Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 19.05.2024 - 07:53:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

TV Nova koproducentem filmu Obsluhoval jsem anglického krále

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 20.12.2006



Hořká komedie Obsluhoval jsem anglického krále, kterou natočil režisér Jiří Menzel podle románu Bohumila Hrabala, měla v pondělí 18. prosince slavnostní premiéru. Koproducentem filmu je televize Nova, která tak opět potvrdila svůj dlouhodobý záměr věnovat se podpoře české kinematografie.


Praha 19. prosince 2006„Televize Nova podporuje český film již několik let a má za sebou řadu koprodukcí, vlastní produkci či spolupráci formou předkupu televizních vysílacích práv. Podpora snímku Obsluhoval jsem anglického krále je pro nás jakousi třešničkou na dortu, a možnost, že jsme mohli spolupracovat s panem Menzelem, považujeme za čest. Ale abychom se moc nechválili. Dalším důvodem je samozřejmě i komerční hledisko, neboť filmy tohoto režiséra mají i po letech u diváků ohromný úspěch,“ odpověděl generální ředitel televize Nova Petr Dvořák na tiskové konferenci na otázku, proč se pro koprodukci „anglického krále“ TV Nova rozhodla.

Hořkou komedii natáčel režisér Jiří Menzel od března do června letošního roku v pražském Obecním domě nebo v reprezentačních prostorách primátora, kině Lucerna, v Harrachově, zámečku na Slapech, nádraží v Liberci a dalších lokalitách, jeho producentem je společnost AQS a dalšími koproducenty kromě TV Nova Magic Box Slovakia, Barrandov Studios a Universal Production Partners. Hlavní roli pikolíka, jehož osud odráží dramatické dějiny naší republiky, hrají Ivan Barnev (Jan Dítě v mládí) a Oldřich Kaiser (po propuštění z vězení), Julia Jentsch, Martin Huba, Marian Labuda, Milan Lasica, Josef Abrhám, Jiří Lábus, Jaromír Dulava, Pavel Nový a další. Dvouhodinové vyprávění upoutá nejen osobitým humorem, režijní kultivovaností a obrazovou nápaditostí, ale také umem, s níž se Jiřímu Menzelovi podařilo převést dějově překypující Hrabalův text do podoby filmového scénáře.

A co říká slavný režisér na spolupráci s TV Nova? „Když mi řekli, že tento film budeme dělat ve spolupráci s TV Nova, byla to pro mne radostná zpráva. Jsem a budu rád, když komerční televizi nepůjde jenom o to, aby vydělávala, ale aby měla také péči o duševní a mravní zdraví svých diváků.“


TV Nova a podpora českého filmu

Televize Nova je divácky nejsledovanější česká stanice, která je mimořádně úspěšná i v evropském měřítku. Kromě televizních aktivit se Nova věnuje i podpoře české kinematografie. Formou produkce, koprodukce nebo předkupu televizních vysílacích práv umožnila natočení celé řady kvalitních a přitom divácky atraktivních snímků, jako Šakalí léta, Byl jednou jeden polda, Pták Ohnivák, Jezerní královna, Válka barev, Playgirls, Andělská tvář, Z pekla štěstí, Kameňák 1, 2 a 3, Non plus ultras, Pánská jízda, Jak básníci neztrácejí naději, Duše jako kaviár či Příběhy obyčejného šílenství.

Podle bestselleru Michala Viewegha a v režii Filipa Renče pak TV Nova ve vlastní produkci natočila komedii Román pro ženy, která se stala nejnavštěvovanějším filmem roku 2005 a jako divácky nejúspěšnější snímek také získala Českého lva.

Z dalších děl, které Nova koprodukovala, měly v roce 2006 zatím úspěšnou premiéru filmy Jak se krotí krokodýli režisérky Marie Poledňákové, Rafťáci a Ro(c)k Podvraťáků v režii Karla Janáka, či Účastníci zájezdu natočené podle scénáře Michala Viewegha.

V současné době se postprodukuje Bestiář v režii Ireny Pavláskové podle úspěšného bestselleru Barbary Nesvadbové. Televize Nova také získala vysílací práva na uvedení právě natáčeného snímku Jana Svěráka Vratné lahve, na film Medvídek v režii Jana Hřebejka a na nový film Filipa Renče s názvem Na vlastní nebezpečí. O podpoře dalších titulů s TV Nova jednají také další zájemci.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí televize Nova



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2006 • Prima TV uvede od ledna příštího roku další seriál [ 1 ]
21.12.2006 • Více relací Zelené vlny - více informací
20.12.2006 • Televize Prima ukončí seriál Rodinná pouta [ 1 ]
20.12.2006 • Susedov si v pondelok pozrel 1 milión 317 tisíc divákov
19.12.2006 • Markizácka bilancia v relácii 2006! bola úspešná
19.12.2006 • Silvestr je hra

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist