťovnou štěstí a k nejznámějším zahraničním seriálům (Ztraceni, Kriminálka Las Vegas, Kriminálka Miami a Kobra 11), se brzy přidá další seriálový hit. Nova jej uvede již v říjnu pod názvem Dr. House (originální titul House M. D.).

Dr. House - neobvyklý doktor pro neobvyklé situace

Dr. House, specialista neurochirurg a hlavní postava seriálu, je doslova posedlý svou prací. Být však jeho pacientem asi není zrovna záviděníhodná situace. Jednak znamená, že onemocnění je velmi vážné a svým způsobem záhadné, jednak nejde zrovna o vzor pro studenty medicíny. Dr. Gregory House je náladový, ironický a s pacienty skoro nemluví. Jeho heslem je "Když nebudeme mluvit s pacienty, nebudeme jim muset lhát". To nevypadá na zrovna kladný charakter, ale zdání klame. Dr. House totiž dokáže vyléčit i ty nejkomplikovanější případy a to je často jediný důvod, proč jej vedení nemocnice se skřípěním zubů ponechává dál ve stavu zaměstnanců. Evidentní je, že Dr. House v podstatě představuje prototyp antilékaře, postavu, která by v konvenčních seriálech odehrávajících se v nemocnicích po celém světě byla zápornou.

K pacientům se chová bez respektu a mnohdy cynicky. Přesto není Gregory House, sám postižený kloubní chorobou, monstrem bez citů a bez zásad. Čas od času, jako by náhodou, divák zjišťuje, že dokáže být mnohem lidštější a mnohem emotivnější než mnozí jeho "vzorní" kolegové. Dr. House si může dovolit být jakým je - je totiž génius. Zachraňuje životy i přes řadu bitev, které svádí s kolegy, vedením nemocnice i s příbuznými nemocných.

Neobvyklá je u tohoto seriálu také obrazová stránka. Diváci často podnikají prostřednictvím nejmodernější techniky znepokojivé výlety do nitra pacientů - aby pochopili, co se uvnitř odehrává a jak nemoc působí na lidský organismus. House při práci postupuje více než jako lékař jako detektiv, se svým týmem analyzuje nemoc a skládá řadu drobných indicií až ke konečné diagnóze a neváhá přitom ani pronikat do pacientova soukromí a dokonce do domácnosti, aby zjistil možné příčiny onemocnění.

Pozoruhodná ale není jen hlavní postava, ztělesněná vynikajícím britským hercem, scénáristou a spisovatelem Hughem Lauriem, kterého čeští diváci znají například z filmů Rozum a cit, Myšák Stuart Little či komediálního seriálu Černá zmije, kde hrál po boku Rowana Atkinsona a podílel se také na scénářích, ale i další lékaři z jeho tříčlenného týmu. Neurolog Eric Foreman (Omar Epps), imunoložka Dr. Allison Cameronová (Jennifer Morrisonová) a specialista na úrazy Dr. Robert Chase (Jesse Spencer). Dr. House často vyhledává pomoc svého starého přítele onkologa Dr. Jamese Wilsona (Robert Sean Leonard) a k výrazným postavám seriálu patří i jeho nadřízená dr. Lisa Cuddyová (Lisa Edelsteinová).

Seriál Dr. House rozhodně nepatří k typickým příběhům z lékařského prostředí, je natočený moderně, každá epizoda vedle notné dávky napětí obsahuje i mimořádně vtipné dialogy. Právě proto si získává miliony diváků na celém světě (byl uveden v Austrálii, Belgii, Kanadě, Chile, Finsku, Francii, Německu, Indii, Itálii, Japonsku, Mexiku, Jižní Africe, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a v dalších zemích) a získal řadu cen. Za všechny jmenujme Zlatý Glóbus a cenu televizních kritiků pro představitele hlavní role H. Laurieho, Emmy 2005 za scénář, Satellite Award 2005, WGA Award 2006 a další.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí televize Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.09.2006 • Česká televize uvede nový dokument Děti bez lásky - i s láskou
15.09.2006 • Programové zmeny v Rádiu Expres
13.09.2006 • O víkendu zvítězili Piráti z Karibiku, SuperStar i Ztraceni
13.09.2006 • Komediální blok na stanici Jetix [ 1 ]
12.09.2006 • ČT i v pondělní večer oslovuje více než 1 200 000 diváků
12.09.2006 • Česká televize uvede nový dokument Chačipe

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ......byl uveden v Austrálii, ... 

15.09.2006 22:18 • faust
......byl uveden v Austrálii, Belgii, Kanadě, Chile, Finsku, Francii, Německu, Indii, Itálii, Japonsku, Mexiku, Jižní Africe, Švédsku, Švýcarsku, Velké Británii a v dalších zemích.......
A zapomneli napsat, ze nasi SUPER NOVA TV predbehla s timto serialem "obycejna" STV ze slovenska :-)
Tento serial muzu jen doporucit!!! Fakt je dobry!
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist