Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 18:08:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Setkání prodejců M77 Group v ČR v Brně – 1. část

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 03.06.2012



V 1. části informací ze společného setkání prodejců M77 Group v ČR - Skylinku a CS Linku, které proběhlo ve čtvrtek 31. 5. 2012 v brněnském hotelu Voroněž: o servisních organizacích, aktivních kartách (vč. grafů) a několika novinkách...




Společné setkání prodejců M77 Group v České republice - Skylinku a CS Linku proběhlo ve čtvrtek 31. 5. 2012 v brněnském hotelu Voroněž, v bezprostřední blízkosti veletržního areálu. V zaplněném kongresovém sále si nejprve účastníci vyslechli prezentaci Davida Katrenčíka ze společnosti ASTRA Central Eastern Europe, která byla korunovaná vylosováním šesti prodejců v sále, registrovaných na webu Astry pro prodejce, k účasti na setkání do bulharské Albeny.


Poté vystoupil ing. Jaromír Glisník, nyní už ve funkci předsedy představenstva mateřské společnosti M77 Group A. S. v Lucembursku, do které fúzovaly společnosti TradeTec (Skylink) a Media Vision (CS Link) dne 31. 3. 2012. Jak pan Glisník uvedl v současné době už všechna práva a povinnosti původních společností přešly na M77 Group, tedy zákazníci CS Linku a Skylinku jsou od 1. 4. 2012 zákazníky lucemburské společnosti. Totéž platí pro obchodní zástupce, a protože to má i dopad na platbu daně z přidané hodnoty, byla prodejcům, kteří nejsou plátci DPH, v dubnu ukončena spolupráce. Což se setkalo i v diskusi v brněnském sále s výhradami. Řešením pro takové prodejce bude podle M77 přihlásit se jako plátce DPH ve vztahu k zahraničnímu subjektu.

Ing. Glisník také seznámil prodejce s novými servisními organizacemi, které pracují pro Skylink a CS Link od 1. 1. 2012, M77 Group nemá ani v ČR ani v SR žádnou organizační složku ani pracovníky. Marketing a podporu distribuční sítě přebírají společnosti Eviso Czech Republic s.r.o. a Eviso SK s.r.o., o zákaznický servis v obou republikách se stará ACS Czech Republic s.r.o., IT podporu a SMS zabezpečuje E Zilly CZ, s.r.o., vysílání a podporu podmíněného přístupu realizuje E4C Group s.r.o. a logistiku společnost 1. JoVi, s.r.o., mediálním zástupcem se stal ing. PhD. Marek Němec ze společnosti PRAM Consulting s.r.o. . Skylink® je registrovaná obchodní značka užívaná M77 Group S.A.; se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg, R.C.S. Luxembourg: B 157989; povolení k podnikání č. 10023980/0.




Další část dopoledního programu zahájil Jaromír Glisník grafem s počtem aktivních karet v České republice a na Slovensku, děleným i na přístupové karty CS Link a Skylink. Ke dni 29. 5. 2012 bylo podle jeho slov dosaženo počtu 2 390 000 aktivních karet.











Pokud se jedná o trh satelitní televize v České republice, nejvíce aktivních přístupových karet k 31. 3. 2012 měl Skylink, 1 012 100 karet, CS Link měl 602 000 abonentů. Na dalších místech jsou DTH platformy DIGI TV s 200 000 abonentů a FreeSAT by UPC Direct s 85 000 zákazníků, cca 10 000 karet mají čeští zájemci o satelitní příjem od jiných providerů.













Na Slovensku je dominantní postavení Skylinku podobné, Skylink zde měl k 31. 3. 2012 celkem 637 000 aktivních karet. Na druhém místě je tradičně DIGI TV s cca 240 000 abonenty, třetí je platforma CS Link s 110 000 kartami. Mágio SAT získala 60 000 předplatitelů a rostoucí slovenské freeSAT by UPC Direct hlásí 55 000 abonentů.









V další části své prezentace ing. Glisník představil prodejcům filozofii dubnového zavedení nového programového balíčku MINI. Ten obsahuje programy Eurosport, Viasat Explorer, Viasat Nature, Viasat History, Film+, CS Film, CS Mini, duck tv, Retro Music TV a Spice. Balíček MINI si mohou od 6. 4. 2012 objednat všichni zákazníci Skylinku s dekódovacími kartami typu Irdeto nebo Irdeto ICE za cenu 179 Kč / 6,90 EUR měsíčně, resp. 1.969 Kč / 75,90 EUR ročně (1 měsíc zdarma). Při platbě přes SIPO nebo inkaso z účtu platí cena 149 Kč / 5,90 EUR měsíčně. V diskuzi s prodejci bylo konstatováno, že se jedná o minimální nabídku, která samozřejmě nemůže zahrnovat výběr nejžádanějších programů podle individuálního požadavku abonenta, ale vychází se s určitým kompromisem vstříc těm zákazníkům, kteří požadují co nejlevnější nabídku.

Určitě nejen mne zaujalo krátké info pan Glisníka, že by se nabídka programů v platformě Skylink mohla do konce roku rozšířit až o 10 nových programů, preferují se stanice v HD rozlišení.

Podstatná část dopoledního programu pak byla věnována problematice přechodu z kódovacího systému CryptoWorks na Irdeto, a to historii, časovému plánu vypínání systému CryptoWorks, výměnám karet za Irdeto a ICE a stahování karet CS Link vč. nových pravidel pro použití dosud nevyužitých kupónů GITAL/CS Link. Aby se článek příliš nenatahoval, necháme si tuto problematiku do druhé části příspěvku.


Odpoledne, které se díky velké diskuzi natáhlo až do večerních hodin, bylo pak věnováno aktuálnímu tématu, které nyní hýbe satelitní odbornou veřejností – zavedení Servisního poplatku, který slouží podle slov ing. Glisníka k pokrytí nákladů na provoz, administraci, technické zajištění a podporu poskytování služeb satelitní televize CS Link/Skylink včetně provozu zákaznického servisu. Toto žhavé téma bude obsahovat třetí část informací satCentrum ze společného setkání prodejců M77 Group v ČR - Skylinku a CS Linku…


Redakce satCentrum, Václav Hrubec, 3. 6. 2012, grafy poskytl Skylink


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.06.2012 • Setkání prodejců M77 Group v ČR v Brně – 2. část
21.05.2012 • Voyo.cz odvysílá první koncert v přímém přenosu, živě se představí Monkey Business
04.05.2012 • Rada neurčuje, ktoré zahraničné televízie môžu byť u nás šírené
23.04.2012 • Digitální Česko - tisková zpráva ČAEK k chystané mezinárodní konferenci
19.04.2012 • Česká televize představila nový vizuální styl. Od září se změní logo, písmo i název „Čtyřky“ [ 1 ]
18.04.2012 • Fotbalový turnaj televize SportTV podpořil sportování dětí ve školách

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist