Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 09:14:44   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Noc filmových nadějí zná svého vítěze

  Autor: PR Press TV Nova , e-mail: dopisove@nova.cz Přidané: 06.04.2007


TV Nova dnes udělila cenu divácky nejoblíbenějšímu filmu, který vzešel z ojedinělého projektu Noc filmových nadějí. Nejsledovanější televize v rámci něj poskytla od půlnoci 2. března až do ranních hodin následujícího dne svůj vysílací čas nejmladší generaci filmových tvůrců. Diváci tak měli možnost viděli třicet snímků studentů českých filmových škol a následující tři týdny pak na internetu hlasovat pro nejlepší z nich. Hlavní cenu si odnesl sci-fi thriller TOXYMORON, jehož autorem je Jakub Hussar.

Praha 4. dubna 2007 – Třicet snímků studentů z pěti filmových škol – tak vypadala Noc filmových nadějí, v níž svá první díla mohli předvést zástupci nejmladší filmařské generace. V programu byly grotesky, animované filmy, komediální příběhy, pohádky, dramata, dokumenty, sci-fi, videoklipy a další žánry, jimiž studenti chtěli zaujmout, pobavit, vyjádřit svůj postoj k životu. Kromě vysílacího času na obrazovkách jim TV Nova dala možnost prezentovat svá díla i na internetových stránkách Novy, kde zároveň od 3. až do 24. března probíhalo divácké hlasování o nejlepší snímek.

Nejvíce hlasů dostal a hlavní cenu tedy získal hraný sci-fi thriller TOXYMORON, jehož autorem je posluchač druhého ročníku Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku Jakub Hussar. První vedlejší cenu dostala animovaná pohádka O kohoutkovi a slepičce od Dominika Krutského a Lukáše Šereše z pražské Střední průmyslové školy sdělovací techniky v Panské ulici a druhou vedlejší cenu si odnesl hraný příběh Fazolka, který natočil Jiří Staniševský, také posluchač Střední průmyslové školy sdělovací techniky. Hlasování na internetu se zúčastnilo celkem 23 441 lidí.

„Ohlas na Noc filmových nadějí byl až nečekaný, což ostatně potvrzuje i počet hlasujících. Podařilo se nám vzbudit zájem o tvorbu budoucích filmařů, objevit řadu talentů a navíc se přesvědčit, že mladým tvůrcům nechybí kreativita a odvaha zkoušet nové a neotřelé způsoby tvorby. Určitě se nemusíme bát, že bychom neměli v budoucnu s kým spolupracovat,“ říká generální ředitel televize Nova Petr Dvořák, který během dnešního vysílání Snídaně s Novu předal vítězům ceny.

Po obrovském úspěchu tohoto projektu se TV Nova rozhodla, že bude v nastoupeném trendu pokračovat a v průběhu léta zrealizuje druhou Noc filmových nadějí.

Vítězný sci-fi thriller TOXYMORON
Příběh se odehrává po kruté chemické válce, kdy je civilizace soustředěna v obřích izolovaných městech. Z rozsáhlých kontaminovaných oblastí nepřicházejí dlouhá léta žádné zprávy, je však jisté, že se v těchto zdánlivě neobyvatelných zónách děje něco strašného… Snímek již získal několik významných cen na zahraničních festivalech.


Zdroj: Veronika Šmítková, tisková mluvčí TV Nova; 5. dubna


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.04.2007 • Televizní tipy pro nedělní večer 8. dubna
07.04.2007 • Televizní tipy pro sobotní večer 7. dubna [ 2 ]
06.04.2007 • Česká televize uvede dokument Zlatovláska na špičkách
06.04.2007 • Adam Šangala na obrazovce ČT2
06.04.2007 • Pre deti a dospelých bol Celebrity CAMP jednotkou
06.04.2007 • Televizní tipy pro páteční večer 6. dubna

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist