Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 15:37:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Katastrofa výletní lodi: Na palubě Concordie - nový dokument na Discovery Channel

  Autor: PR Press Ewing Public Relations Přidané: 23.02.2012


KATASTROFA VÝLETNÍ LODI: NA PALUBĚ CONCORDIE. UNIKÁTNÍ DOKUMENT DISCOVERY CHANNEL OBSAHUJÍCÍ DOSUD NEODVYSÍLANÉ ZÁBĚRY, KTERÉ POŘÍDILI ÚČASTNÍCI NEŠŤASTNÉ PLAVBY. „Promiňte, kapitáne, cestující se začínají sami dostávat do záchranných člunů.“


Discovery Channel uvede v sobotu 3. března ve 21:55 unikátní dokumentární pořad o ztroskotání výletní lodi Concordia s názvem „Katastrofa výletní lodi: Na palubě Concordie”. Mimořádné, dosud neodvysílané záběry, přiblíží divákům příčinu neštěstí lodi Concordia prostřednictvím rozhovorů s odborníky a skrze traumatické výpovědi těch, kdo přežili. Dokument obsahuje také záběry kapitána Francesca Seco Schettina a členů jeho posádky během nejdramatičtějších chvil potápějící se lodi.

Alarmující zmatenost, vzrušené debaty, chaotické jednání – dokument přináší exkluzivní záběry kapitána Francesca Seco Schettina a ostatních členů posádky během osudné plavby. Záběry byly pořízeny přímo na palubě Costa Concordie samotnými cestujícími.

V exkluzivních filmových materiálech je například vidět, jak kapitán Schettino mluví po telefonu na můstku, jeho postava je osvětlená pouze nouzovými světly po té, co elektrická energie na lodi přestala úplně fungovat. Kapitán vypadá, že vůbec nereaguje na stupňující se nebezpečí, kterému čelí více než 4 200 cestujících i posádka výletní lodi, která právě vyplula na svoji týdenní plavbu. Jak minuty ubíhají, je slyšet důstojník lodi jak křičí: „Co budeme dělat? Co budeme dělat?”, někdo jiný křičí: „Poplach, poplach!” Příkaz k opuštění lodi ale kapitán stále nevydal. Místo toho je sylšet, jak kapitán žádá pouze o vlečné lodě.

Sarah Davies, víceprezidentka pro vývoj pořadů Discovery International Networks k dokumentu dodává: „Potopení Costa Concordie se stalo globální zpravodajskou událostí číslo jedna a vyvolalo spoustu otázek, jak se takováto velká výletní loď vůbec mohla potopit. V dokumentu se snaží řada odborníků vysvětlit, co se vlastně stalo v onen osudný den a zároveň se z inženýrského a vědeckého hlediska snaží najít odpovědi na zbývající řadu otázek, které jsou s potopením lodi spojené.”

Dokument Discovery Channel „Katastrofa výletní lodi: Na palubě Concordie” přiblíží českému divákovi podstatu této námořní tragécie očima specialistů z Námořní akademie v Massachussets. Ti se pokusí vysvětlit, co se v osudný den vlastně stalo. Tým specialistů zkoumá řadu námořních směrnic a porovnává je s rozhodnutími kapitána Schettiho. Revize kapitánových rozhodnutí týmem námořních expertů nakonec ukazuje, že měnící se směr větru zachránil tisícům lidí život, protože obrovskou Concordii posunul více ke břehu.


O Discovery Channel

Discovery Channel se věnuje vysoce kvalitní dokumentární tvorbě, která informuje a baví diváky rozmanitostí a bohatstvím našeho světa. Program, který se distribuuje 100,8 milionu amerických diváků, je k vidění v 210 zemích světa a nabízí atraktivní kombinaci špičkové produkce a živé kinematografie napříč žánry, včetně vědy a techniky, dobrodružství, historie či pohledů za oponu na lidi, místa a instituce, které formují náš svět.

Internet: www.discovery.com
Fanpage Discovery Channel: http://cs-cz.facebook.com/DiscoveryChannelCS


Veronika Pešková, Ewing Public Relations


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.02.2012 • Žijte se zájmem v březnu na National Geographic Channel
23.02.2012 • MET in HD: Verdiho Ernani živě v sobotu 25. února
22.02.2012 • NGC: Megatovárny - EA Sports, FIFA 12
20.02.2012 • Objevujte v březnu přírodu na Nat Geo Wild
17.02.2012 • Mistrovský zápas Vitalije Klička už tuto sobotu exkluzivně na Nova Sport a Voyo.cz
17.02.2012 • Ochutnejte rybí dobroty v sobotním speciálu Jamieho Olivera na TV Paprika

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist