Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 08:50:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Únor na BBC Prime

  Autor: Redakce, BBC Prime , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 01.02.2005


Minulý měsíc jsme uveřejnili několik příspěvků, které se týkaly stanice BBC Prime. Tento mezinárodní kanál sítě Worldwide oslavil v těchto dnech své desáté výročí a má více jak 20 miliónů předplatitelů v Evropě, na Středním Východě a v Africe. Také u nás je dostupný v řadě kabelových sítích a též v satelitní platformě UPC Direct (na Astře 1G, 19,2 st. východně, tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461, vysílání je kódované v systému CryptoWorks, dostupné pro abonenty základní nabídky Rodina). Podle vašeho ohlasu BBC Prime patří k nejoblíbenějším anglicky mluveným stanicím, které máte možnost pravidelně sledovat.

K popularitě BBC Prime přispívá, samozřejmě kromě kvalitní programové nabídky, shrnující to nejlepší z dramatické a dokumentární tvorby britské veřejnoprávní televize, také to, že některé, zejména večerní pořady jsou doprovázeny titulky v českém jazyce (v teletextu na str. 881).

Abyste měli přehled, které pořady jsou takto vysílané, můžete si stáhnout úplný programový přehled této stanice, který díky dobré spolupráci s českým zastoupením BBC Prime pravidelně uveřejňujeme v sekci TV download. Přehled je zpracován ve formátu PDF, přičemž free software Acrobat Reader, který vám poslouží k prohlížení a vytištění na tiskárně, si můžete stáhnout také v této sekci . Před zahájením tisku bychom vás ale chtěli upozornit na to, že měsíční přehled BBC Prime je velmi podrobný a rozsáhlý a i například únorový, kdy má měsíc jen 28 dní, obsahuje 65 stran textu, březnový má pak dokonce 71 (!) stran. Soubor je pro snazší stažení zabalený do formátu ZIP.

Protože jsou však tyto přehledy, připravované editorkou BBC Helen Roche, v anglickém jazyce, kterému řada lidí u nás nerozumí, rozhodli jsme se připravovat každý měsíc souhrn - popis nejdůležitějších pořadů (jak se v novinařině říká „highlights“), a to v češtině. Podobný přinášíme už několik let pro vysílání satelitního a kabelového kanálu HBO, a tak věříme, že i tento přehled si získá své čtenáře.

V naší redakci dále připravujeme velký rozhovor s ředitelem stanice BBC Prime, panem Waynem Dunsfordem. Ještě než mu odešleme naše otázky, dáme příležitost i vám zeptat se ho na programové či technické otázky k vysílání, které by vás zajímaly. Pro vaši informaci – za redakci budeme pokládat dotazy k rozsahu titulkování, které podle nás nedosahuje dříve avizovaných až 40% vysílání, ptát se budeme na technické záležitosti ohledně vkládání titulků do streamu, z programové oblasti nás zajímá využívání archivu BBC a budeme tlumočit i zájem o individuální abonenci, nevázanou na smlouvu s UPC. Pokud vás tedy cokoliv zajímá k vysílání BBC Prime, máte nyní možnost. Otázky nám posílejte do redakce anebo je připojte v diskusi pod tímto článkem. Pan Dunsford nám slíbil na všechny dotazy odpovědět.


Únor na BBC Prime

Měsíc plný hvězd vyvrcholí vyhlášením Cen Britské filmové akademie. Na Ceny Britské filmové akademie se často nahlíží jako na předzvěst Oskarů a den jejich vyhlášení se stal jak pro britské tak mezinárodní filmové společenství důležitým dnem. Těmito cenami se hodnotí kvalita přibližně 400 filmů, které se objevily na plátnech kin v Británii v předchozím roce, a vždy je kolem nich mnoho vzruchu a spekulací. Připojte se k nám a buďte na BBC Prime 12. února svědky zatěžkávací zkoušky a trápení těch, kteří stojí ve středu pozornosti.

V rámci dokumentárních filmů se tento měsíc vydáme za vzrušujícím dobrodružstvím do hlubin posledních hranic neznáma naší planety – hlubin v The Abyss (Propasti). Špičková technologie pomáhá odhalovat unikátní záběry podmořského života tak podivného a úžasného jakoby ve sci-fi filmu.

Rovněž se tento měsíc v dokumentu Amazon-Super River (Veletok Amazonka) podíváme na největší říční soustavu na planetě prostřednictvím jedněch z nejlepších záběrů divokých zvířat a fantastické letecké a vesmírné kameře.

Známý designér Laurence Llewelyn-Bowen nás vezme na procházku stylem a designem v pořadu Design Rules (Pravidla designu). Tento guru designu nás provede některými základními pravidly designu a bude se zabývat vším, počínaje použitím barev a zvětšováním prostoru a pomalu bude odhalovat tajemství, na která byste sami nikdy nepřišli.

Během pondělního večera s kriminálkou uvidíte Tamzin Outhwaite, jak se vrací do své role seržantky Jo McDonagh v sérii Red Cap (Červený baret). Když Jo řeší svůj první případ, musí se osvědčit a získat si přízeň soudržné jednotky, která je podezřívavá a nerada vítá nově příchozí.

Příznivci BBC Prime shlédnou životní příběh Placida Dominga, pravděpodobně největšího tenora 20. století, v pořadu Placido Domingo – The King of Opera (Placido Domingo - Král opery). Jeho součástí jsou interview s Jose Carrerasem
a Lucianem Pavarottim.

Pořad Richard Burton: Taylor Made for Stardom (Richard Burton: Jako stvořený pro slávu) se zabývá tím, proč se tomuto skvělému filmovému herci nepodařilo dostát svému dřívějšímu slibu a možná i litoval svého stěhování do Hollywoodu. Rovněž probírá jeho bouřlivý soukromý život včetně nikoli jednoho ale dvou manželství s Liz Taylor.

Nakonec se připojte k naší oslavě 20. výročí Eastender’s v rámci večera nazvaného Four Weddings and a Punch up (Čtyři svatby a rvačka )… Prožijte znovu svatby některých našich oblíbených postav – Alfieho a Kat, Mel a Iana, Granta a Sharon a Rickyho a Biancy. A zjistěte, kdo se rval na Old Vic….


Helen Dacey, programová vedoucí BBC Prime, Londýn
David Weiland, editor kanálu BBC Prime, Londýn
Martin Maruniak, PR/komunikace v ČR, GCI, Praha



Doplnění na závěr:

Další informace o stanici BBC Prime najdete i v dalších článcích, uveřejněných v posledním období:

BBC Prime - deset let mezinárodního úspěchu
BBC Prime bude exkluzivně pro území Česka živě vysílat udělování cen Britské filmové akademie
Na návštěvě v: BBC Television Centre

Pokud vás zajímá, jaký je program dalších kabelových a satelitních televizí – například HBO, HBO2, AXN a Spektrum na celý měsíc, tak si jej také můžete stáhnout ve zmiňované sekci TV download. Najdete tam i program TV Romantica, a zejména pány jistě potěší programy stanic Private Gold a Private Blue, které zřejmě nikde jinde v takové podobě neseženete. Dále jsme rozšířili naši nabídku o programové přehledy česky dabovaných kanálů Animal Planet, Anime+, Discovery Channel a Reality TV, amerických CNN, Cartoon, TCM, a celé řady hudebních, jako jsou různé mutace MTV a VH1 a také kanál TMF. Nechybí ani Travel Channel, slovenská zpravodajská TA3 a najdete zde i kompletní podrobné týdenních přehledy pořadů, vysílaných na stanicích Galaxie-sport, Eurosport, Eurosport 2, Hallmark, TV Praha, TV Prima a TV Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.01.2005 • Leoš Pohl prodal část 24.cz [ 12 ]
28.01.2005 • UPC: televizní nabídku okoření TV-Paprika [ 9 ]
28.01.2005 • FOTBAL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na únor - aktualizováno
24.01.2005 • Měsíční programové přehledy BBC Prime
23.01.2005 • Televize Music Box ocenila nejhranější interprety
21.01.2005 • BBC Prime - deset let mezinárodního úspěchu [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Dotazy na BBC Prime 

14.02.2005 09:00 • Michal
Dobrý den,
mám tyto otázky:
1. Jaký je rozdíl mezi titulky v teletextu a ve streamu (způsob vložení, výhody-nevýhody, odolnost
proti znakovým chybám)?
2. Co brání tomu, aby titulky BBC Prime byly i v kabelové TV UPC?
3. Jaké jsou možnosti si titulhy na hrávat ( zejména na VHS)?
Děkuji
Michal, Praha
 
 
  Dotazy 

01.02.2005 22:44 • Martin
Moc děkuji za možnost spolupracovat na rozhovoru. Posílám dotaz na Vaši e-mailovou adresu
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist