Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:31:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nova Slovakia kontra Conax a UPC

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 17.11.2001


Ani v sobotu 17.11.2001 nechyběl generální ředitel TV Nova, Dr. Vladimír Železný ve své pravidelné sobotní ”One man show” Volejte řediteli, i když měl tentokráte namále a pořad by poprvé za jeho existenci od roku 1994 musel vynechat - hrozilo mu totiž uvalení vyšetřovací vazby. Ale ve studiu to na sobě nedal znát, vtipkoval jako obyčejně s virtuálním zajícem Zazou a co je pro nás hlavní, odpovídal na otázky kódování chystané slovenské Novy-Globálu a přidání pozemní Novy do paketu UPC Direct.


Dotaz Romana Finty z Nitry: Každý týden sleduji vaši relaci Volejte řediteli, velmi se všichni těšíme, že Markíza bude mít konečně konkurenci. TV Global vysílá přes satelit, ale individuální příjem není možný, jen na pirátské karty. Bude možné s tím něco udělat?


A odpověď V. Železného: Televize Global je distribuována, nikoliv vysílána přes satelit, to znamená jenom šíří signál, nikoliv pro běžného spotřebitele, ale pro televizní vysílače a pro kabely. A je kódovaná tím pádem, speciálním způsobem. Pokud si někdo umí dekódovat na pirátskou kartu, nešť, je to jeho věc. Zatím neuvažujeme, musíme prozkoumat všechny právní souvislosti, neuvažujeme o prodeji speciálních karet pro příjem této distribuce. Ale já nevylučuju, že se Global časem objeví třeba na otevřené televizi - na otevřené satelitní televizi. To znamená pak bychom ten příjem umožnili. Anebo možná na částečně kódované, u kterého bedeme mít právní povolení z hlediska autorských práv tak vysílat a pak bychom ty karty distribuovali. Zatím nevíme.


Dotaz: Bude Nova na UPC? Vzhledem k tomu, že nemám dobrý signál TV Nova a i ostatních televizních stanic, uvažuji o pořízení satelitního přijímače UPC. Bude na něm Nova vysílat, popřípadě i TV Globál?

Odpověď: Ne, na UPC nebudeme vysílat, ani televizi Nova, ani Globál. A nikdy ne! No, neříkejme nikdy, ale ... nikdy!

Tolik odpovědi generálního ředitele, sebevědomé, které nás, diváky satelitní televize přes individuální soupravy nepotěšili. Chtěl jsem si, právě dnes, kdy je datum 17.listopad, trochu rejpnout, že se nemají tak rezolutně vyslovovat slova ”nikdy”, tak jako třeba i ”na věčné časy”. Teprve budoucnost ukáže, zda a jak budou naplněna. Pokud bude chtít mít pan ředitel co nejvíce diváků, a o ty, jak sám tvrdí, mu jde především, bude muset svůj dnešní názor trochu zkorigovat. Vždyť i u Czechlinku byly skoro rok karty pro individuální příjem nedostupné a až po čase byla umožněna abonence ČT a TV Prima pro české diváky. Třeba se situace s distribucí Novy a Globálu bude také tímto způsobem ubírat.

Uvidíme, nechme se překvapit. A abychom nečekali se založenýma rukama v klíně, navrhujeme tento postup: Pan Železný kdysi s oblibou říkal Hlas lidu - hlas boží, napište tedy svůj názor na obě dnešní otázky na TV Globál či vztah Novy k UPC v reakci pod tímto článkem anebo přímo do redakce SatCentra na nové, pro tento účel vytvořené mailové adresy global@satcentrum.com anebo pro druhý případ upc@satcentrum.com. Slibujeme, že Vaše názory, dotazy i připomínky doručíme na příslušná místa a o reakcích Vás budeme na našem webu včas informovat.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 13   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.11.2001 • Platená televízia (Pay-TV) [ 3 ]
14.11.2001 • Kanál ESPN sa chystá konkurovať v Európe Eurosportu [ 4 ]
10.11.2001 • Slovensko zo satelitu - 2.časť [ 4 ]
30.10.2001 • Kanály Film Four budou 3.11. a 4.11. volné, ale jen pro někoho !! [ 7 ]
29.10.2001 • Ruská stanica TV-6 Moskva bude zakódovaná
26.10.2001 • Televize Al-Jazeera – „arabská CNN“? [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Nova,Global vs. UPC 

21.11.2001 07:56 • miromaco
Prečo by malo byť všetko v monopole UPC.

Nech skúsi vlastný paket Nova podobne ako chystá ČT, potom uvidíme kto je lepší.

Pokiaľ ide o sledovanosť, v našich končinách ju má ten, kto sa dá chytiť na Astu (spýtajte sa ľudí z VTV,Luny alebo TV3).
 
 
  Môj príspevok 

20.11.2001 15:54 • anonym
lubo: Můj příspěvek byl o tom, že by každý z lidí, kteří se diví ”Proč nechce Železný do Directu” měl pochopit, že TV Nova si může vysílat kde chce a s kým chce (samozřejmě v mezích zákonů a licencí), a když se rozhodne, že v UPC Direct nikdy!, tak to znamená nikdy a jejich svaté právo se takto rozhodnout. A stejně by to mělo chápat i vedení UPC a né, jak dneska vykládají, ”že NOVA a Železný jsou ti zlí, kteří k nám nechtějí”. Zavolej si na zákaznické středisko UPC a zeptej se, proč nemají v nabídce Directu NOVU. Uslyšíš tu přehršel nesmyslů a lží na adresu NOVY a Železného. Tak o tom byl můj příspěvek.
 
 
  no toto! 

20.11.2001 15:14 • lubo
Nikto nikde netvrdil, že UPC chce do Directu Novu aby potešilo ľudí. To, že chce zarobiť je normálny a logický postoj firmy v trhovej ekonomike. A jedným z najväčších ”ťahákov” ich doteraz nie veľmi úspešného projektu zvaného UPC Direct by bol práve program TV Nova. Za seba poviem, že je mi úplne jedno, kto mi takúto službu ponúkne a automaticky tým začne na mne zarábať - hlavne, že ponúkne. Takže neviem o čom bol, milý anonym, tvoj príspevok?

-->see ya :-)
 
 
  Môj príspevok 

20.11.2001 00:01 • anonym
Ono to spíš vypadá,že management UPC přistupuje k podnikání v Česku a Slovensku tím stylem,že ”jsme jenom tupí Slované,kteří právě slezli z bambusu a my jim nabízíme nepoznané”. Přitom na ten jejich sračkoidní signál není nikdo zvědavý. Bylo by nejlepší,kdyby se vrátili tam,odkud přišli. Stejně krachují v celé Evropě a u nás je čeká jenom osud Multichoice.
 
 
  Lidi probuďte se! 

19.11.2001 23:54 • anonym
Autor článku si snad naivně myslí, že UPC má zájem o NOVU jenom proto, aby potěšilo svoje abonenty. Totální nesmysl. UPC chce hlavně vydělat (a na tom samozřejmě není nic špatného) a NOVA jim má posloužit jenom jako nástroj k dosažení co největšího zisku. Žádné lidumilství se nekoná! Všechno je jenom hra o peníze, do které jsou zcela zbytečně zatahováni i normální lidé, kteří s tím nemají nic společného. UPC by si mělo rychle zvyknout na fakt, že né každý jejich ”skvělý” podnikatelský záměr musí vyjít...
 
 
  Pre Pepeho 

19.11.2001 12:44 • Karol
Neviem pan Zelezny, preco sa skryvate za nick PEPE!!! :o)))))
 
 
  TV Global 

19.11.2001 11:00 • anonym
U Novy i Globalu jde a půjde o co největší zisky s co nejmenšími náklady.Kvalita zvuku i obrazu to dokazuje.Když je levná pozemní síť,a má vykrytí (Nova ČR téměř 100%, Slovensko v 2002 TV Global přes 75%)satelit jí počet diváků ani příjmů z reklamy již nijak nezvýší.TV Global bude navíc možno přijímat pozemně částečně i na Moravě z vysílačů Krížava a Bratislava, protože požádali o zvýšení jejich výkonu.V obou republikách má Nova zájem o terestrický digitál,ten má pro ni větší perspektivu.
 
 
  Můj příspěvek 

19.11.2001 08:21 • Jirka
Z článků pana Hrubce z poslední doby jsem nabyl dojmu, že až příliš fandí společnosti UPC.
 
 
  Nova 

19.11.2001 07:38 • Pepe
Vážený Pán Hrubec nepripadáte si už s tým ”one man show” pekne trapný, pretože niektorým z nás už áno. Nova je perfektná v porovnaní s tou trápnou Markízou a jej gebravým majitelom. Neviem čo všetci máte proti Dr. Železnému ale keby ste videli show pána Ruska (našťasti už sa nekoná) to bola pekná trapošina a to jeho vychvalovanie?! To že Nova nevysiela cez satelit netší ani mňa, ale načo by aj vysielala pre pár z horných 10000 v UPC keď bežný občan si to nemôže dovoliť a v ČR má takmer 100% pokrytie. Markíza takisto cez satelit nevysiela a jej gen. riaditeľ má tiež svoju show a túto TV nekritizujete. Prečo používate dvojaký meter? Kvalitnú TV Nova neustále kritizujete namiesto tej stoky Markízy a zlodejov z UPC považujete za niečo extra. Keby už konečne začala vysielať Nova neaký sólo filmový kanál za cca 300,- Sk/ mesiac bez ”základnej ponuky” bolo by to vynikajúce.
 
 
  Môj príspevok 

19.11.2001 07:29 • anonym
Autor článku poněkud zapomíná na fakt, že sledovanost se v ČR a SR odvíjí od dostupnosti signálu terestriálně nebo přes kabelovou televizi. Počty diváků, kteří přijímají programy individuálně přes DVB-S (a v případě vysílání z takto nevýhodné pozice obzvlášť) prakticky nezasáhnou do procentuelního výčtu sledovanosti. Proto ani CET21 nemusí mít extra velký zájem na volném šíření nebo distribuci karet pro DTH. Kolik lidí by investovalo do příjmu? Možná tolik, co do CZECHLINKU - nula, nula, nic.
 
 
  Môj príspevok 

17.11.2001 17:50 • Igor
To by si Nova a Global teda polepšil v sledovanosti keby ho dali do UPC direkt ,spítajte sa koľko občanou na Slovensku ma ten ”šmejd” od UPC a potom niečo píšte o sledovanosti.
 
 
  co uz 

17.11.2001 17:07 • janS
Tak ti poviem, ze na Slovensku sa ho uz nevieme dockat. Preco? Lebo ked sa pobiju dvaja kohuti tak ten porazeny odide. A my chceme vediet ci je to Zelezny alebo Rusko.
 
 
  NOVA 

17.11.2001 16:37 • Rasken
Škoda, že nešla NOVA do háje místo Sport1!!! Jak můžete poslouchat ty keci ředitele???
 
 
Celkový počet komentářů: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist