Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 15:46:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Anglické královny (She-Wolves) na Viasat History

  Autor: PR Press PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 23.05.2012




Dokumentární seriál mapující vládnutí anglických královen v evropské premiéře na Viasat History již 4. června.



Tento rok se slaví šedesáté výročí vládnutí současné britské královny a při této příležitosti přináší Viasat History nový trojdílný seriál zpracovaný historičkou Helen Castor z Cambridgeské univerzity. Dokument zkoumá historii Anglie a vlády královen od dvanáctého století až po éru Tudorovců. Jedná se o příběh odhalující životy sedmi anglických královen, které vyzývaly mužskou sílu, vyvolávaly divoké reakce a byly označovány jako "vlčice".

Trojdílný britský dokument z roku 2012 se bude vysílat každé pondělí od 4. do 18. června ve 20:00.


Britský dokumentární seriál odhalí například příběh dvou nejinteligentnějších královen středověku - císařovny Matyldy a Eleanor Aquitainskej. Dokument se nepokouší o analýzu vládnutí královen ve středověku jako takovou, ale poodhaluje některé aktivity a život nejzajímavějších královen. Matilda se narodila jako dcera Henryho I. z Anglie, vdala se za německého císaře a později za hraběte z Anjou. Po smrti Henryho I. v roce 1135 začala tvrdit, že jí patří anglický trůn, protože Henry I. bohužel neměl mužského potomka.

Eleanorin život byl také plný zajímavých a napínavých událostí. Provdala se za Louise, francouzského krále, se kterým se vydala na křížovou výpravu. Právě tam se začalo šeptat o tom, že má poměr s Raymondem z Poitiers. Později se však provdala za Henryho II. a porodila mu syna Richarda, známého s přezdívkou "lví srdce", kterou získal poté, co vstoupil do křižácké výpravy.

Sedm britských královen inspirovalo významnou historičku Helen Castor otevřít diskusi týkající se různých aspektů ženského vládnutí. Helen hledá odpovědi na otázky týkající se míry, v jaké královny mohly vládnout podle sebe, a také to, jakými způsoby bylo jejich vládnutí garantované nebo ohrožované mužskou silou či mateřstvím.

Příběhy těchto žen odhalují paradoxy a ukazují situace, kdy ženští potomci tudorovského trůnu neměli na výběr a museli vyjednávat. Ptáte se, jak je možné, že mohla královská moc ležet v rukou královen? Pak si nenechte ujít každé pondělí od 4. do 18. června ve 20:00 dokumentární seriál Anglické královny.
Fotografie v tiskové kvalitě najdete zde.

Pro více informací o televizní stanici Viasat, prosím, navštivte www.viasat.sk nebo http://www.facebook.com/ViasatCRaSK.


O společnosti Viasat Broadcasting:

Viasat Broadcasting, která patří do skupiny MTG, je největším provozovatelem bezplatné a satelitní zpoplatněné televize ve Skandinávii a Pobaltí. Společnost provozuje i bezplatné televizní kanály v České republice, Maďarsku, Slovinsku, Bulharsku, Makedonii a Ghaně, placené televizní kanály po celé střední a východní Evropě a v Spojených státech amerických a satelitní zpoplatněné televizní platformy na Ukrajině. Televizní aktiva skupiny MTG jsou vysílány v celkově 29 krajinách a mají dosah na více než 100 miliónů lidí. Skupina MTG je majoritním vlastníkem největšího ruského nezávislého televizního vysílatele (CTC Media - Nasdaq: CTCM) a je jednotkou mezi komerčními rozhlasovými operátory ve Skandinávii a pobaltských regiónech. Viasat Broadcasting zahrnuje všechny televizní vysílací aktiva skupiny v rámci bezplatné i zpoplatněné televize. Dělí se na obchodní segmenty bezplatné televize Skandinávie, placené televize Nordické krajiny, bezplatné televize Emerging Markets a placené televize Emerging Markets.


Věnceslava Drábková, PRAM Consulting s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.05.2012 • Letní jízda Óčka
24.05.2012 • Velká cena formule 1 v ulicích Monte Carla na NOVA Sport
23.05.2012 • Žijte se zájmem v červnu na National Geographic Channel
21.05.2012 • Sobotní fotbal Česko proti Izraeli exkluzivně na Sport1
18.05.2012 • Velká cena Moto GP 2012 z Francie na NOVA Sport
17.05.2012 • Eurovision Song Contest 2012 uvidíte exkluzívne na Jednotke

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist