Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 19:25:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

„The Nibelungen“ - HDTV/SDTV simulcast – „TV událost roku“ na Sat 1.TV

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 22.11.2004


Unterföhring/Betzdorf, 22. listopadu 2004. Jen necelých šest týdnů po prvním simultánním propagačním vysíláním volné německé televize s velkým rozlišením (HDTV - High Definition Television), s paralelním vysíláním ve standardním rozlišením pro porovnání rozdílů, přichází společnosti ProSiebenSat.1 Produktion a SES ASTRA s dalším HDTV/SDTV simulcastem. V pondělí 29. a úterý 30.11. budou vysílat pořad „Die Nibelungen – Der Fluch des Drachen“ [v originále The Nibelungen – The Curse of the Dragon – Niebelungen – Kletba draka], což bude „TV událost roku“ na stanici Sat.1, v high-resolution HDTV standardu na družici ASTRA 19.2°.

Diváci televize Sat.1 s vhodným přijímacím zařízením tak budou moci sledovat impozantní dvoudílný výpravný film s pohádkovými hrdiny Siegfriedem, Brunhildou a princeznou Kriemhildou v krystalicky čisté obrazové kvalitě. Vizuální vjem pak podepře kompletní zvuk v Dolby Digital 5.1, který přinese do obývacího pokoje pravou filmovou kvalitu. Pokud se jedná o technickou stránku - k vysílanému standardu SD se přidá signál přehrávaný z HDCAM SR (1080i/50Hz), převedený přes MPEG-2 HD encodery s datovým tokem okolo 1,4 gigabits/s. Re-multiplexing, modulaci a uplink HD signalu bude zabezpečovat DPC (Digital Playout Center) v německém Unterföhring. Tato společnost také zajistí kompatibilitu s DVB standardem. Přenosová rychlost bude 22 Ms/s. HD vysílání pořadu „Die Nibelungen – Der Fluch des Drachen“ budeme moci přijímat z transponderu č.31 družice ASTRA, frekvence 11,671 GHz.


Technická data:

ASTRA 19.2° východně
transponder 31
frekvence: 11.671 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22 MS/s
FEC: 5/6
Service Name: Sat 1 HD
Service Provider: ProSiebenSat.1


V případě zájmu o další informace kontaktujte:

Yves Feltes, tiskový mluvčí, SES ASTRA
Christian Garrels , zástupce pro komunikace, ProSiebenSat.1 Produktion
HDTV Forum
DPC (Digital Playout Center)


O společnosti SES ASTRA

Systém společnosti ASTRA je předním satelitním systémem v Evropě, který poskytuje služby více než 94 milionům domácností, a to přímo nebo přes kabel. Flotila společnosti ASTRA má v současnosti 13 satelitů, které vysílají více než 1400 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a také poskytují multimediální a Internetové služby. Dvě hlavní orbitální pozice společnosti ASTRA pro přímé služby (Direct-To-Home) jsou 19,2° východně a 28,2° východně. Profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use, jsou nabízený z orbitálních pozic 23,5° východně a 5,2° východně.

SES ASTRA patří do skupiny SES GLOBAL (Burza cenných papírů v Luxemburgu a Frankfurtu a Euronext Paris: SESG). Společnost SES GLOBAL je také 100% vlastníkem dvou předních satelitních provozních společností: SES ASTRA v Evropě a SES AMERICOM v USA. Společnost dále vlastní strategické podíly ve společnostech AsiaSat v Asii, Star One a Nahuelsat v Jižní Americe a NSAB v Evropě. Přes svoji pobočku WORLDSAT poskytuje bezkonkurenční připojení na přední regionální flotily satelitů těchto partnerů společnosti SES GLOBAL. Společnost „Americom Government Services“ poskytuje vládě Spojených Států a jejích dodavatelům síťová řešení a volné pásmo. SES GLOBAL může po celém světe poskytovat vynikající satelitní komunikační řešení přes flotilu 40 satelitů. Navíc je SES GLOBAL akcionářem ve společnosti ORBCOMM, která poskytuje bezdrátové komunikační služby pomocí sítě satelitů nacházejících se na nízkém orbitu, a dále ve společnostech satelitní technologie Gilat Satellite Networks Ltd. a ND Satcom.

SES GLOBAL je také zakládajícím akcionářem společnosti SATLYNX sídlící v Luxemburgu, což je společný podnik s Gilat a Alcatel Space, který vytvořil bezkonkurenční portfolio spolehlivých a cenově efektivních oboustranných satelitních řešení širokopásmových služeb pro podniky a korporace, pro drobné uživatele a pro místní komunity po celé Evropě. Další informace o společnosti SES GLOBAL jsou k dispozici na adrese: www.ses-global.com


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.11.2004 • Rozhovory mezi ITV a Sky o kódování selhaly [ 1 ]
23.11.2004 • DVB-T ve Španělsku - nový začátek?
20.11.2004 • Trh placené televize v Evropě opět směřuje k růstu
16.11.2004 • Chtěl bych si namontovat parabolu a majitel domu s tím nesouhlasí [ 7 ]
09.11.2004 • Na návštěvě v: Myers Satellite
05.11.2004 • Nová platforma ORF pro digitální rozhlas a televizi [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  hdtv 

24.11.2004 10:27 • luboš
V pondělí a úterý příští týden bude vysílat stanice Pro Siben sat 1 film v kvalitě hdtv.Budu je možné sledovat toto vysílání přes PC kde mám nainstalovanou Sky Star kartu 2 ?.Dále bych potřeboval vědět v kolik hodin a jak vše nastavit.Dík za tech.podporu.Luboš.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist