Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 10.05.2024 - 08:59:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

HBO Česká republika a ČT se dohodli o prodeji formátu pořadu Na stojáka

  Autor: PR Press HBO ČR , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 13.04.2012




Zábavnou show Na stojáka, která díky sedmi letům existence na české HBO pomohla na tuzemských televizních obrazovkách etablovat populární zahraniční žánr stand-up comedy, přebírá od HBO Česká televize.


Show Na stojáka odstartovala v roce 2004 na filmovém kanálu HBO a do našeho regionu tak přinesla, dosud neznámý žánr “stand up comedy show”. Za 7 let vzniklo 112 řadových epizod, ve kterých se představila řada známých herců a originálních bavičů, jakými jsou Lumír Tuček, Pavel Liška, Tomáš Hanák, Ester Kočičková nebo Tomáš Matonoha. Na stojáka ale také vytvořil prostor pro několik generací úplně nových talentů, a stál tak na počátku kariéry Miloše Knora, Lukáše Pavláska, Ivy Pazderkové, Karla Hynka, Rudy z Ostravy, Michala Nedvěda, Daniela Čecha a mnoha dalších.

Na základě dohody mezi HBO a ČT vznikne pod hlavičkou veřejnoprávní stanice celkem 26 epizod tohoto pořadu.

Ondřej Zach, generální ředitel HBO, k tomu dodává: “Jsme rádi, že v době, kdy se HBO Česká republika více soustředí na původní hranou tvorbu, našel náš pořad Na Stojáka, důstojný nový domov. Přeji Stojákovi na ČT hodně štěstí, a věřím, že tam bude právě tak úspěšný, jako byl po celou dobu u nás.”


Tvorba HBO Česká republika

Společnost HBO Česká republika působí také jako samostatný producent dokumentů a hraných pořadů. Její původní tvorbu odstartoval v roce 2004 pořad Na stojáka, který do našeho regionu přinesl dosud neznámý žánr "stand-up comedy" a vyprofiloval řadu originálních bavičů. Další krok znamenaly dokumenty z cyklu Bez cenzury, vzešlé ze scenáristické soutěže. Vítězný snímek Erotic Nation ukazoval proměny slovenského národa v souvislosti s tamějším erotickým byznysem.

K nejvýznamnějším dokumentárním počinům z poslední doby patří film Rock života o rockerovi Oldřichovi Říhovi z legendární skupiny Katapult. Sonda Generace Singles se věnuje mladým mužům a ženám, žijícím bez stálých partnerů. Dokument Venku sleduje osudy tří protagonistů, jež se pokoušejí zvládnout život na svobodě. Snímek EM a ON přináší portrét písničkáře Xaviera Baumaxy a jeho kolegy, jež se vyžívají v troufalých mystifikacích. O kvalitách dokumentární tvorby z cyklu Bez cenzury svědčí fakt, že čtyři poslední jmenované snímky byly vybrány do soutěže na letošním plzeňském festivalu Finále.

Do sféry hrané tvorby vstoupila HBO Česká republika celovečerním debutem režiséra Jaroslava Fuita s názvem Dvojka (2009). Podpořila i další celovečerní prvotinu, punkovou road-movie DonT Stop (2012) režiséra Richarda Řeřichy. Dosud nejrozsáhlejším hraným dílem je pětačtyřicetidílný seriál Terapie (2011), uvedený loni na podzim. Drama o osudech rozporuplného psychiatra a jeho pacientů vzbudilo mimořádný divácký ohlas a momentálně se připravuje realizace jeho druhé řady.

V produkci HBO Česká republika vzniká třídílné drama Hořící keř, jež natáčí světoznámá polská režisérka Agnieszka Hollandová. Mravně naléhavá kronika, inspirovaná skutečnými událostmi, mapuje rozpory uvnitř české společnosti po sovětské invazi a alarmujícím činu Jana Palacha. Klíčová zápletka přibližuje soudní kauzu, v níž figurovala statečná právnička Dagmar Burešová.


Pavla Brožková, PR - HBO Czech Republic, 13. 4. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.04.2012 • Populární show Na stojáka bude vysílat Česká televize
13.04.2012 • Toulavé boty z Plzeňska od pondělka na satelitním programu regionalnitelevize.cz
13.04.2012 • Mistrovství světa ve vytrvalostních závodech ŽIVĚ na SPORT 5
12.04.2012 • Prípravné zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie v Rusku uvidíme na Dvojke
12.04.2012 • Česká hokejová reprezentace se v sobotním přímém přenosu na TV Nova utká s Německem
12.04.2012 • KHL – finálová série startuje v přímém přenosu na NOVA Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist