Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 17.05.2024 - 12:09:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Čtrnáct nominací na Českého lva pro filmy z koprodukce TV Nova

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 14.02.2007


Televize Nova, která formou produkce, koprodukce nebo předkupu televizních vysílacích práv umožnila natočit řadu kvalitních a přitom divácky atraktivních snímků, si na své konto může připsat další úspěch – celkem čtrnáct nominací na Českého lva pro čtyři snímky, na jejichž vzniku se podílela. Jedenáct nominací obdržel film Obsluhoval jsem anglického krále a po jedné snímky Účastníci zájezdu, Ro(c)k podvraťáků a Jak se krotí krokodýli.


Praha 13. února 2007 – Celkem čtrnáct nominací na Českého lva získaly filmy, které formou koprodukce umožnila natočit televize Nova. Nejúspěšnější je snímek režiséra Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále, který vstupuje do klání o České lvy 3. března s jedenácti nominacemi v deseti kategoriích – za nejlepší film, hlavní ženský a hlavní mužský herecký výkon (Julia Jentsch, Oldřich Kaiser), vedlejší mužský herecký výkon (Martin Huba), režii (Jiří Menzel), scénář (Jiří Menzel), kameru (Jaromír Šofr), střih (Jiří Brožek) a výtvarný počin, kde má dva zástupce (architekt Milan Býček, výtvarník Milan Čorba).

Obsluhoval jsem anglického krále, přepis proslulého románu Bohumila Hrabala, slaví úspěchy již od svého uvedení do kin. Během prvního víkendu na něj přišlo téměř 104 tisíc lidí, což je mezi českými filmy nejvyšší víkendová návštěvnost od 1. ledna 1998 (doposud film vidělo více jak 450 tisíc diváků). Z nominačního večera Českých lvů si „Král“ odnesl cenu za Nejlepší filmový plakát a v současné době reprezentuje Českou republiku v hlavní soutěži na mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně.

Z dalších filmů, na jejichž produkci se TV Nova podílela, postupuje do finále Českých lvů s jednou nominací za nejlepší vedlejší ženský herecký výkon pro Evu Holubovou divácký hit Účastníci zájezdu. Snímek režiséra Jiřího Vejdělka, natočený podle románu Michala Viewegha, byl na nominačním večeru Českých lvů již odměněn Cenou časopisu Premiere, jehož čtenáři mu dali nejvíce hlasů.

Po jedné nominaci také získaly snímky Ro(c)k podvraťáků Karla Janáka v kategorii nejlepší střih (Pavel Hrdlička) a Jak se krotí krokodýli režisérky Marie Poledňákové v kategorii nejlepší zvuk (Jiří Klenka).

„Věříme, že filmy, které Nova koprodukovala, promění během finálového večera své nominace v co nejvíce sošek Českých lvů a bylo by skvělé, kdyby stejně jako loni Román pro ženy i letos vyhrál kategorii divácky nejúspěšnější film ten, na jehož vzniku se Nova podílela. Podle výsledků návštěvnosti kin v loňském roce se zdá, že by to mohl být snímek Účastníci zájezdu, který shlédlo 788.126 diváků,“ říká Veronika Šmítková, tisková mluvčí TV Nova.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí televize Nova


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.02.2007 • Česká televize uvede Filmový klub: Francis Ford Coppola
15.02.2007 • Hvězdy u piana se chystají na svou premiéru
14.02.2007 • Hádej, kdo jsem! - další novinka ve vysílání Prima TV
14.02.2007 • Pondělní seriály Prima TV Letiště a Zoufalé manželky získávají stále větší počet příznivců [ 2 ]
14.02.2007 • Úspěch talk show Jana Krause
13.02.2007 • Valentýnské lásky na Nově

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist