Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 07:28:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Poprvé v historii chce vedení ČT nechat kontrolovat své hospodaření externě

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.09.2012


V souladu se strategií otevřenosti a transparentnosti, kterou současné vedení České televize v čele s generálním ředitelem Petrem Dvořákem naplňuje, bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele statutárního auditu účetní závěrky a hospodaření ČT. Tento krok navazuje na komplexní rozbor činnosti, který zadal ve dvou veřejných zakázkách generální ředitel krátce po svém nástupu do funkce loni v říjnu.


Tímto novým přístupem si vedení ČT zajistí soustavnou nezávislou externí kontrolu hospodaření, která zároveň může sloužit i pro potřeby Rady České televize a její Dozorčí komise jako pomocný nástroj k naplňování zákonné kontrolní role.

Česká televize v těchto dnech zveřejnila oznámení předběžných informací k veřejné zakázce s názvem „Statutární audit účetní závěrky a audit hospodaření ČT“. Předmětem plnění veřejné zakázky jsou služby k zajištění statutárního auditu účetní závěrky, který má ČT v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, povinnost realizovat. Obsah a postupy se řídí zákonem č. 93/2009 Sb., o auditorech, a směrnicemi Komory auditorů ČR.

Současně s tím se Česká televize rozhodla k zásadnímu kroku - poprvé v historii si díky této veřejné zakázce zajistí pravidelný audit svého hospodaření a pro potřeby vedení ČT a Rady ČT a její Dozorčí komise bude k dispozici efektivní nástroj nezávislé kontroly hospodaření České televize.

„Statutární audit musí mít Česká televize ze zákona. Audit hospodaření, který by pravidelně prověřoval nakládání s finančními prostředky, ale Česká televize doposud nedělala. Celkový audit hospodaření České televize, který jsme nechali udělat a který v současné době prověřuje všechny významné smlouvy, ukazuje, že cesta nezávislé a pravidelné externí kontroly, která zajistí efektivní nakládání s finančními prostředky, je jediná správná. Je to zcela jiný pohled na organizaci, než jaký dává statutární audit. Kontrola hospodaření nezohledňuje pouze účetní doklady, ale zaměřuje se i na kontrolu efektivity nastavených procesů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Prvním obdobím, které bude vítězný dodavatel kontrolovat, bude rok 2012. Ve snaze nastavit nejoptimálnější model efektivního obchodního vztahu bude s vybraným uchazečem uzavřena smlouva na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou.

Předpokládaná hodnota zakázky byla určena na základě stávajících cen zakázek za statutární audit a rozbor činnosti. Hodnota nové společné zakázky byla snížena o předpoklad úspory na straně uchazeče, která vznikne tím, že statutární audit účetní závěrky a audit hospodaření zahrnují některé překrývající se činnosti, a pokud je bude provádět jediná společnost, dojde k úspoře času na straně dodavatele.

Předpokládaná cena činí 5,325 milionů korun ročně. S vybraným uchazečem bude uzavřena smlouva na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou a v takovém případě se v souladu se zákonem o veřejných zakázkách započítává do předpokládané hodnoty zakázky cena za prvních 48 měsíců, tj. 21.3 mil. Kč.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.09.2012 • Diela z tvorby RTVS na filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch
04.09.2012 • Novou riaditeľkou komunikácie RTVS je Daša Matušíková
29.08.2012 • ČT má nového ředitele dětského kanálu, Petra Kolihu
29.08.2012 • S Českou televizí loučí ředitel techniky Rudolf Pop
12.08.2012 • Do tímu generálneho riaditeľa Václava Miku nastupuje Darina Kyselová
31.07.2012 • Novým ředitelem PR a komunikace skupiny Nova se stal Josef Koukolíček

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist