Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 02:10:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Kódovacie systémy - 3.časť (Seca/MediaGuard)

  Autor: Dušan Ščepka ml. , e-mail: dusan@pcsalon.sk Přidané: 15.12.2001


MediaGuard - európsky kódovací systém vyvinutý spoločnosťou SECA – Sociéte Europeene de Controle d` Access (európske združenie podmieného prístupu), patrí v súčasnej dobe medzi najviac rozšírené kódovacie systémy a najviac obľúbené medzi hackermi. Používajú ho viaceré európske Pay TV spoločnosti ako aj európsky Pay TV gigant Canal+.

Vyvinutý bol vo Francúzsku a na základe dohody spoločnosti Canal+ bol distribuovaný do zmluvných štátov Európskej únie zlúčených v programe Aepoc. Program Aepoc zabezpečuje ochranu dát v Európskej únii a slúži aj ako hovorca európskych kódovacích systémov. Spoločnosť založili akcionári Canal+ France a Canal Satélite Espaňa.

Systém kódovania na trh uviedla spoločnosť Canal+ a onedlho v rokoch 1995 – 1996 sa dostáva aj do Španielska, neskôr do Talianska, Holandska a Poľska. Právom ho teda môžeme nazvať európskym kódovacím systémom. Vo Francúzsku ho používa spoločnosť Canal Satélite Numerique, ABSat, v Španielsku Canal Satéllite Digital, v Taliansku Telepiu, RAI, Stream, v Holandsku sa stal nástupcom systému Irdeto a používa ho Canal Digitaal Nederland a v Poľsku ho používa provider Cyfra+. Celkovo sa v ňom kóduje takmer 300 satelitných, prevažne tématických kanálov. Kódujú sa nielen platené televízie, ale aj štátne programy, ktoré svoje autorské práva nemôžu distribuovať mimo územia republiky.

Je to jeden z dôvodov prečo je tak veľmi populárny. Na jednu prístupovú kartu s čipom PIC sa totiž dá prijímať celý balík programov v MediaGuarde a kľúč sa mení iba raz do mesiaca ! 16 providerov v jednej karte, príjem programov zo satelitov Astra a Hotbird – naozaj pohodlné.

Príjem týchto programov je možný na moduly typu Aston s verziami 1.02,1.03,1.04,1.05, EuroModul a pod. Na trhu ich je dostatok, aj preto sa spoločnosť rozhodla, že pozastaví výrobu modulov. Príjem v budúcnosti by mal byť možný len s autorizovaným digitálnym prijímačom, ktorý by mal vo vnútri vstavaný modul. Takmer 3 ročné pohodlné sledovanie týchto programov už nedalo spoločnosti ani riadne spávať, preto sa rozhodlo, že od 1. januára 2002 sa spustí nový, modifikovaný spôsob kódovania, tzv. mód SuperSeca alebo SuperEncryption. Pre majiteľov originálnych kariet sa nezmení prakticky nič, možno len im spoločnosť nahradí staré karty za nové, pre hackerov však situácia bude komplikovanejšia. Doteraz používané karty typu PIC sa budú musieť vymeniť za typ FUN, do ktorého sa dá uložiť viacero providerov naraz.

Moduly Aston sa svojim hardvérom takmer nelíšia od ostatných systémov, preto pri nástupe spoločnosti UPC Direct na náš trh sa moduly Aston bezproblémov preprogramovávali na moduly Cryptoworks. Na module Aston bolo po prvý krát odskúšané programovanie na iné systémy a to Cryptoworks a Viaccess. Programovanie prebehlo úspešne a moduly fungovali aj v iných systémoch spoľahlivo.

V ďalšom pokračovaní sa pozrieme na kódovací systém Viaccess.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 13   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2001 • Kódovacie systémy - 5.časť (CryptoWorks) [ 2 ]
18.12.2001 • Kódovacie systémy - 4.časť (Viaccess) [ 4 ]
13.12.2001 • Kódovacie systémy - 2.časť (Irdeto)
12.12.2001 • Kódovacie systémy - 1.časť [ 1 ]
19.11.2001 • Platená televízia (Pay-TV) [ 3 ]
17.11.2001 • Nova Slovakia kontra Conax a UPC [ 13 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Odpoved 

24.12.2001 09:50 • Dusan Scepka ml.
Dakujem, rovnako to plati aj z mojej strany, staci sa mi ozvat na mail a ak budem moct, tak samozrejme nielen Vam, ale kazdemu citatelovi rad podam informacie, pripadne poradim ako ziskat software do kariet.


 
 
  Môj príspevok 

23.12.2001 13:01 • Vlado Fogo
1,nie ja som nechcel za kazdu cenu oponovat,chcel som len poopravit pocet providerov beznych CI modulov Aston,a nie specialne upravovanych.

2,update modulov cez sat.-napr.Viaccess 4.7 na 4.8 robil provider SCT,stacilo pozerat cca. hodinu ”prasacinky” a mali ste inu verziu modulu.

3,.... ale idem sa radsej doucit.



P.S:Ak by ste nahodou zostupili z tych vysin,sem medzi beznych ludi,a nahodou mali nejaky problem,ak to bude v mojich silach rad Vam pomozem.Najdete ma na CSS boarde.

Prajem prijemny den,krasne prezitie Vianocnych sviatkov a do Noveho roku hodne zdravia.
 
 
  Odpoved 

23.12.2001 11:22 • Dusan Scepka ml.
Nech sa paci, zozrat tie informacie nemusite, skuste sa vsak venovat trochu viac piratskemu prijmu a castejsie si aktualizujte niektore stranky.

Pretoze ste asi spomalili...a niektore veci ste si nevsimli.

Nemam vsak uz chut o tom pisat viac, ti ludia, ktorym to funguje Vam to mozu dosvedcit a asi v tomto smere nema to zmysel viac rozoberat, pretoze keby som napisal hocico, budete sa snazit mi to vyvratit.

Dakujem za reakcie...a skuste trochu viac surfovat po Internete a trochu viac skusat nove software, trebars aj MacroEdit pre SVD procesory ....
 
 
  Odpoved 

23.12.2001 11:16 • Dusan Scepka ml.
Ja viem ako to ten modul zvladne, viem ako to spracuje aj Humax, je to asi skoda, ze to neviete Vy, ale to nie je moj problem, nemusite vsak kvoli tomu niekoho odcudzovat za nejasne informacie. Vsetky fakty sa zverejnit nesmia a aj Internet je v tomto smere dost tolerantny, ale aj napriek tomu vsetko zverejnit nemozem.

Nemyslim update softwaru pomocou providera, tento software sa nevysiela.

A nakoniec ”Luteranova skola”, neviem o co Vam ide, ale som nezavisly redaktor a ak ste si nahodou nevsimli, co je len Vasa chyba, tak Solid Europe PREBERA clanky a prispevky z web stranok, na strankach sa to objavuje skor.

Druhy krat si radsej premyslite, ako na vec zareagujete, nakolko za kazdu cenu oponovat a byt jednostranny sa nevyplaca, pretoze skuste napisat clanok Vy, kritizovat vie kazdy.

Snazim sa priniest ludom potrebne informacie a myslim si, ze Internet je ten pravy sposob, informacie, ktore su dostupne pre vsetkych, takze velmi lahko si niekto vie odkontrolovat kto ma vlastne v tomto smere pravdu, je mi vsak luto, ze niekto to napriek tomu nevie pochopit.



S pozdravom,

Dusan
 
 
  Môj príspevok 

23.12.2001 01:43 • Vlado Fogo
myslim ze si uz 100% Luteranova skola.Nic v zlom, ale diskutujes o niecom ale sam nevies o com.(vid Luteran a kauza Solid Tv)Ked nieco zacnem tak to aj dokoncim a neodvolavam sa na nejasne informacie.

Inak neviem si predstavit ako by Humax zvladol upgrade softu v CI module,max Viaccess 4.7 na 4.8 co vysiela provider.Keby si povedal ze Nokia 9600 s DVB 2000 a Vgraber este by som zo mozno zozral ale takto nie.
 
 
  Môj príspevok 

22.12.2001 23:05 • Dusan Scepka ml.
Prave o nich bola rec. Klasicky CAM Aston 1.03 tieto veci nedokaze a ak vlastnite modul kupeny minuly rok (pokial nebol na sklade od roku 1999), tak by mal podporovat aj tieto zmeny a update pomocou prijimaca Humax. Neskusal som to vsak, takze neviem blizsie podrobnosti...

Teda sa clankom orientujem na moduly kupene v roku 2000 a 2001, ktore tieto upravy zvladaju, pripadne moduly EuroCam MediaGuard.


 
 
  Môj príspevok 

22.12.2001 13:33 • Vlado Fogo
ale rec bola samozrejme o beznych CAM Aston nie o Vami spominanych specialne upravenych.Myslim ze vacsina pouziva bezne CAM a preto informacie Vami uvadzane ich mozu trocha popliest.

Samozrejme Nokia 9600 s DVB dokaze zazraky,dokonca nedavno existovala spec. uprava(Dream)a ziadne CI moduly nebolo treba.
 
 
  Dodatok 

22.12.2001 08:44 • Dusan Scepka ml.
Ak mi Vazeni neverite, mozem Vam tieto fakty dokazat, rad sa s Vami podelim aj o dalsie informacie, nie je mojim cielom demagogizovat citatelov !
 
 
  Odpoved autora 

22.12.2001 08:43 • Dusan Scepka ml.
Na FUN kartu nefunguje 40 providerov, bol by som rad, keby fungovalo, neviem ake mate informacie a hlavne skusenosti v tomto smere, predpokladam ze keby ste mali viac informacii a vedeli by ste o cipe, ktory spominam a mali by ste ho zpaojeni v module CAM Aston spolu s prislusnym software a v Nokii 9600 so sofwarom DVB2000 s verziou zo septembra, nenapisali by ste taku vec, ze to nie je softwarom v kartach, ale softwarom v moduloch. Software v kartach a aj v moduloch sa samozrejme zmenit da, sa sa updatnut aj modul Aston 1.03, pokial obsahuje v seriovom cisle urcity znak. Niektore moduly Aston 1.03 sa patchnut nedaju, tie mozno zvladaju menej providerov, mozno su starsie, ale z mojich pokusov s skusenosti vyplyva, ze ostatne moduly s prislusnymi softwarmi a spravnou kombinaciou prijimaca a softwaru v CAM module zvladaju ovela viac providerov, ako sa bezne uvadza a ako sa bezne pouziva.
 
 
  Môj príspevok 

21.12.2001 23:39 • Vlado Fogo
a na fun kartu by malo potom fungovat 40 providerov nie :o))

urcite to nie je vecou softu v karte,ale softom v CAM,a ten podporuje len tolko providerov ako uvadzam a ziadne zazraky sa nedeju.

na doplnenie novy Aston v.1.07 len 1 provider
 
 
  Dodatok 

21.12.2001 08:48 • Dusan Scepka ml.
Zabudol som este pripomenut, ze software SecaEditor 2.01 dokaze naeditovat este chid kluc na autoupdate niektorych programov, neskusal som ho vsak, pretoze jeden provider potom na karte zabera dvojnasobok miesta a potom v skutocnosti zapise max. 8 alebo 9 providerov.


 
 
  Odpoved autora 

21.12.2001 08:41 • Dusan Scepka ml
Vdaka za reakciu,

mnozstvo providerov na karte takisto aj mnozstvo klucov v kartach zavisi od pouzivaneho softwaru. Na Internete je vela dostupneho softwaru a najnovsia Upgrade verzia systemu SecaNix naozaj umoznuje zapisat do karty az 18 providerov.

Treba vsak pouzivat novy Eeprom cip 24c64 alebo 24c256, podobny, ako sa pouziva pri PIC prevedeni piratskych kariet v systeme Nagravision. Pre uplnost este dodam, ze Seca mi pracuje v prijimaci Nokia 9600.

Provider takisto ako aj kluc sa edituje softwarom na to urcenym, programator je klasicky Smartmouse.




 
 
  pre Dušan Ščepka ml. 

19.12.2001 20:16 • Vlado Fogo
neda mi ale musim reagovat na Tvoj clanok v solid Europe,ale aj na vyssie popisany clanok.

Kde si prosim Ta nabral ze Aston 1.03 zoberie 18 providerov a 1.05 az 28(podla SE 23/2001)a tu uvadzas 16 providerov.

Pooprav si udaje.

Aston 1.03 - max 9 providerov

Aston 1.05 - max 15 providerov
 
 
Celkový počet komentářů: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist