Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:31:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Česká televize má nové weby regionálních studií Brno a Ostrava

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 13.11.2011


Česká televize spustila zcela nové weby Televizního studia Brno a Televizního studia Ostrava. Diváci z Moravy a Slezska tak získávají na internetu prostor, kde se mohou rychle dostat k informacím o svých regionálních studiích ČT, oblíbených pořadech i lidech, kteří je připravují. Klíčovou součástí obou webů je samozřejmě zpravodajská sekce nabízející ucelené informace z daných regionů.


Česká televize považuje regionální rozměr veřejné služby za jednu ze svých priorit pro další rozvoj, a to se odráží také na strategii divize Nová média ČT. Portfolio webových projektů ČT se k 11. 11. 2011 rozšiřuje o zcela nové weby regionálních studií České televize.

„Dva nové regionální weby přinášejí divákům lepší kontakt s Českou televizí. Snažíme se tak jít za obyvateli Moravy a Slezska. Řadě lidí vyhovuje servis přizpůsobený jejich regionu, ke kterému mají vzhledem k místu bydliště samozřejmě vztah,“ podotýká výkonná ředitelka Nových médií ČT Pavlína Kvapilová.

Její tým na vývoji obou projektů těsně spolupracoval s kolegy z TS Brno a TS Ostrava. Právě oni totiž budou mít tyto weby z převážné části ve své gesci. O životě studia, programu, natáčených pořadech či známých tvářích se lidé dozvědí v rubrikách plněných částečně z regionů a částečně z Prahy. Zpravodajské sekce budou pak kompletně editoriálně řídit přímo zkušení novináři v Brně a Ostravě, nebudou tedy spravovány centrálně z Prahy. To by mělo přinést obsahový přístup více akcentující lokální události.

Vstup na nové regionální weby lze najít jednoduše na hlavní stránce webu České televize – odkazy TS Brno a TS Ostrava jsou nad polem pro vyhledávání v pravé horní části, viditelné jsou pak i na všech internetových stránkách ČT. Využít lze rovněž přímé adresy www.ceskatelevize.cz/brno a www.ceskatelevize.cz/ostrava. Rovnou do zpravodajských sekcí návštěvníci vstoupí přes snadno zapamatovatelné adresy www.udalostibrno.cz a www.udalostiostrava.cz.

Brněnská i ostravská redakce už začaly komunikovat aktivně také na sociální síti Facebook, která má v Česku nejsilnější uživatelské zázemí. Stránky jednotlivých mutací Událostí v regionech mají i tam své jednoduché označení Události Brno a Události Ostrava.

Tyto novinky rozhodně nejsou posledními v oblasti regionality. V současné době už divize Nová média ČT pracuje také na nové podobě webu www.udalostivregionech.cz, který by měl díky dynamické mapě umožnit snadné vyhledávání videí – reportáží pocházejících z okolí bydliště každého z diváků v celé České republice. Vylepšen bude také přístup ke kontaktům na regionální zpravodaje. Stejně tak bude vytvořen systém umožňující ještě silnější roli občanské žurnalistiky. Tyto nové projekty budou dokončeny a představeny postupně během ledna 2012.


Štěpán Janda, tiskový útvar ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.11.2011 • Úsporné opatrenia manažmentu RTVS vedú k ozdraveniu Slovenskej televízie
08.11.2011 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 8.11.2011
07.11.2011 • Strom života - víťazný film z Cannes je od štvrtka v našich kinách
07.11.2011 • Rada pre vysielanie a retransmisiu sa bude zajtra zaoberať sťažnostmi divákov na zvukovú intenzitu reklám v TV
03.11.2011 • RTVS použije finančné prostriedky od štátu na zaplatenie starých záväzkov
19.10.2011 • Vyjádření RRTV k vysílání reklamy v České televizi po 14. 10. 2011

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist