Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 22:17:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

BBC Prime - deset let mezinárodního úspěchu

  Autor: M.Maruniak , e-mail: info@cgi.cz Přidané: 21.01.2005


BBC Prime slaví příští týden své již desáté výročí, čímž se z něho stává jeden z nejúspěšnějších a nejziskovějších mezinárodních kanálů televize BBC Worldwide.BBC Prime byl prvním ziskovým mezinárodním kanálem televize BBC a v současné době je známý v domácnostech v celé Evropě, na Středním Východě a v Africe. Počet jeho předplatitelů již přesáhl 20 milionů.

Wayne Dunsford, ředitel BBC Worldwide pro Evropu, Střední východ, Indii a Afriku, uvedl: „BBC Prime ušel od té doby, co byl poprvé spatřen na televizních obrazovkách, již dlouhou cestu. V současné době, kdy je tento kanál lokalizován do deseti jazyků, se BBC Prime stává populárním a uznávaným zdrojem kvalitní britské televizní zábavy pro miliony diváků na třech kontinentech.“

„To, že se kanál BBC Prime stále rozrůstá, je zásluhou podpory našich partnerů v oblasti kabelových a satelitních platforem a také díky loajalitě diváků kanálu BBC Prime ve více než 100 zemích světa. Těšíme se, že tento úspěch bude pokračovat i nadále.”

První vysílání kanálu BBC Prime začalo 26. ledna 1995. BBC Prime měl v té době pouze něco málo přes 2 miliony předplatitelů, a to převážně v Severní Evropě. V roce 1999 se kanál oddělil od tradiční báze evropských předplatitelů a začal vysílat v subsaharské Africe, kde počet jeho předplatitelů v současné době dosahuje jednoho milionu, a je tedy nejsledovanějším mezinárodním televizním kanálem. V roce 2000 bylo zahájeno vysílání BBC Prime v Izraeli s hebrejskými titulky a později bylo toto vysílání rozšířeno do zbytku zemí Středního Východu.

V posledních letech zaznamenal kanál BBC Prime značný nárůst ve Střední Evropě, kdy v letech 2003/2004 bylo vysílání rozšířeno na Ukrajinu, do České republiky, Polska, Srbska a Černé hory, Bulharska, Maďarska a Rumunska. Poté na konci roku 2004 vstoupil BBC Prime na jeden z největších evropských trhů, a to Sky platform v Itálii. V prosinci 2004 se BBC Prime vydal novým směrem – zamířil na asijský trh tím, že byl uveden do provozu v Hong Kongu a v Singapuru. Společnost BBC Worldwide má v plánu pro rok 2005 rozšířit tuto expanzi v Asii ještě dále.

BBC Prime je v Evropě, Asii a na Středním Východě financován ze strany předplatitelů a v subsaharské Africe je zdrojem jeho příjmů reklama.

Kanál BBC Prime vysílá na kabelu i na satelitu pro více než 20 milionů předplatitelů v Evropě, na Středním Východě a v Africe. Tento kanál, který je vlajkovou lodí Britských kabelových kanálů, vám přináší to nejlepší z programů BBC v oblasti dramatu, talkshow, komedií, dětských pořadů, dokumentárních pořadů, filmů a seriálů o životním stylu. Každý rok vysílá více než 2500 hodin nových pořadů, včetně Top of the Pops (Nejlepší popové hvězdy), EastEnders (Lidé z Východního konce), The Weakest Link (Nejslabší spojení) a BBC Learning (Učení s BBC), což je unikátní noční výukový program na BBC. Titulky jsou k dispozici v angličtině, maďarštině, češtině, polštině, hebrejštině, rumunštině, italštině, dánštině, švédštině a norštině.


Historické milníky BBC Prime:

Leden 1995 BBC Prime uvedla do provozu 24-hodinový placený zábavní kanál v celé Západní Evropě.

Březen 1999 Uvedení kanálu do provozu v subsaharské Africe.

Červen 2000 Lokalizovaná služba uvedena do provozu v Izraeli.

Září 2000 Odstartováno vysílání BBC Prime i pro teritorium Střední Východ.

Říjen 2002 Start lokalizované služby v České republice.

Leden 2003 BBC Prime zahájil vysílání polských titulků.

Duben 2003 Uvedení do provozu na Ukrajině.

Duben 2003 Lokalizovaná služba uvedena do provozu v Maďarsku.

Duben 2003 Uvedení do provozu v Bulharsku.

Květen 2003 Uvedení do provozu v Srbsku a Černé hoře.

Leden 2004 Lokalizovaná služba uvedena do provozu v Rumunsku.

Srpen 2004 BBC Prime odstartoval vysílání italských titulků.

Září 2004 Počet předplatitelů BBC Prime přesáhl 20 milionů.

Prosinec 2004 BBC Prime uveden do provozu v Hong Kongu.

Leden 2005 BBC Prime slaví své 10. výročí.

BBC Worldwide Ltd

BBC Worldwide Limited je komerční a spotřební větví a 100% vlastněnou dceřinou společností společnosti British Broadcasting Corporation (BBC). Tato společnost byla založena v roce 1994 za účelem vyvíjet a koordinovat přístup ke komerčním aktivitám společnosti BBC, jako je televizní vysílání, kanály, vydavatelství, licencování produktů, internet a interaktivní programy. BBC Worldwide byla vytvořena, aby maximalizovala hodnotu majetku společnosti BBC ve prospěch držitelů licencí a aby investovala do programování veřejných služeb. V letech 2003/2004 vrátila společnost BBC Worldwide společnosti BBC 141 milionů liber.

Mark MacdonaldSenior Press & Publicity OfficerInternational Communications, BBC Worldwide
Martin Maruniak, PR/ komunikace v ČR, GCI Praha, 19.1.2005


Doplnění redakce satCentrum:

Vysílání stanice BBC Prime je od května 2003 dostupné i pro abonenty satelitní platformy UPC Direct.

Naladíme jej na satelitu Astra 1G na pozici 19,2 st. východně na tr. 99, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20322, V-PID 451, A-PID 461. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a bylo hned od začátku dostupné na kartu UPC Direct základní nabídky pro ČR (Rodina), Slovensko i Maďarsko. K programu jsou dostupné titulky v digitálním streamu v češtině a maďarštině, které se sami detekují a lze je navolit na některých receiverech modernější konstrukce, případně se navolí ručně na str. 881 (české) a 880 (maďarské) v teletextu. Základní originální řeč jazykového doprovodu je samozřejmě angličtina.

Program vysílá 18 hodin denně v angličtině, 40% pořadů je vybaveno českými titulky na teletextu str.881. Informace o českých titulcích u konkrétních pořadů lze zjistit na str. 313 až 317 (za názvem pořadu = C). Detailní informace včetně programového přehledu naleznete též na internetových stránkách www.bbcprime.com.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.01.2005 • Měsíční programové přehledy BBC Prime
23.01.2005 • Televize Music Box ocenila nejhranější interprety
20.01.2005 • Infosat doporučuje naladit si "classic fm tv"
20.01.2005 • Kabel Deutschland dostane na Astře konkurenci
19.01.2005 • Únor na HBO
15.01.2005 • Od pondělí bude v ČR vysílat gastronomický program TV Paprika - aktualizováno [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Titulky 

25.01.2005 09:18 • mc
na BBC Prime a NGC sú večné laborovanie. Momentálne sú na BBC ako TXT:
Homecast200CR ich zobrazí s polopriehľadným pozadím, Strong4500 ich zobrazí tiež ale celá obrazovka je čierna, televízorzobrazí klasicky. NGC titulky na Homecaste fungujú správne ako TXT ale len cez televízor, pri Strongu zase len ako DVB ale tá znaková sada je mizerná. Ešte by som mohol vyskúšať Technisat a DM7000S ale tam je to s každým softom iné. Takže pokračujme v laborovaní ...
 
 
  BBC Prime je dostupna i na kabelu !!!! 

21.01.2005 16:30 • Frčo
BBC Prime je dostupna i na kabelu Karneval a taky lokalni kabelovky v cele republice :-)) a co se tyce programu - tak nejlepe na jejich strance www.bbcprime.com
 
 
  Titulky 

21.01.2005 15:46 • Martin
Souhlasím s martinem. Taky mi vyhovovali víc streamové titulky.
 
 
  TITULKY 

21.01.2005 13:20 • martin
Je škoda, jako tomu bylo do léta, že si nemohu české titulky pustit i v digitálním streemu. Titulky z teletextu nedostanu na video. To by mohli v UPC, kteří nám přes satelit program zajišťují, zajistit.
 
 
  Program 

21.01.2005 13:08 • Martin
BBC Prime je skvělá stanice (nejlepší, která pro náš trh vysílá). Nikde však neseženete podrobný program u kterého jsou označeny pořady, vysílající s českými titulky a to je škoda a ostuda programových časopisů.
 
 
  proč ne v kabelu? 

21.01.2005 12:21 • anonym
kéž by bylo prime i v kabelu...
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist