Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 11:53:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Žijte se zájmem v červnu na National Geographic Channel

  Autor: Redakce satCentrum/Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 23.05.2012


Poznejte v červnu s National Geographic Channel tým složený z forenzního vědce, psychologa a detektiva, který vsadí svou profesionální čest a pověst v dokumentu Záhadné pátrání. V dokumentu Americká tráva jde o lékařské využití marihuany, ze kterého se stává velmi významný byznys. V nedělních speciálech objevíte Ztracený kontinent Tichomoří s pomocí nových archeologických a geologických důkazů a na základě ústně šířených zpráv i schopností plavit se s lodí, které se předávají již po generace. Objevíte i další zajímavá vědecká fakta v dokumentech Milování v době kamenné, Kolébka bohů a Americký transgender.



Záhadné pátraní

Toto je dokonalá výzva pro forenzní vyšetřování. Tým složený z forenzního vědce, psychologa a detektiva vsadí svou profesionální čest a pověst, i když šance na úspěch je jedna ku 313 milionům. Musí odhalit jednoho výjimečného člověka mezi všemi obyvateli USA, a to s pomocí nejnovějších forenzních technologií a přístrojů. Domnívají se, že každý člověk má svůj jedinečný příběh, který je pro ně výzvou k využití unikátních znalostí a schopnosti poskládat kousek po kousku na základě informací z těla hledaného jeho celkový obraz. Ví pouze, že na hledané osobě je něco výjimečného. Skvělé sportovní výsledky, to že přežil velké neštěstí nebo že exceluje v určité fyzické, umělecké nebo duševní dovednosti. Není to jako ve filmu. Zkuste se vsadit, zda odhalí jehlu v kupce sena?

Od úterý 5. června ve 22.00 hodin



Americká tráva

Colorado zažívá svou druhou zlatou horečku, jen tentokrát by se více hodilo označení „zelená horečka“. Jde totiž v prvé řadě o lékařské využití marihuany, ze kterého se stává velmi významný byznys. Poznejte s National Geographic Channel tuto novou kulturu konopí a sledujte výjimečné životy skupiny obyvatel Colorada – pěstitelů, pacientů, majitelů lékáren, policistů, pečovatelů, podnikatelů, advokátů i odpůrců. Jak je změní možnost lékařsky předepsaného užívání „trávy“? Někteří jsou praštění, jiní náruživý a všichni vášnivě touží po marihuaně.

Od soboty 2. června ve 23.00 hodin



Nedělní speciály:

Milování v době kamenné

Mezinárodní tým vědců dekóduje DNA na základě jedné jediné kosti nalezené v podloží sibiřské jeskyně. Objeví dříve neznámý druh hominidů, kteří žili zhruba ve stejné době jako člověk neandertálský a homo sapiens.

Neděle 3. června ve 22.00 hodin



Vypuštění velkých jezer

Severoamerická velká jezera jsou největším sladkovodním systémem na Zemi a zaujímají značnou část kontinentu. U jejich břehů žije více než 34 milionů lidí v několika nejvýznamnějších městech světa. Zkuste s National Geographic zatáhnout za pomyslnou výpusť těchto obrovských jezer a s pomocí počítačové grafiky odhalíte skrytá tajemství dějin lidského osídlení v této oblasti i proměnlivou geologickou minulost.

Neděle 10. června ve 22.00 hodin



Ztracený kontinent Tichomoří

Legendy o ztracených civilizacích zajímají lidstvo odnepaměti. Během objevitelských dob křižovaly Tichomoří zástupy námořníků v marné snaze o nalezení bájné země nazývané též „terra incognita“ čili „neznámá země“. Dodnes tvrdí stařešinové na Velikonočním ostrově, že jejich předci vzešli z kontinentu nazývaného Hiva, který se údajně potopil po velké katastrofě. Vědecké poznatky a důkazy nyní ukazují na odlehlý řetězec ostrůvků kdesi v Polynésii, který by mohl být domovem starověké a velmi prospívající civilizace. Po 400 let jsme tyto ostrovy znali jako Marquesas Archipelago (Markézy), ale předtím jim rodilí Polynésané říkali jednoduše „souostroví Hiva“. Mohly by se pod nimi nacházet pozůstatky dřívějšího kontinentu? S pomocí nových archeologických a geologických důkazů a na základě ústně šířených zpráv i schopností plavit se s lodí, které se předávají již po generace, objevíme Ztracený kontinent Tichomoří.

Neděle 17. června ve 22.00 hodin



Kolébka bohů

Po stovky milionů let přežívali lidé díky lovu a sběru. Pak se ale stalo něco neobvyklého a během pouhých 10 000 let došlo k vývoji od doby kamenné až po cesty na Měsíc. Archeolog dr. Jeff Rose prozkoumává nedávno objevený, 12 000 let starý chrám, jenž mohl být katalyzátorem, který nás posunul až do dneška.

Neděle 17. června ve 23.00 hodin



Americký transgender

Detailní a pravdivý pohled na skutečné výzvy, vzlety i pády v životě mladých lidí, kteří řeší otázku svého pohlaví a jeho změny. Jak těžké je žít ve světě, který tak úplně nechápe jejich neobvyklý problém?

Neděle 24. června ve 22.00 hodin



Placený dokumentární a přírodovědný kanál National Geographic Channel vysílá ve všech klíčových platformách (UPC, freeSAT by UPC Direct, Digi TV, Telefonica O2, Orange Slovakia, Skylink, T-Mobile Televize, CS Link, Magio TV) i ve většině regionálních platformách na českém a slovenském trhu, na satelitu Astra 3B na orbitální pozici 23.5 stupňů východně, a National Geographic Channel HD na satelitu Astra 3B na pozici 23.5 stupňů východně a na satelitu Atlantic Bird 1 TXP, pozice 12,5 stupňů západně.

Oficiální stránka National Geographic Channel: www.natgeotv.com/cz. Najdete nás také na Facebooku!


Úplné měsíční programové přehledy a tipy National Geographic Channel i kanálu v HD rozlišení (National Geographic Channel HD) si můžete také stáhnout na www.channels.cz v sekci TV programy a na satCentrum v sekci TV program.


S využitím podkladů Markéty Marešové, PR Channels, připravila redakce satCentrum, 23. 5. 2012


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.05.2012 • Anglické královny (She-Wolves) na Viasat History
21.05.2012 • Sobotní fotbal Česko proti Izraeli exkluzivně na Sport1
18.05.2012 • Velká cena Moto GP 2012 z Francie na NOVA Sport
17.05.2012 • Eurovision Song Contest 2012 uvidíte exkluzívne na Jednotke
16.05.2012 • Napětí, adrenalin a hory v exkluzivním dokumentu Vzývající ticho (The Beckoning Silence)
10.05.2012 • Velká cena Španělska začíná živě tento pátek na kanálech Nova Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist