Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:58:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Národní kolo fotbalu s Prima COOL se hraje už 1. 6. 2012

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.05.2012


Národní kolo fotbalového turnaje MTG United for Peace Cup 2012 míří do finále. Už 1. 6. ukážou zápasy mezi mladými družstvy, kdo bude reprezentovat TV Prima COOL a Českou republiku na mezinárodním turnaji na podzim v Oslu. Akce je určena především sociálně znevýhodněným dětem ve věku 12 až 14 let. Přihlásit se do fotbalového utkání ale mohl kdokoli narozený po roce 1998, kdo Primu COOL přesvědčil, že si to jeho tým zaslouží.


Podmínky národního kola turnaje splnilo 16 týmů. Jsou to zejména družstva z nízkoprahových klubů a ze severních Čech a severní Moravy. Zastoupeny jsou však i Praha, Brno, Třeboň nebo třeba Rožnov pod Radhoštěm. Mladé fotbalisty bude mít mezi týmy také nízkoprahový klub společnosti Člověk v tísni.

MTG United for Peace Cup CZ 2012 je bezplatný turnaj pro mladé týmy. Soutěžit mohou školní družstva, sportovní kluby, skautské oddíly apod. Bylo však možné sestavit i úplně nový tým speciálně jen pro tento turnaj. Hrát bude sedm hráčů na hřišti (6 + brankář) na každé straně. A to podle pravidel Fifa 7-a-side a samozřejmě také podle pravidel fair play. Každé z družstev musí mít také dospělého (učitel, vychovatel, vedoucí oddílu apod.). Přednost při výběru účastníků měly týmy, ve kterých budou hrát také sociálně znevýhodněné děti. Akce mimo jiné slouží právě jejich integraci do společnosti, podpoře antirasismu, multikulturalismu, míru a tolerance. Členy týmu ze Štramberka turnaj inspiroval k vytvoření kalendáře. Výtěžky z jeho prodeje chtějí použít k adopci dítěte na dálku.

České kolo, z nějž vzejde jedno reprezentační družstvo ČR a televizní stanice Prima COOL, se uskuteční 1. 6. ve sportovním areálu v Praze na Opatově za významné podpory FC Dukla a sportovního areálu Mikulovka. Akce je uzavřená a je určena pouze týmům a jejich doprovodu (vedoucí družstev, rodiče, příbuzní, pedagogové).

Pro mladé fotbalisty je připraven bohatý doprovodný program. Celým herním dnem provází moderátor Roman Buťa, známý z vysílání Prima (Těžká dřina). Kromě dalších zábavných překvapení vystoupí i beatboxer světové třídy En.Dru z „talentové“ hudební skupiny MakoMako. Kromě sportovních a kulturních zážitků si členové fotbalových družstev odnesou dárky od partnerů akce, jako jsou The Walt Disney Company, Danone, a. s., Falcon, a. s., Magic Box, a. s. a Represent, s. r. o.

Říjnové finále v norském Oslu se hraje ve stejnou dobu, kdy se vyhlašuje nový držitel Nobelovy ceny za mír. Vítězové národních kol nejenže budou v danou chvíli přímo na místě, ale také se jim naskytne životní příležitost zúčastnit se interaktivní Školy tolerance v Nobelově centru míru.

Finálový turnaj sestává z tradičního souboje jednotlivých zemí a ze smíšeného turnaje, vrcholné události, kdy organizátoři smíchají hráče z jednotlivých družstev do úplně nových týmů holek a kluků z různých států. Jediný jazyk, který budou hráči k souhře a vítězství v turnaji potřebovat, je řeč fotbalu!

Velkou podporou turnaje MTG United for Peace jsou takzvaní poslové míru (Peace Ambassadors), bývalé fotbalové hvězdy, které spojuje zápal pro fotbal a mír. Nejenže finálový turnaj v Norsku poctí tyto osobnosti návštěvou, ale také si samy v pár exhibičních zápasech zakopou. Pro finálové zápasy je však připraveno ještě mnohem víc zábavy...

Akce se uskuteční pod hlavičkou Modern Times Group (MTG), mezinárodní mediální skupiny televizních a kabelových stanic, rádií apod., k níž patří i FTV Prima. MTG je přesvědčena, že pomocí společné vášně pro fotbal se všichni můžeme naučit žít ve vzájemné úctě a tolerovat jeden druhého, a to bez ohledu na národnost, pohlaví nebo prostředí, z nějž jsme vzešli. Škola tolerance, které se v Oslu zúčastní členové národních družstev, se snaží pomoct hráčům pochopit tyto důležité hodnoty, aby je dokázali využít nejen na hřišti, ale i v životě obecně. Podstatné je také ukázat, že bez ohledu na startovní podmínky máme všichni šanci někam to dotáhnout, pokud se budeme snažit.


Filip Sychra, PR koordinátor, FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.05.2012 • Dokumentárny film RTVS získal hlavnú cenu na MFF Primus
25.05.2012 • Česká televize opět aktivně podpoří dětský Zlín Film Festival
25.05.2012 • 28. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2012
14.05.2012 • Art direktor ČT24 a ČT4 Alan Záruba odchází z České televize
03.05.2012 • Den s Óčkem v pražské ZOO
30.04.2012 • Tiskové prohlášení ČT: Otakar Černý nebyl vyhozen z České televize

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist