Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:29:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 28.02.2012


Placený filmový kanál Cinemax uvede v březnu tři starší snímky španělského režiséra Pedra Almodóvara (nar. 1949). Průkopník filmové postmoderny, jehož díla záměrně oscilují na pomezí sofistikovaného umění a pokleslého braku, se zabývá paradoxy erotických i citových vztahů. Jeho filmy často nahlížejí do bizarního světa gayů, lesbiček a transsexuálů... Almodóvarovo drama Vše o mé matce (1999) bylo oceněno Oscarem za nejlepší neanglicky mluvený film. Autorův další slavný film Mluv s ní (2002) získal Oscara za scénář. Režisérova novinka Kůže, kterou nosím (2011) – uvedená na karlovarském festivalu – vstoupila do našich kin loni v září.


Kika

Titulní hrdinkou autorova filmu z roku 1993 je kosmetička, jež se živí posmrtnými úpravami nebožtíků. V jedné z klíčových epizod bizarní skládanky je Kika znásilněna synem své služebné, který utekl z vězení a z něhož se vyklube sexuální maniak. Tragigroteskní vykolejenost zosobňují i další figury: zdánlivě kultivovaný spisovatel, či televizní reportérka, která připomíná robota na výrobu senzačních zpráv. Eroticko-kriminální křížovku lze vnímat jako sarkastickou zprávu o selhání novodobého ducha a mediálním hyenismu.

Premiéra: pondělí, 5. března ve 21:35 hod.


Květ mého tajemství (La flor de mi secreto)

Hlavní postavou autorovy sondy do křehkého světa žen je spisovatelka módních románů, tvořící pod pseudonymem Amanda Gris. Úspěšná literátka (hraje ji Marisa Paredesová) se octne v hluboké osobní i profesionální krizi. Elegantní žena se potácí v manželské deziluzi, začne trpět citovým blokem a přestane stíhat své pracovní závazky. Do její rozhárané existence vstoupí problém lži v umění i ve vztazích k okolí. Dezorientovaná hrdinka se spřátelí s Angel, jež pracuje jako kulturní redaktorka deníku El Pais.

Premiéra: pondělí, 12. března ve 20:00 hod.


Na dno vášně (Carne tremula)

Almodóvarovo další pozoruhodné dílo začíná porodem v městském autobuse, který se odehraje ještě za Francovy diktatury. O dvacet let později se tehdejší novorozenec Victor zaplete do incidentu s mladou feťačkou a dvěma policisty. Postřelený ochránce zákona David (Javier Bardem) skončí jako invalida na vozíku. Po dalších šesti letech se Victor vrátí z kriminálu a stane se ústřední postavou neobvyklého pětiúhelníku. V něm hrají důležité role duševní i tělesné handicapy, divoké sexuální radovánky i touha po pomstě... Mix kriminálního dramatu a erotické romance vypovídá o proměnách postfrankistického Španělska.

Premiéra: pondělí, 19. března ve 21:35 hod.



Nenechte si ujít

Město (The Town)

Druhý režijní počin herce Bena Afflecka, uvedený na loňském Febiofestu, rozehrává příběh gangsterského šéfa (v podání samotného Afflecka), zapleteného do zdánlivě neřešitelných rozporů. Jeho banda se při bankovní loupeži zmocní pohledné manažerky (Rebecca Hallová), kterou drží jako rukojmí. Doug se do Claire zamiluje a ve snaze o její záchranu musí přelstít své kumpány. Zároveň má v patách policii, která o jeho skutečných záměrech nic netuší... Thriller z bostonského podsvětí těží z překvapivých zvratů a z autentické drobnokresby.

Premiéra: sobota, 3. března ve 20:00 hod.


Dvojí hra (Duplicity)

Agentka CIA Claire Stenwicková (Julia Robertsová) a agent MI6 Ray Koval (Clive Owen) žijí v kuriózním milostném svazku, provázeném profesionální nedůvěrou. Kvůli snaze získat pohádkovou sumu peněz opustí státní služby a začnou pracovat v tajných bezpečnostních odděleních dvou konkurenčních firem. Claire v jedné z nich působí jako dvojitá agentka a získá pro tu druhou vzorec převratného produktu. Pravý recept však spolu se svým partnerem chtějí prodat do Švýcarska… Americko-německou krimikomedii natočil podle vlastního scénáře režisér Tony Gilroy.

Premiéra: sobota, 10. března ve 20:00 hod.


Rychlí a zběsilí (Fast & Furious)

Protagonisté akčního hitu Rychle a zběsile (2001) - bývalý trestanec Toretto (Vin Diesel) a agent O'Conner (Paul Walker) - se znovu setkávají po osmi letech od původního dobrodružství. V novém příběhu čelí společnému nepříteli, sociopatickému drogovému dealerovi, jež zaplavuje zemi smrtícím produktem. V honbě za všehoschopným padouchem obnoví vzájemnou důvěru a vyrazí do Dominikánské republiky... Turbulentní podívanou, plnou divokých honiček, kaskadérských atrakcí a efektních soubojů, režíroval Justin Lin.

Premiéra: sobota, 17. března ve 20:00 hod.


Tenkrát na Západě (Once Upon a Time In The West)

Legendární western začíná epizodou na nádraží, jejíž neurotickou atmosféru zvýrazňuje poletující moucha a nepříjemné skřípění. Málomluvný pistolník s harmonikou (Charles Bronson) se tu úspěšně střetne s přesilou desperátů. V jedné z dalších epizod je vyvražděna rodina irského farmáře. Spletitému příběhu dominuje otrlá kráska (Claudia Cardinalová), jež navzdory výhrůžkám rozvíjí odkaz zabitého manžela. V roli cynického padoucha, který likviduje i nevinné děti, exceloval Henry Fonda. Režii měl Sergio Leone, nezapomenutelnou hudbu složil Ennio Morricone.

Premiéra: pátek, 23. března ve 20:00 hod.


Tři (Drei)

Novinářka Hanna a architekt Simon žijí ve stereotypním manželství, na něž začne doléhat krize středního věku obou partnerů. Zároveň si začnou uvědomovat vlastní smrtelnost, což posílí Simonovo onemocnění a skon jeho matky. Nezávisle na sobě se seznámí s genetikem Adamem, který o jejich svazku dlouho nic netuší. Mezitím však s oběma naváže intimní vztah a zásadně otřese jejich dosavadními jistotami... Drama o neobvyklém milostném trojúhelníku natočil podle vlastního scénáře uznávaný německý režisér Tom Tykwer.

Premiéra: neděle, 25. března ve 20:00 hod.


Veřejní nepřátelé (Public Enemies)

Ústřední zápletka retra o osudu legendárního gangstera Johna Dillingera (1903 - 1934) se točí kolem střetnutí se zvláštním agentem Melvinem Purvisem (Christian Bale), jenž usiloval o jeho dopadení. Během pátrání po uhlazeném desperátovi (hraje ho Johnny Depp) policie využívala novátorských technik, včetně telefonních odposlechů. Drama s pečlivou výpravou a nápaditými akčními scénami, které natočil režisér Michael Mann, zobrazuje i poměry v dobové Americe, rozvrácené hospodářskou krizí. Mapuje také proměny dobového podsvětí…

Premiéra: sobota, 31. března ve 20:00 hod.


Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, T-Mobile Televize, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Czech Republic, 28. 2. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.02.2012 • Bavte se nejlepším americkým wrestlingem již tento pátek na Extreme Sports Channel
28.02.2012 • Hokej na NOVA Sport v březnu 2012
28.02.2012 • Fotbal na NOVA Sport v březnu 2012
27.02.2012 • První zápas národního týmu v roce mistrovství Evropy živě na ČT4
27.02.2012 • Nenechte si ujít v březnu na Travel Channel
24.02.2012 • Žijte se zájmem v březnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist