Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 13:50:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nenechte si ujít v březnu na Travel Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 27.02.2012


S mnohými dalšími zajímavými dokumenty se těšte a sledujte na Travel Channel v březnu. Do světa v rouše Evině je dokumentární seriál, kde vám Eve Kelly poodhalí své dobrodružství a to nejen v rouše Evině. Turista labužník vám rozpálí chuťové pohárky, nenechte si proto ujít další výpravu za objevy nejlepšího světového kulinářského umění. Jerome je vášnivý obhájce ochrany mořského prostředí a cestuje do širých dálek, aby se setkal s rybářskými komunitami, více zjistíte v sérii epizod Lidé od moře.

Co musíte vidět - Omán je země, která evokuje skutečné tajemství Arábie; okrové písečné pouště, palmami lemované oázy, trhy provoněné kořením, plachetnice jako vystřižená z arabské noci. Už více jak dva roky si můžete zkusit jet v nejexkluzivnějších a nejdražších vlacích, sledujte opět Luka v premiérovým dokumentu Luxusními vlaky po Indii. A tak jako každý měsíc jsou tu nové premiéry Na palubě a Jeďte dnes.




Dokumentární seriály:

Do světa v rouše Evině

Eve Kelly je jednoznačně velmi přesvědčivá žena. Kdo jiný by mohl přesvědčit úplné šílence, vypravit se hluboko do pouště, hledat skryté oázy klidu, oživující vodu a pak se koupat v rouše Evině? Její bezmezná energie se vyrovná jen s její inspirativní touhou po dobrodružství. Jasně ukázala, že zvládne přemluvit pár otužilých duší k polárnímu nudismu během vytrvalé sněhové bouře na Yukonu. Bahamy možná vypadají, že lépe nahrávají drobnému nudismu a dokud Eva neinformuje svou skupinu statečných dobrovolníkům, že musí překonat obrovské, tajemné solné pláně, cestují skrz zamořené jeskyně a sestupují hluboko do vnitrozemí ve snaze dosáhnout svého cíle. S hady na Kostarice, smrtonosnými výstupy na Novém Zélandu, jedovatými pavouky v Brazílii a spalujícím horkem australského Outbacku je vše na Evě a jejím cíli, je jasné, že seriál Do světa v rouše Evině, to není výlet za nejbližšími jacuzzi. Avšak Eva zjišťuje, že čím namáhavější je cesta, tím větší odměna. A co víc, aspoň si nemusí tolik balit!

Každý čtvrtek od 15. března ve 20:00 hodin


Turista labužník

Expertka přes jídlo Helen Hokin bere své chuťové pohárky na další výpravu za objevy nejlepšího světového kulinářského umění. První zastávkou je Černý les v Německu, jenž je domovem největšího počtu restaurací oceněných Michelinovými hvězdičkami v zemi. Zde se Helen vydá po turistických stezkách na gastro výlet napříč asi 23 000 kilometrů rozlehlým lesem, objevujíc všechny druhy fascinujících lahůdek přímo pod nohama. Po tom všem, šance zjistit tajemství autentického dortu Černý les, s kaloriemi nabitou čokoládou a smetanou, je příliš lákavá, než aby odmítla. Estonsko má neuvěřitelně bohatou historii jídla a Helen se proto vrací zpět do středověku, když ochutnává jedinečnou nabídku restaurace Olde Hansa. Estonsko se rozhodně nezaseklo v dobách minulých, jak tomu design restaurace a uměleckých dílen v Talinu nasvědčuje. Výlety na vzdálené venkovské ostrovy Saaremar a Muhu nabízí k ochutnání Heleně ještě mnohem více tradičních receptů. Na Grenadě jde Helen ve stopách historie tohoto překrásného ostrova, včetně jeho vitálního průmyslu zaměřeného na muškátové oříšky. Nicméně kakao se pro ostrovní ekonomiku stává stejně důležité, což Helen diskutuje s mnohokrát oceněným výrobcem čokolády Mottem Greenem, zatímco také ochutnává jeho neodolatelný čokoládový bar. Jako vždy, Helen vyšlape cestičku všem turistům labužníkům, kteří mají chuť ji následovat.

Každé úterý od 20. března v 19:00 hodin


Lidé od moře

Jerome Delafosse je vášnivý obhájce ochrany mořského prostředí a cestuje do širých dálek, aby se setkal s rybářskými komunitami, které znají dnešní stav oceánu a moří nejlépe. Na této výpravě se Jerome vydá do dvou nejnebezpečnějších zemí na světě, Haiti a Konga, aby zjistil, jak riskantní život na moři zde stále přetrvává. Na Haiti Jermone zjišťuje, že kromě setrvávajícího chaosu a chudoby, které pohltili celou zemi, je tady skutečně zázračný druh rybolovu. Dochází zde k tomu, že se tvoří podmořský ekosystém umožňující obnovení potravního řetězce. Filipíny utrpěly obrovskou zkázu toho, co zde bylo charakterizováno jako skutečné podmořské rajské zahrady. Avšak kromě rozsáhlého zničených korálových útesů, místní rybářské komunity usilují o ochranu a regeneraci jejich přírodního prostředí. Podobný obrázek, kde svět konečně uznává význam udržitelného rozvoje, je také možno vidět na Islandu, Grónsku, Papui New Guiney a v Číně; a jak objevuje Jerome, vždy je naděje na lepší budoucnost.

Každou středu od 28. března v 19:00 hodin



Premiéry:

Co musíte vidět - Omán

Omán je země, která evokuje skutečné tajemství Arábie; okrové písečné pouště, palmami lemované oázy, trhy provoněné kořením, plachetnice jako vystřižená z arabské noci a samozřejmě spousta velbloudů. Ginny Buckley vyráží objevovat tuto exotickou zemi, kde se staleté tradice snoubí s pětihvězdičkovým moderním luxusem a také představuje nejnovější destinace, které nabízí vzrušení a relaxaci.

Premiéra v pondělí 26. března v 19:00 hodin


Luxusními vlaky po Indii

Luke Kenny se vrací zpět, aby si připomněl jízdu v Maharajas Expressu. Tento luxusní vlak jezdí od ledna 2010 a je jedním z nejexkluzivnějších a nejdražších vlaků v Indii. Luke se rozhodl vyzkoušet jízdu zvanou Princely India tour, která zahrnuje návštěvu všech hlavních měst v Radžastánu a mimo jiné také představuje nové královské destinace jako Vadodara v Gujaratu.

Premiéra v neděli 18. března v 21:00 hodin


Na palubě

Julie Peasgood se plaví východním Karibikem na palubě jedné z největších zaoceánských lodí na světe, Norwegian Cruise Line’s EPIC. Ben Hull se stává členem námořnictva v Royal Naval Dockyard v Portsmouth a Gareth Davis se těší na největší námořnické slavnosti roku ve Spojených státech, OpSail 2012.

Premiéra v neděli 4. března v 19:00 hodin


Jeďte dnes

Tento měsíc v Jeďte dnes se Miranda Krestovnikoff vydá hledat Zlatou žílu na Yukon, Ben Hull objevuje půvaby Messiny na jihu Řecka a Helen Hokin nás pozve na kulinářské delikatesy na Tchajwan.

Premiéra v pondělí 5. března v 19:30 hodin



Placený dokumentárně cestovatelský kanál:

Travel Channel vysílá ve všech klíčových platformách na českém a slovenském trhu (UPC, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Magio TV), na satelitu Sirius 4 na orbitální pozici 4,8 st. východně.

Travel Channel HD pak naladíme na Astře 23,5 st. východně v satelitní platformě Skylink a T-Mobile Televize.

Oficiální stránka Travel Channel: www.travelchanneltv.cz.

Úplné měsíční programové přehledy a tipy Travel Channel (i Travel Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.

Najdete nás také na Facebooku!.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 27. 2. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.02.2012 • Žijte se zájmem v březnu na National Geographic Channel
23.02.2012 • Katastrofa výletní lodi: Na palubě Concordie - nový dokument na Discovery Channel
23.02.2012 • MET in HD: Verdiho Ernani živě v sobotu 25. února
22.02.2012 • NGC: Megatovárny - EA Sports, FIFA 12
20.02.2012 • Objevujte v březnu přírodu na Nat Geo Wild
17.02.2012 • Mistrovský zápas Vitalije Klička už tuto sobotu exkluzivně na Nova Sport a Voyo.cz

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist