Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 17:36:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Filmové taháky letošního léta na TV Nova

  Autor: Lukáš Polák , e-mail: lucky(dot)boy(at)volny(dot)cz Přidané: 13.06.2007


Televize Nova dnes vyložila karty a představila novinářům své vysílací schéma na léto. Sobotní večery budou opět patřit filmům, které by měly k obrazovce přilákat co nejvíce diváků. Jsou mezi nimi premiéry i osvědčené reprízy. Jmenujme Úsměv Mony Lisy, Trosečníka, Armageddon nebo druhý díl Resident Evil s podtitulem Apokalypsa.Těšit se můžete i na 11 bondovek a 6 Policejních akademií. Pokračovat budou samozřejmě i sportovní přenosy ze závodů Formule 1. My jsme pro vás připravili přehled filmů, které si určitě nenecháme ujít.


Úsměv Mony Lisy

30. června – 20:00
Katherine Watson (Julia Roberts) v roce 1953 přijíždí na prestižní univerzitu Wellesley, kde získala místo profesorky historie umění. Očekává, že její studentky, které patří k nejlepším vysokoškolačkám v zemi, využijí všech možností, které jim současná poválečná doba nabízí. Krátce po svém příjezdu však Katherine zjistí, že prostředí na prestižní škole je velmi konzervativní. Její kolegyně, profesorka Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), není zdaleka jediná, kdo si stále myslí, že zásnubní prsten je pro mladou ženu mnohem větší životní výhrou než kvalitní vzdělání. Když Katherine začne své studentky povzbuzovat k tomu, aby začaly přemýšlet nezávisle, dostane se do konfliktu s ostatními profesory, některými absolventy a dokonce i jednou ze svých studentek arogantní Betty Warren (Kirsten Dunst). Poté, co se Katherine podaří přesvědčit nejlepší kamarádku Betty Joan Brandwyn (Julia Stiles), aby si podala přihlášku na právnickou fakultu univerzity Yale i přesto, že očekává nabídku ke sňatku od svého přítele, stává se čerstvě vdaná Betty jejím zapřísáhlým nepřítelem. Pro chytrou a provokativní Giselle Levy (Maggie Gyllenhaal) je však Katherine vzorem a rádcem, kterého dlouho potřebovala. Její pedagogické působení má příznivý vliv také na nesmělou Connie Baker (Ginnifer Goodwin), které se konečně podaří získat tolik potřebnou kuráž a prolomit svou kriticky malou sebedůvěru. Katherine se snaží učit své studentky myslet samostatně a nezávisle ve světě, ve kterém jim všichni ostatní říkali, jakým způsobem mají žít. Jejich pokusy o nalezení vlastní cesty nakonec pomohou změnit životní kurs i jí samotné.


Americká krása

2. července – 22:50
Na první pohled jsou Burnhamovi šťastnou rodinou, jejíž život je zalit sluncem. Pohodlný dům, auto kvalitní značky, půvabná dospívající dcera, studující na správné škole, rodiče úspěšní ve svém povolání. Nikdo se tedy nediví, že paní Burnhamová (Annette Bening) je věčně samý úsměv - alespoň na veřejnosti. Ve skutečnosti je ale všechno jinak. Obraz dokonalosti matce Carolyn a dceři Jane neustále kazí otec Lester (Kevin Spacey). Není tím ramenatým, snědým "plejbojem" a co je horší, začíná stále častěji dávat najevo, že se mu nedaří a že je nespokojen se svým životem. Dokud jen odmítá roli, kterou stovky jemu podobných odevzdaně hrají, aby měli klid, je to pro rodinu sice obtížné, ale únosné. Ještě včera nerozhodný a zakřiknutý Lester se ovšem rozhodne "krizi středního věku" řešit nečekaně radikálně. Dojde mu totiž, o co v životě jde: o splnění snů a tužeb, které člověk má. Lester už nikdy nebude ubožák!


Prostě sexy

6. července – 21:55
Christina Waltersová a její přítelkyně vyznávají pravidlo nevázaného života. Prostě si nikdy nezadat. Muži jsou tu k tomu, aby se s nimi pobavily. To nejhorší, co vás může potkat je, citově se na ně vázat. Jednoho dne však Christina potká na diskotéce Petera. Vzájemné sympatie však skončí s koncem večera a zdá se, že Peter s Christinou se již nikdy nesetkají. Sebevědomá dívka však nemůže dostat blonďatého chlapíka z hlavy, a tak její nejvěrnější kamarádka Courtny vymyslí bláznivou cestu na svatbu Peterova bratra. To už je dost dobrý důvod k setkání. Výlet je však jednou velkou pohromou, která vyvrcholí ve chvíli, kdy se zjistí, kdo se to vlastně žení! A to není zdaleka všem trablům konec.


Hvězdné války: Epizoda 1, 2

10. července – 22:00
Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Vznikly spory ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která začne úplnou blokádu malé planety Naboo. Zatímco Republikový kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, Nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, ochránce míru a spravedlnosti v galaxii, aby konflikt zažehnali...


17. července – 21:45
10 let po Epizodě I pokračují dobrodružství a dramatické osudy rytířů Jedi, kteří mají za úkol chránit senátorku Padmé Amidaluovou, jejíž život je ohrožen. Ke zvýšení napětí, jak se budou vyvíjet vztahy "starwarsových" hrdinů se režisér Lucas snaží děj poněkud utajit. Ale přesto jsou tu některé informace o tom, co nového se v tomto díle dozvíte více o Padmé Amidale a jejím milostném vztahu k Anakinovi, který se stane osudným pro další osud celé galaxie. Bude odhalen původ Boby Fetta a úderných oddílů Impéria. Epizoda II objasní, jak to je s "Válkou klonů", zmiňovanou v původních Hvězdných válkách. Film je temnější než Epizoda I a jeho atmosféra se blíží filmu Impérium vrací úder. Padmé a Anakin prožívají většinu filmového dobrodružství spolu a s Obi-Wan Kenobim se potkají až na konci filmu. Vrátíme se s hrdiny na Coruscant, Naboo a Tatooine. A poznáte 2 nové planety.


Za nepřátelskou linií

28. července – 22:20
Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života. Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně.


Pátý element

3. srpna – 21:45
”Pátý element” je příběhem boje Dobra proti Zlu, které se tentokrát nezajímá o peníze ani o moc, ale chce zničit samotný Život na Zemi- všechny lidi, zvířata, rostliny a dokonce i životodárné Světlo. Zlo přichází každých pět tisíc let z hlubin vesmíru v jiné podobě, a lidstvo každých pět tisíc let zapomíná, jak proti němu bojovat. Děj filmu začíná v Egyptě u pyramid okolo roku 1700 a rychle přeskočí do New Yorku asi v roce 2300. Jako nedobrovolný hrdina se newyorský taxikář Korben postavil proti Zlu a s pomocí zvláštní vesmírné bytosti a strážce dávného tajemství musí najít způsob, jak spojit sílu čtyř živlů, aby lidstvo mělo naději na záchranu. Musí najít pátý element...


Resident Evil: Apokalypsa

18. srpna – 22:30
Alice (Milla Jovovich) byla jedním ze dvou lidí, kteří vyvázli z katastrofy, jež proměnila podzemní laboratoře mamutí biochemické korporace Umbrella Corporation ve smrtící past. Druhým byl Matt Addison - muž, který chtěl původně odhalit nekalé machinace mocné firmy. Spolu s Alicí unikl z tajného centra Umbrelly zamořeného hladovými Zombiemi a bleskurychlými mutanty. Sám se však stačil nakazit nebezpečným T-virem a vědci z Umbrelly se rozhodli zneužít ho k dalším experimentům. Nyní se Alice znovu ocitá na prahu zlého snu. Zpustošené Racoon City se změnilo vinou T-viru v město oživlých mrtvých. Bývalí zaměstnavatelé mladou ženu i tentokrát vhánějí do souboje, v němž musí bojovat a zabíjet, nebo bude sama zabita. Jejím hlavním protivníkem je tentokrát monstrum Nemesis.


Foto: archiv Yahoo!


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.06.2007 • Televizní tipy pro sobotní večer 16. června
15.06.2007 • Televizní tipy pro páteční večer 15. června
14.06.2007 • Televizní tipy pro čtvrteční večer 14. června
13.06.2007 • Úterý 12. června - rekordní podíly na sledovanosti
13.06.2007 • Televizní tipy pro středeční večer 13. června
12.06.2007 • Televizní tipy pro úterní večer 12. června

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist