Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 19:32:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Leoš Pohl prodal část 24.cz

  Autor: Česká média, redakce , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 28.01.2005


Leoš Pohl prodal 34 procent stanice 24.cz společnosti ESPANTA a.s. Předsedou jejího představenstva je Jan Fulín mladší, který je současně místopředsedou představenstva Barrandov Studio. „Prodal není zcela přesné slovo,“ řekl sám Pohl. „Transakce dosud nenabyla účinnosti, protože je zde několik odkladných věcí, mimo jiné i nutnost, aby převod schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, rovněž jsou zde zákonné limity.“

V současné době je podána žádost o schválení prodeje na RRTV. Většinovým vlastníkem zůstává i nadále Pohl. Důvodem prodeje je skutečnost, že se Pohlovi nedařilo plnit příjmy tak, jak plánoval. „Dostával jsem se do záporného cash-flow,“ uvedl. „Potřeboval jsem rozvojové peníze na žádost o licenci na DVB-T,“ upřesnil.

Zdroj: Česká média, (rys), (lar), 28.1.2005


Doplnění redakce satCentrum:

Televizi 24.cz naladíme v kabelových sítích a na družici Astra 2C, umístěné na pozici 19,2 stupňů východně, na stejném paketu, kde volně vysílá český hudební kanál Óčko. Jedná se o transponder 57, frq. 10,832 H, SR 22000, FEC 5/6, PIDy 40/41, SID 61993. Abonenti placené satelitní platformy UPC Direct jej mohou sledovat na třetí předvolbě zapůjčeného satelitního receiveru Philips. Vysílání je a i nadále bude volné, nekódované.

Loni na podzim jsme navštívili režijní, střihové a odbavovací pracoviště televize, umístěné v prostorách společnosti Sat plus v Praze – Nuslích. Sat plus zabezpečuje i konečnou úpravu signálu a předání do kabelových sítí domácích operátorů a pro uplink na satelit Astra v DMC (Digital Media Centre) v Amsterodamu. Při té příležitosti jsme možnost pohovořit i s jednatelem a spolumajitelem televize 24.cz, panem Leošem Pohlem, a nezapomněli jsme ani na otázky směřující k technické kvalitě vysílání.

Do redakce totiž stále dostáváme maily či telefonáty, že nejste schopni na svém satelitním přijímači naladit obraz a nepomáhá ani ruční zadání identifikátoru V-PID. Na jiných receiverech se zase po určité delší době rozejde obraz ze zvukem, dojde k posunu – zpoždění audia. V odbavovací režii jsme viděli dva receivery - Dreambox a Hundai, dalším kontrolním receiverem byl Premium X, a u každého docházelo k posunu v jiném čase, např. až po dvou hodinách. Je to tedy závislé na hardware. Ze zařízení, vlastně z Prahy, přitom odcházel signál bez problému, k technickým problémům zřejmě dochází až někde na dlouhé trase na uplink.

O všech těchto závadách se podle slov zainteresovaných pracovníků ví a pracuje se ve spolupráci s techniky v DMC na jejich odstranění, ovšem výsledek pořád není stoprocentní a píšete nám o dalších receiverech, které přijímají jen zvuk s černou obrazovkou...



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 12   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2005 • Únor na BBC Prime [ 2 ]
28.01.2005 • UPC: televizní nabídku okoření TV-Paprika [ 9 ]
28.01.2005 • FOTBAL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na únor - aktualizováno
24.01.2005 • Měsíční programové přehledy BBC Prime
23.01.2005 • Televize Music Box ocenila nejhranější interprety
21.01.2005 • BBC Prime - deset let mezinárodního úspěchu [ 6 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  @anonym3 

01.02.2005 06:57 • anonym4
Jenže ty "garáže", alespoň stojí a plní svůj účel, jsou postaveny za čisté peníze a uživatelé jsou s nimi spokojení . A kde jsou tvé chlívky?...
 
 
  obraz už jde 

31.01.2005 08:21 • fikus
Taky mi u tohoto programu nešel obraz (přijímač Hyundai/Digian 2000). Nahráním nejnovější verze software se problém vyřešil.
 
 
  mmm 

31.01.2005 07:19 • ubožák
On někdo někoho posílal do pr----? Že jsem si nějak nevšimnul. Mimochodem k těm primitivům - pokud někoho oslovujete v množném čísle, tak se velké písmeno ve slově "vy" nepoužívá, toto slouží jenom pro vyjádření úcty při vykání druhé osobě.
A kydání špíny? To je také dobré - takže pokud zjistíme, že někdo nemá právě košer minulost a přitom se angažuje v politicky zaměřené televizní stanici, tak o tom budeme raději mlčet, že?
 
 
  ubožáci 

30.01.2005 23:00 • mmm
Mám pocit, že se tu vyjadřujou samí primitivové. Do pr---- byste měli jít Vy, protože na nic jinýho než na ubohý sprostý kecy se nezmůžete. Než tohle kydání špíny tak to radši nic.
 
 
  Jen ať to zhyne. Stejně je to ... 

30.01.2005 19:50 • To je tedy príma
Jen ať to zhyne. Stejně je to na h***o. Žádná škoda, když zase zmizí.
 
 
  pro anonyma2 

30.01.2005 16:04 • anonym3
Aleši P., ty se tou zlobou jednou zadusíš...Pohl alespoň něco zkusil, ty sedíš v Ova na prdeli, koukáš všem úspěšnějším kolegům na weby a pomlouváš... co jsi dokázal ty? Vždyť stojíš za prd i jako ten projektant garáží...
 
 
  @anonym 

30.01.2005 08:35 • anonym2
Máš plnou pravdu! Všichni uvedení HRÁČI mají přinejmenším rozporuplnou minulost a dokonce by nebylo na škodu (obdobně jako je teď honba za bytem p.Grosse) zjistit, z jakýchže to zdaněných peněz tito pánové financují své aktivity! Jinak osud 24.cz byl zpečetěn už dávno - stačilo,aby u něj byl p.Pohl a UPC- tento spolek vždy pos... na co sáhl . Zejména finanční rozvahy tohoto pána jsou na pováženou....
 
 
  gg 

28.01.2005 23:09 • já
Ta televize není o ničem ! Prodal bych jí celou snad na tom i vydělal :-)))))))))))))
 
 
  Jinak ještě k osobě Jana Fulín ... 

28.01.2005 18:03 • anonym
Jinak ještě k osobě Jana Fulína ml. - není to náhodou ten podvodník z oblasti bojových sportů, který si svého času přivlastňoval vítězství na jednom velmi populárním neoficiálním asijském turnaji?
A posléze se jeho pozornost obrátila k Hollywoodu a akčním filmům a teď by z něj měl být jakýsi světaznalý producent (dle jeho slov)?
O panu Pohlovi jsem tuším někde četl také nepříliš hezká slova, takže mi to začíná připadat jako docela zajímavá parta hračů.
 
 
  nejde přímo o "kvalitu" receiverů 

28.01.2005 17:53 • anonym
Problém s černou obrazovkou je zatím minimálně na těchto receiverech:
- Topfield 5000PVR
- Technisat Digit 4S
- Opentel
Přičemž třeba Topfield 5000PVR nelze myslím považovat za nějaký low-endový přijímač.
U TechniSatu Digit 4S tento problém nastal někdy napodzim, tuším se tenkráte přecházelo na vlastní uplink - žeby souvislost? Do té doby běžel i na tomto receiveru obraz v pohodě.
Kaon, Humax, Emtech (Homecast), Ferguson, Technisat v modelech Digit C a Digit CCI jsou bez problémů.
 
 
  aj premiumx no problém ... 

28.01.2005 16:52 • tomko
aj premiumx no problém
 
 
  Humaxy a Kaony NO PROBLEM!!!!! ... 

28.01.2005 16:04 • anonym
Humaxy a Kaony NO PROBLEM!!!!!!!!!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist