Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 09:46:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Vratné lahve zaútočily na další rekord

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 21.03.2007



Další film, který vznikl ve spolupráci s TV Nova, komedie Zdeňka Svěráka Vratné lahve, se stal hitem a na své konto si připsal ojedinělý rekord návštěvnosti. Již 12. den od oficiální premiéry překonal hranici 300 tisíc diváků.


Zájem o nový film režiséra Jana Svěráka podle scénáře Zdeňka Svěráka, komedii Vratné lahve, neopadá, právě naopak. Vratné lahve zamířily k dalšímu rekordu. Souhrnná čísla po druhém víkendu představují 282 738 diváků. Hranici 300 tisíc diváků film podle distributora, společnosti Falcon, překonal v pondělí 19. března v podvečer. Vratné lahve se tak stávají prvním českým filmem v novodobé historii, jemuž se podařilo dosáhnout této návštěvnosti již 12. den od oficiální premiéry.

Koncem týdne vypukne na webových stránkách filmu www.vratnelahve.cz velká a těžká divácká soutěž „O korzet paní ředitelky". Rafinované otázky připravil sám režisér filmu. Vítěz vyhraje originální rekvizitu, kterou ve Vratných lahvích používala herečka Alena Vránová.


TV Nova a podpora českého filmu

Televize Nova je divácky nejsledovanější česká stanice, která je mimořádně úspěšná i v evropském měřítku. Kromě televizních aktivit se Nova věnuje i podpoře české kinematografie. Formou produkce, koprodukce nebo předkupu televizních vysílacích práv umožnila natočení celé řady kvalitních a přitom divácky atraktivních snímků, jako Šakalí léta, Byl jednou jeden polda, Pták Ohnivák, Jezerní královna, Válka barev, Playgirls, Andělská tvář, Z pekla štěstí, Kameňák 1, 2 a 3, Non plus ultras, Pánská jízda, Jak básníci neztrácejí naději, Duše jako kaviár či Příběhy obyčejného šílenství.

Podle bestselleru Michala Viewegha a v režii Filipa Renče pak TV Nova ve vlastní produkci natočila komedii Román pro ženy, která se stala nejnavštěvovanějším filmem roku 2005 a jako divácky nejúspěšnější snímek také získala Českého lva.

Z dalších děl, které Nova koprodukovala, měly v roce 2006 úspěšnou premiéru filmy Jak se krotí krokodýli režisérky Marie Poledňákové, Rafťáci (Český lev za nejnavštěvovanější film roku 2006), Ro(c)k Podvraťáků v režii Karla Janáka, či Účastníci zájezdu natočené podle scénáře Michala Viewegha, v roce 2007 film Jiřího Menzela natočený podle předlohy Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále, který úspěšně reprezentoval Českou republiku i na MFF v Berlíně (cena FIPRESCI).

V současné době se postprodukuje Bestiář v režii Ireny Pavláskové podle úspěšného bestselleru Barbary Nesvadbové. Kromě již zmíněné komedie Vratné lahve získala TV Nova také vysílací práva na film Medvídek v režii Jana Hřebejka a na nový film Filipa Renče s názvem Na vlastní nebezpečí. O podpoře dalších titulů s TV Nova jednají také další zájemci.


Veronika Šmítková, Tisková mluvčí TV Nova, 20.3.2007


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.03.2007 • Televizní tipy pro čtvrteční večer 22. března
21.03.2007 • Otvorený list hokejových fanúšikov - televíznych divákov. [ 2 ]
21.03.2007 • Ocenění projektu ČT a NROS Pomozte dětem
21.03.2007 • Televizní tipy pro středeční večer 21. března
20.03.2007 • Jste to, co jíte startuje již ve středu 21.3.
20.03.2007 • Přes nový práh speciál publicistického pořadu ČT

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist