Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 10:48:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Březen na BBC Prime

  Autor: PR Press BBC Prime , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 20.02.2005


Minulý měsíc jsme uveřejnili několik příspěvků, které se týkaly stanice BBC Prime. Tento mezinárodní kanál sítě Worldwide oslavil v těchto dnech své desáté výročí a má více jak 20 miliónů předplatitelů v Evropě, na Středním Východě a v Africe. Také u nás je dostupný v řadě kabelových sítích a též v satelitní platformě UPC Direct (na Astře 1G, 19,2 st. východně, tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461, vysílání je kódované v systému CryptoWorks, dostupné pro abonenty základní nabídky Rodina). Podle vašeho ohlasu BBC Prime patří k nejoblíbenějším anglicky mluveným stanicím, které máte možnost pravidelně sledovat.

K popularitě BBC Prime přispívá, samozřejmě kromě kvalitní programové nabídky, shrnující to nejlepší z dramatické a dokumentární tvorby britské veřejnoprávní televize, také to, že některé, zejména večerní pořady jsou doprovázeny titulky v českém jazyce (v teletextu na str. 881).

Abyste měli přehled, které pořady jsou takto vysílané, můžete si stáhnout úplný programový přehled této stanice, který díky dobré spolupráci s českým zastoupením BBC Prime pravidelně uveřejňujeme v sekci TV download. Přehled je zpracován ve formátu PDF, přičemž free software Acrobat Reader, který vám poslouží k prohlížení a vytištění na tiskárně, si můžete stáhnout také v této sekci . Před zahájením tisku bychom vás ale chtěli upozornit na to, že měsíční přehled BBC Prime je velmi podrobný a rozsáhlý a i například únorový, kdy má měsíc jen 28 dní, obsahuje 65 stran textu, březnový má pak dokonce 71 (!) stran. Soubor je pro snazší stažení zabalený do formátu ZIP.

Protože jsou však tyto přehledy, připravované editorkou BBC Helen Roche, v anglickém jazyce, kterému řada lidí u nás nerozumí, rozhodli jsme se připravovat každý měsíc souhrn - popis nejdůležitějších pořadů (jak se v novinařině říká „highlights“), a to v češtině. Podobný přinášíme už několik let pro vysílání satelitního a kabelového kanálu HBO, a tak věříme, že i tento přehled si získá své čtenáře.

V naší redakci připravujeme velký rozhovor s ředitelem stanice BBC Prime, panem Waynem Dunsfordem. Máte poslední možnost zeptat se ho na programové či technické otázky k vysílání, které by vás zajímaly. Otázky totiž odesíláme již příští týden (do 25.2.2005). Pro vaši informaci – za redakci budeme pokládat dotazy k rozsahu titulkování, které podle nás nedosahuje dříve avizovaných až 40% vysílání, ptát se budeme na technické záležitosti ohledně vkládání titulků do streamu, z programové oblasti nás zajímá využívání archivu BBC, sportovní kanál BBC a budeme tlumočit i zájem o individuální abonenci, nevázanou na smlouvu s UPC. Pokud vás tedy cokoliv zajímá k vysílání BBC Prime, máte nejvyšší čas. Otázky nám posílejte do redakce anebo je připojte v diskusi pod tímto článkem. Pan Dunsford nám slíbil na všechny dotazy odpovědět.


Březen na BBC Prime

Nový měsíc na kanálu BBC Prime vždy přináší nové, zajímavé programy a ani březen není v tomto ohledu výjimkou, takže se pohodlně usaďte a přijměte pozvání na některé z nabízených pořadů:

Přichází Comic Relief 2005 (Komická scéna 2005) a tentokrát je to program nazvaný VELKÉ VLASY A JEŠTĚ NĚCO NAVÍC! BBC Prime Vám přímo z Londýna nabídne živý přenos všeho dění na této obrovské charitativní akci. Bude to spousta legrace včetně překvapivých medailónků některých celebrit jako například Eltona Johna a Robbieho Williamse. Takže nashledanou na této akci v pátek 11. května.

Fanoušci pořadu Najdi si nový život si jistě nenechají ujít pohled do zákulisí tohoto pořadu ve speciálu nazvaném How to Get a New Life (Jak si najít nový život). Dozvíte se zde, jak probíhal výběr účastníků a kromě toho Vám zde prozradí, jaké jsou nejoblíbenější destinace. V pořadu A Place in France (Místo ve Francii) se novinář Nigel Farrel a jeho přítel rozhodnou koupit si prázdninový dům snů. Avšak s narůstajícími náklady a právními problémy hrozí, že se jejich sen změní v noční můru.

Dámy pozor: nadmíru zdvořilý prodavač aut Swiss Toni, jeden z nejpopulárnějších hrdinů Fast Show, má nyní vlastí seriál. Swiss Toni je ošuntělý, nemoderní a šovinistický, což jsou právě důvody, proč ho každý miluje ....

Řada Prime People (Lidé v televizi Prime) pokračuje dílem John Wayne: The Unquiet American (Neklidný Američan). Tento pořad zkoumá tajemství Waynovy neustávající přitažlivosti a klade si otázku, zda vůbec někdy existovala pod bílým stetsonem skutečná osobnost. Hitch je fascinující dokument, který vypráví příběh jednoho z nejpopulárnějších filmových tvůrců – Alfreda Hitchcocka. Odhaluje příběhy, které byly inspirací k některým z jeho největších filmů a přináší řadu vzácných, dosud nepublikovaných materiálů a informací.

Vydejte se s námi v rámci CBBC na magické místo, odkud se tři zvláštní proužkované bytůstky vydávají na nekonečnou cestu objevů a zázraků. Je to místo, kde žijí Fimblovi. Prostřednictvím písniček, příběhů a tvořivých her, Vás pokaždé naučí něco nového.

Velikonoční víkend na BBC Prime je plný dárků. Začínáme v pátek, kdy v pořadu Earthride (Cesta Zemí) budete moci sledovat největší jízdy, které může voda na světě absolvovat. Voda tvoří dvě třetiny Vašeho těla a tento film Vám umožní sledovat kapku Vašeho vlastního potu a absolvovat zároveň s ní její cestu kolem světa. Jonny Lee Miller výborně ztvárnil charismatického, hedonického a divoce rebelujícího básníka Byrona. Toto dvoudílné drama zkoumá image bouřliváka na tomto outsiderovi, který přestože vyhrává, pohrdá obdivem společnosti.

Na sobotu jsme připravili Eddie Izzard Night (Večer Ediieho Izzarda). Proslulý britský komik zajistí na BBC Prime díky svým „kázáním“ o všem možném od opékačů topinek až po smrtku s kosou večer plný divoké, neskutečné komiky. Sobotní dokument How to Be a Prince (Jak být princem) zkoumá dosavadní život Prince Williama. Svědectví osob blízkých královské rodině odhalují princovu osobnost a srovnávají ho s jeho předky. A nakonec v pondělí si můžete užít napětí při detektivce Death in Holy Orders (Smrt ve svatých řádech) natočené podle bestselleru P.D. Jamesové v hlavní roli s Martinem Shawem. Děj se odehrává v pusté části britského pobřeží a policejní důstojník Dalgliesh zde řeší jeden z nejkomplikovanějších a nejhrůznějších případů své kariéry.

Užijte si prázdniny s televizí BBC Prime.


Helen Dacey, programový tvůrce, BBC Prime, Londýn
David Weiland, vedoucí redaktor , BBC Prime, Londýn
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI, Praha



Doplnění na závěr:

Další informace o stanici BBC Prime najdete i v dalších článcích, uveřejněných v posledním období:
Únor na BBC Prime
BBC Prime - deset let mezinárodního úspěchu
BBC Prime bude exkluzivně pro území Česka živě vysílat udělování cen Britské filmové akademie
Na návštěvě v: BBC Television Centre

Pokud vás zajímá, jaký je program dalších kabelových a satelitních televizí – například HBO, HBO2, AXN a Spektrum na celý měsíc, tak si jej také můžete stáhnout ve zmiňované sekci TV download. Najdete tam i program TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Anime+, Discovery Channel a Reality TV, amerických CNN, Cartoon, TCM, a celé řady hudebních, jako jsou rů


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.02.2005 • UPC Direct dnes zařazuje na pozice 48 a 49 fotbalový TV kanál Real Madrid a sportovní TV kanál Race World [ 5 ]
21.02.2005 • FOTBAL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na březen
17.02.2005 • NBA ALL-STAR GAME na Galaxii-sport
16.02.2005 • Licenční řízení až v létě
12.02.2005 • Březen na HBO [ 8 ]
11.02.2005 • V Hradci Králové vzniká už druhá sportovní televize [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Program na měsíc 

22.02.2005 11:14 • Miloš
Možnost podívat se do měsíčního programu je skvělý nápad! Dívám se do něj zpětně,
protože přes týden jen nahrávám a nemám čas se dívat. No a pak nevím, který díl seriálu
mám a nemám nahraný. V programu jsou seriály, které mají a také nemají název epizody.
Ve vysílání ( v obraze ) anglický název někdy je a někdy není, což je normální.
Ale proč některé seriály mají v českém titulku číslo ( díl, ep., část ) a některé ne?
BBC má různé série, které se opakují. Kdyby čísla byly všude, bylo by to jednodušší.
A navíc ČT vysílá některé pořady jako BBC Prime, ale pod jiným názvem. A pak to nejde dohledat.
Myslím, že to není velký problém.

 
 
  Dekodér teletextu 

22.02.2005 10:39 • Robert
Jak se pozná, že dekodér telextu ( v přijímači, TV ) má správné všechny české znaky?
V návodu se to člověk nedočte, o titulcích je tam max. jedna věta...
Které VHS umí správně teletextové titulky nahrát? Modely, které se u nás prodávaly
asi před pěti lety - uměly titulky správně "přečíst" ( play O.K. ), ale při záznamu byly některé znaky
a písmena nahrazeny jinými. A jak je to u dnes prodávaných satelitních přijímačů?
 
 
  Dotazy na BBC 

22.02.2005 10:17 • Alan
Jaké zařízení musím mít doma, abych si mohl titulky nahrávat na VHS
( z kabelu Karneval, UPC Direct)?
Aby tam byly všechny čárky a háčky a nechyběla písmena na konci.
A proč v kabelovce nejsou titulky napevno ( jako u NG), ale musí se přes teletext?
Budou také v kabelovce UPC?
Díky

 
 
  RE: 20.2.2005 

21.02.2005 19:12 • petr
Těch znaků chybí i víc. A nejen u dlouhého řádku, ale i krátkého. A třeba v titulku mluví jeden člověk
a jsou tam 2 nebo 3 pomlčky??? ( v ČT co člověk, to pomlčka). Je to divný. NG to nedělá.
 
 
  2 dotazy 

20.02.2005 17:10 • kubisek
Proč jsou u dlouhého řádku titulků useknutý poslední dva znaky a jestli neplánují zařazovat do vysílání (třeba i ze záznamu) některou hlavní zpravodajskou relaci z programu BBC 1 (News at six, News at ten). Když jsem byl v UK, rád jsem je sledoval.
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist