Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 20.05.2024 - 05:06:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

V nabídce UPC je již přes sto televizních stanic, z toho osmdesát v češtině

  Autor: PR Press UPC ČR , e-mail: upc@upc.cz Přidané: 18.05.2010


Počet televizních stanic, které jsou dostupné zákazníkům digitální televize UPC, aktuálně činí sto dva, přičemž osmdesát z nich vysílá v české nebo slovenské jazykové verzi. Společnost totiž již po šesté v tomto roce rozšiřuje programovou nabídku, a to hned o čtyři televizní stanice: HD+, Prima HD, Golf Channel, a France 24.


„Překročením magické hranice sta televizních stanic plní UPC slib daný svým televizním zákazníkům, a sice, že budou mít digitální televizní svět jako na dlani a přitom z větší části v mateřském jazyce,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „naše televizní nabídka poroste samozřejmě dál. Širokopásmové kabelové sítě jsou v tomto směru bezkonkurenční a my hodláme jejich kapacity ještě více využívat.“

Společnost se v této etapě rozšiřování digitální televizní nabídky zaměřila především na domácí televizní stanice vysílající ve vysokém rozlišení, na rozšíření sportovních programů a na doplnění světového zpravodajství i o francouzský úhel pohledu.

HD+, provozovaný firmou SAT Plus, nabízí především pořady a dokumenty o cestování a zajímavosti a novinky a trendy z oblasti cestovního ruchu. Každou hodinu vysílá nabídku aktuálních zájezdů cestovních kanceláří a informace o odletech do turistických letovisek z českých mezinárodních letišť. V neposlední řadě se pak věnuje i technologickým novinkám (nejen) z oblasti HD, které dokumentuje na zajímavých pořadech, jako jsou např. koncerty. Jako první v ČR pak nabízí testovací vysílání ve 3D, založené na vlastní produkci. Stanice HD+ je zařazena ve všech programových nabídkách digitální televize UPC, a to nejen v HD, ale i ve standardní digitální (SD) verzi. Vysílá 24 hodin denně, plně v češtině.

Prima HD je HD verze populární rodinné televizní stanice. Je dostupná ve všech programových nabídkách a všem zákazníkům s příslušným technickým vybavením. Vysílá 24 hodin denně, plně v češtině.

Golf Channel je jediná speciální golfová televizní stanice na světě. Nabízí zprávy, reportáže, rozhovory, instruktáže a dokumenty ze světa golfu a golfové lekce od nejlepších hráčů a trenérů světa. Vysílá i přímé přenosy, záznamy a sestřihy nejlepších světových turnajů. Je určena především golfovým hráčkám a hráčům, kterých je v ČR na osmdesát tisíc. Golf Channel mohou sledovat všichni zákazníci nabídek Standard a Supreme a balíčku Sport. Vysílá 24 hodin denně, v angličtině.

France 24 je francouzský zpravodajský program, který nabízí pohled na mezinárodní události francouzskýma očima, a zprostředkovává top diskuse a názory známých francouzských a světových osobností. Každou půlhodinu přináší desetiminutový zpravodajský blok a dále četné investigativní reportáže nebo hlubší analýzy právě probíhajících událostí. Stanice je zařazena v nabídkách Standard a Supreme a je také součástí balíčku News. Vysílá 24 hodin denně, ve francouzštině. Oproti výše uvedeným stanicím odstartuje France 24 s několikahodinovým zpožděním, ihned poté, co UPC obdrží informaci o zaregistrování této televizní stanice Radou ČR pro rozhlasové a televizní vysílání.

Po zařazení Primy HD a HD+ nabízí digitální televize UPC aktuálně 11 programů ve vysokém rozlišení. Tyto programy jsou v nabídce UPC – na rozdíl od zvlášť placených HD nabídek ostatních provozovatelů - k dispozici bez jakéhokoliv příplatku. Všechny jsou šířeny v pokročilém kompresním formátu MPEG4.

Sto dva televizních stanic v nabídce digitální televize UPC pak nabízí celkem 106 programů, neboť ve čtyřech případech se jedná o sdílené pozice ( jde o Primu Cool a R1, Minimax a Animax, CS Film a CS Mini a TA 3 a Ring TV).


UPC Česká republika, a. s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 131900 domácností v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 31.3. 2010 aktivně využívá 1184600 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 630 000 domácností, vysokorychlostní internet 379 000 zákazníků a telefonní služby 175 000 zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.

Liberty Global je vedoucí mezinárodní společností provozující pokročilé obrazové, hlasové a širokopásmové internetové služby prostřednictvím kabelových sítí, čímž zpřístupňuje svým zákazníkům svět informací, komunikace a zábavy. K 24. únoru 2010 provozuje Liberty Global nejmodernější širokopásmové komunikační sítě ve 14 zemích světa nacházejících se především v Evropě, dále v Chile a Austrálii. Aktivity Liberty Global také zahrnují významný obchod s programy, které provozuje její společnost Chellomedia v Evropě.


František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.05.2010 • Úspěšný seriál THE PACIFIC kompletně na HBO Digital On Demand
10.05.2010 • UPC Digital už sleduje 70 000 domácností
06.05.2010 • Satro rozširuje svoje pôsobenie na strednom a východnom Slovensku prostredníctvom bezdrôtovej optiky
29.04.2010 • Digitální televize UPC se rozšiřuje o BTV
26.04.2010 • Superrychlý Internet UPC nyní ještě více dostupný! Prolamuje cenovou bariéru: 100Mbit/s za 999 Kč
13.04.2010 • Jarná ponuka UPC: Všetky služby na celý polrok len za 5 eur

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist