Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 02:38:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

V Chicagu se vysílá zpravodajství TV Poprad

  Autor: TV Poprad, Strategie on line, Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 08.07.2004



Náš článek Začala vysílat Czech-American TV Herald se setkal s velkým ohlasem u domácích, ale zejména zahraničních čtenářů našeho webu. V jednom z nich je zajímavá informace o tom, že se v Chicagu může sledovat i zpravodajství slovenské TV Poprad.


Projekt je vyvrcholením spolupráce mezi TV Poprad a Slovenskou televíziou USA, která připravuje programy pro Slováky žijící v zahraničí.

Slovenská televízia USA vznikla začátkem roku 2004. Své programy vysílá každou neděli v půlhodinových blocích. „Už od počiatku sme chceli prinášať obrazové spravodajstvo aj zo Slovenska. Dlho sme nevedeli nájsť vhodného partnera. Podarilo sa nám to až koncom júna. Našu ponuku si osvojila mestská TV Poprad,“ uvedl Igor Pitoňák, generální ředitel STV USA. První reportáže, které převzala americká televize od Popradských, měly typický slovenský nádech. „Poslali sme im príspevky zo Zamaguria, Spišského hradu, Levoče, nevynechali sme ani podtatranský región,“ vyjmenovává Gejza Skokan, jednatel TV Poprad.

Úsilí obou stran nezůstalo bez odezvy. „Po odvysielaní prvých šotov sme dostali množstvo ohlasov od našich divákov. TV Poprad im oživila spomienky na rodnú krajinu i materinský jazyk,“ konstatoval Marcel Kušnír, manažér produkce STV USA.

Spolupráce je zajímavě řešená i po technologické stránce. „Vďaka ústretovosti amerických kolegov môže TV Poprad promptne posielať svoju produkciu v reálnom čase do 8 tisíc kilometrov vzdialeného veľkomesta. Nepotrebujeme žiadne videokazety ani CD nosiče. Všetko je trasované najnovšou digitálnou metódou,“ popsal dosavadní spolupráci G. Skokan.

Nejzajímavější události z Chicaga se budou pravidelně objevovat v rámci zpravodajské relace TV Poprad.


Tolik příspěvek od našich slovenských kolegů. Velmi nás potěšilo, že přestože není ve Spojených státech dostupný satelitní signál Czechlinku, Slovak linku ani Telenoru Slovakia, přesto se daří aspoň takto v omezené podobě předávat informace našim krajanům o životě v bývalé vlasti. A naopak přinést do obou našich republik malý pohled "za velkou louži".

Chtěli bychom na našem webu satCentrum zmapovat dosažitelnost českého a slovenského vysílání v zahraničí, a to jak satelitního, tak i v místních televizních rozvodech. Zajímalo by nás, kde všude je možné sledovat programy v našich mateřštinách. Napište nám o tom do redakce či přímo do diskuse pod tímto článkem, na nejzajímavější příspěvky budeme průbežně reagovat. A pro jednoho z vás za vaši snahu máme jako malou pozornost nachystaný dárek. Těšíme se na vaše příspěvky!


Použito zdroje: TV Poprad, Strategie on line, 6.7.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.07.2004 • EBU se připravuje na Olympiádu
02.07.2004 • Fotbalové ME sledují lidé za Uralem i u protinožců
28.06.2004 • Freeview je ve 4 miliónech britských domácností a dohání Sky
22.06.2004 • „Renesance“ terestrického příjmu v SRN
21.06.2004 • Spustenie HDTV v Európe dohodnuté
17.06.2004 • Regulace Programového průvodce

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to Raul: Ono čiastočné uvolnen ... 

08.07.2004 19:15 • tomko
to Raul: Ono čiastočné uvolnenie už prebieha (FTA). Všetky ich programy - Televízne noviny, Vadkerty talk show,.. Ono že sme v predu tak vy zas ste v niečom inom v predu.
 
 
  To je paráda. Potvrzuje se, že ... 

08.07.2004 14:41 • Raul
To je paráda. Potvrzuje se, že slováci jsou před čechy daleko vpředu co se týče rozvíjení krajanských sdružení, že jsou k sobě vstřícnější a udělající. Totéž tedy platí i v šíření satelitního vysílání. I tady v evropě jsou na tom slováci co se týče vysílání přes satelit lépe. Volně jim jde zpravodajská stanice TA3, hudební Musicbox a teď i JOJ, i když tu asi znovu zakódují; ale pracuje se na uvolnění části vysílání STV. Z českých jde volně jen zpravodajství ČT1 a hudební Óčko - prostě bída. Přeji nové krajanské televizi mnoho úspěchů. Raul.
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist