Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 00:39:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Březen na HBO

  Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 12.02.2005



Přestože je zima zatím ještě v plné síle, můžeme se už dnes podívat, co nám připravil oblíbený kabelový a satelitní kanál na první jarní měsíc. Zde tedy jsou březnové novinky na HBO:


Nedělní premiéry

Největší pozornost v nabídce březnového programu HBO patří bloku Nedělní premiéry, který přináší špičkové filmové tituly měsíce.

V březnu stojí na prvním místě pozoruhodný český film nominovaný na Oscara Želary (42.45 mil. Kč v českých kinech, 523 551 českých diváků). Příběh se odehrává za 2. světové války v někdejším Československu a jeho hrdinkou je půvabná Eliška (Anna Geislerová), která pracuje jako zdravotní sestra a tajně se zapojí po hnutí odporu. Když je konspirace proti nacistům odhalena, musí změnit svou identitu a pod jménem Hana se ukryje na odlehlé venkovské samotě. Tam uzavře formální sňatek s nemluvným horalem Jozou (hraje ho maďarský herec György Cserhalmi), a ačkoliv se ti dva k sobě vůbec nehodí, jejich vztah posléze přeroste v lásku.

Druhým, divácky neméně vděčným titulem je akční fantasy natočená podle oblíbené videohry Lara Croft: Tomb Raider 2 – Kolébka života ($ 65.65 mil. v amerických kinech, 7.2 mil. Kč v českých kinech, 75 006 českých diváků). Ve druhém pokračování dobrodružství vnadné a nebojácné britské archeoložky Lary Croft (Angelina Jolieová) dojde k jednomu z nejdůležitějších objevů v dějinách historie. Je nalezena mýtická Pandořina skříňka, ale dostane se do rukou ďábelského vědce Jonathana Reisse, který chce skříňku s tajemným obsahem použít jako zbraň.

Dalším titulem, jenž se objeví v březnu ve vysílání HBO, je romantická komedie Jak ztratit kluka v deseti dnech ($ 105.8 mil. v amerických kinech, 3.53 mil. Kč v českých kinech, 41 714 českých diváků) v hlavních rolích s Kate Hudsonovou a Matthewem McConaugheym. Benjamin Barry je vyhlášený sukničkách, který se vsadí, že mu stačí deset dní na to, aby získal kteroukoliv ženu. Andie Andersonová píše do ženského časopisu článek na téma jak se v deseti dnech zbavit nežádoucího nápadníka. A právě tihle dva se setkají a chtějí vyzkoušet na tom druhém, zda jejich nápad funguje...

Seabiscuit ($ 120.14 mil. v amerických kinech) březnovou nedělní nabídku doplňuje. Příběh, který se doopravdy stal, se odehrává v době velké hospodářské krize v Americe 30. let a vypráví o třech mužích a závodním koni, jehož dovedli až k vítězství. V hlavních rolích hrají Jeff Bridges a Tobey Maguire (Spider-Man).


Páteční premiéry

V březnu má premiéru seriál, který byl v nominován na Zlatý glóbus 2005 a je vysílán v pátek ve 20:00 hod. Má název Huff a jeho hereckými hvězdami jsou Hank Azaria, držitel několika cen Emmy, a Oliver Platt. Hlavní postavou vyprávění je psychiatr Craig Huffstodt (Azaria), který navzdory své profesi prochází krizí středního věku. Dvě epizody mají premiéru vždy v pátek, poslední díl bude uveden samostatně.


Sobotní večery pro celou rodinu

V březnu se diváci, kteří mají rádi rodinné filmy, mohou těšit na snímek Pozor, hodný pes! ($ 37,56 mil. v amerických kinech). V této rodinné komedii intergalaktický psí pilot z hvězdy Sirius přistane na Zemi, aby zjistil, zda se psí plemeno skutečně stalo pánem modré planety, kterou před dávnými lety osídlilo.


Koncert

Třetí sobotu v měsíci bude mít na HBO premiéru koncert Party In The Park 2004. V červenci 2004 se na Capital FM's Party v londýnském Hyde Parku na jednodenním hudebním festivalu sešly nejžhavější idoly popu. V obrovské show vystoupili kupříkladu Alanis Morisette, Anastacia, The Corrs, Lenny Kravitz, Lionel Richie, Sean Paul či Sugarbabes.


Seriály

V sobotu HBO pokračuje ve vysílání první řady premiérového seriálu nominovaného na Zlatý glóbus Joey v hlavní roli s Mattem LeBlancem (Ztracen ve vesmíru, Charlieho andílci). Příběh volně vychází ze seriálu Přátele, který patří k nejúspěšnějším komediálním seriálům v dějinách televize. Poté, co se cesty newyorské šestice rozešly, Joey Tribianni (LeBlanc) odjíždí do Hollywoodu, kde by chtěl prorazit jako herec. Jeho sestra Gina mu najde hezký byt, který však musí sdílet se svým dvacetiletým synovcem Michaelem. Premiéra jednotlivých dílů tohoto seriálu je každou sobotu ve 20:30, opakují se v průběhu dalšího týdne.


Úterní večery na HBO ve 22:00

Jeden z nejsledovanějších pořadů HBO, seriál oceněný Zlatým glóbem Odpočívej v pokoji, pokračuje v březnu čtvrtou řadou. Vypráví o svérázné rodině Fischerových, která vlastní soukromý pohřební ústav v Los Angeles, a oplývá osobitým černým humorem. Premiéra je vždy v úterý ve 22:00 hod., opakování v neděli večer hned po nedělní filmové premiéře.


Speciál HBO

Komediální show nazvaná Na stojáka pokračuje v březnu čtvrtým dílem (vysílá se první pátek v měsíci ve 22:00 hod). Podobně jako v Polsku a Maďarsku, kde se tento projekt HBO též realizuje, v něm dostávají příležitost domácí herci a natáčí se v pražském nočním klubu. Tento pořad produkuje Ondřej Trojan, režisér filmu Želary, který byl nominován na Oscara.


Titulkované premiéry

Filmy v programovém bloku Titulkované premiéry jsou na HBO uváděny vždy v pondělí ve 20:00 hod. V březnu se jedná o následují tituly: Kdo s koho, Kašlu na lásku, Daredevil a Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly.


Připraveno ve spolupráci s HBO, ČR, 12.2.2005


Pokud vás zajímá, jaký je program kabelových a satelitních televizí HBO, HBO2, AXN a Spektrum na celý měsíc, tak si jej můžete stáhnout v sekci TV download. Najdete tam i program TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Anime+, Discovery Channel a Reality TV, amerických CNN, Cartoon, TCM, MTV, VH1 a Travel Channel, slovenské zpravodajské TA3 a týdenních podrobných programů kanálů Galaxie-sport, Eurosport, Eurosport 2, Hallmark, TV Praha, TV Prima a TV Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 8   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2005 • V Hradci Králové vzniká už druhá sportovní televize [ 1 ]
09.02.2005 • Nalaďte si: Teachers' TV – specializovaný kanál pro učitele [ 2 ]
04.02.2005 • DVB-T v Bratislave: záujem majú traja [ 8 ]
01.02.2005 • Únor na BBC Prime [ 2 ]
28.01.2005 • Leoš Pohl prodal část 24.cz [ 12 ]
28.01.2005 • UPC: televizní nabídku okoření TV-Paprika [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  To je pravda ... 

16.02.2005 06:46 • Nick
Mate pravdu, HBO 2 s tim vekovym upozornenim je hrozne. Madari opravdu nejsou normalni. Na druhou stranu, obraz se zlepsil, zejmena u HBO. Pamatujete jiste ty doby, kdy ty ctverce tam byly videt i z vetsi dalky. Kvalita jako z VHS urcite ne, nezda se mi to ani jako VHS-C, je to uz neco lepsiho, alespon u tech lepsich filmu a premier. Neni to samozrejme Sky Movies, kde je kvalita srovnatelna s DVD. Take HBO a HBO 2 uz neni jen cesky dabovane, ale je tam i originalni zneni. Sice bez ceskych titulku, coz ale neni az tak spatne. Porad lepsi nez poslouchat ten sileny dabing. (Anglicky uz snad umime, hm?) Co se tyce DD, nebo dokonce vysilani v (real) sirokouhlem formatu, tak to je jeste hodne daleko. Jednoduse neni duvod, vetsina lidi ma doma jeste stale klasicke televizory 4:3 a vymenit vsechny didiboxy, nebo kvuli nekolika nadsencum, kteri by byli ochotni si poridit vlastni s optickym vystupem, zavest DD je nerealisticke nejmene dalsich 5 - X let. A pro ty z vas, co preferujete 100% kvalitu (tak jako ja), je nejlepsi si pujcovat filmy ve video pujcovne, nebo naladit nejaky jiny satelit.
To je realita, UPC ma jen nekolik desitek tisic predplatitelu (v Cesku), HBO jeste o neco mene. A kdyz si vsimnete kolik lidi je ochotnych se divat na Novu na nejaky film preruseny 6ti reklamami, tak kde jsme? Je to o tom ze lidi u nas nejsou zvykli za televizni programy platit. Proc taky, kdyz je "vsechno" na Nove, ze. Nekteri muzou namitnout, proc platit UPC, za tu jejich kvalitu. Ano proc? Kdyz nejste spokojeni, tak to nebudete platit. Nekdo je spokojeny, nekdo neni, ale nikdo nikomu nic nenuti.
 
 
  To je fakt, staré HBO před pár ... 

15.02.2005 13:12 • anonym
To je fakt, staré HBO před pár lety bylo mnohem lepší. Dneska je zase zajímavější koupit si 120-140 parabolu a naladit si na Nilesatu nebo Arabsatu MBC 2. To je 24-hodinový nekódovaný filmový kanál v angličtině, sice ne bez reklam, ale už jsem tam párkrát viděl filmovou novinku dřív než na HBO. Akorát občas vystřihnou nějakou tu erotickou scénu. MBC 4 zas vysílá pořady amerických televizí, jak zprávy, tak i zábavu, soutěže a seriály. One TV je taky v angličtině s podobnou nabídkou, ale při každém hrubém slově tam navíc na vteřinku přerušují zvuk.
 
 
  Slaba ponuka ... 

15.02.2005 08:41 • Hannibal
je aj preto, lebo v tom case ma zacat vysielat Cinemax, takze premiery sa logicky rozdelia na 2 kanaly. Kto chce vidiet viac, bude musiet viac aj zaplatit. Ale aj tak som necakal, ze to stare HBO takymto sposobom sprznia :-( Zacina sa to podobat vysielacej scheme v USA - maximalne 4 atraktivne premiery mesacne, zvysok same serialy, reprizy a vykopavky. Uvidime, aka bude cena za Cinemax, resp. za cely MaxPak.
 
 
  ????????????? 

15.02.2005 07:38 • anonym
On tady někdo říkal, že má něco proti americkým filmům? Nevšiml jsem si. Ale kvalita obrazu jak z VHS-ky, většinu dne béčkové filmy, na HBO 2 upozornění od kolika let je film vhodný pro děti v podobě žlutého kruhu přes čtvrtinu obrazovky (protože to nařizuje maďarský zákon), o Dolby Digital si může každý nechat jenom zdát ... tohle na Premiere ani Sky Movies nenajdeš.
 
 
  ?????????? 

14.02.2005 10:08 • Nick
Inteligenci nekterych lidi uz opravdu nechapu! Kdyz se vam nelibi americke filmy, tak si prece nebudu predplacet HBO. A kdyz HBO nemate, tak to nebudu pomlouvat. Myslite si snad ze na Premiere, Sky Movies, atp. jsou lepsi filmy?? Wake up people! To jen ta hnusna Cesko-Slovenska nespokojenost se vsim.
 
 
  Asi zas bude marcová akcia HBO ... 

13.02.2005 19:31 • gaol
Asi zas bude marcová akcia HBO zadarmo ,vtedy dávajú samé blbosti.
 
 
  Jeste zacit davat do filmu rek ... 

13.02.2005 18:37 • anonym
Jeste zacit davat do filmu rekamu je to druha NOVA.Ty filmy to je nestesti proc se to vubec plati ???????
Nejak jde to HBO do haje co?
 
 
  Cim dalej tym horsie ... 

12.02.2005 06:35 • radko
Cim dalej tym horsie
 
 
Celkový počet komentářů: 8 / zobrazují se: 1 ... 8

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist