Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 10:32:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Rekordní kytarová akce – hudební tečka za Světovými dny za mír a nenásilí

  Autor: PR Press Svět bez válek a násilí , e-mail: info@svetbezvalek.cz Přidané: 23.09.2012


2. října se v Praze na Václaváku sejde rekordní počet hudebníků, aby společně zahráli a zazpívali legendární song Give Peace a Chance od Johna Lennona na podporu Mezinárodní kampaně za zákaz jaderných zbraní. Netradiční flash-mob nazvaný Kytarová mírpárty uzavře Světové dny za mír a nenásilí, během nichž se uskuteční také série diskuzních večerů prokládaných živou hudbou v Brně.


Kytarová akce již vyvolala pozitivní ohlas u řady hudebníků a kapel. „Kampaň za zákaz jaderných zbraní podporují například i herec Jan Budař, písničkář Vlasta Redl nebo hudebník Miloš Vacík se svou skupinou Tam Tam Batucada,“ uvedla Táňa Bednářová, předsedkyně organizace Svět bez válek a násilí. Hudebníci a skupiny, které se chtějí zúčastnit, se mohou registrovat na webu kytary.svetbezvalek.cz.

Cílem akce je podpořit Mezinárodní kampaň za zákaz jaderných zbraní, která usiluje o vznik úmluvy o zákazu jaderných zbraní – mezinárodní smlouvy, která postaví mimo zákon výrobu, testování, vlastnictví a použití jaderných zbraní a zavede bezpečné mechanismy zajišťující postupné a proporční odstranění existujících jaderných arzenálů. „V dnešní době již panuje shoda nad tím, že jaderné zbraně jsou nelidské a jakékoliv jejich použití by mělo katastrofické humanitární následky. Vznik úmluvy o zákazu jaderných zbraní podporují tři čtvrtiny zemí na světě a cílem naší kampaně je dosáhnout toho, aby tento návrh podpořila i Česká republika,“ uvedla koordinátorka kampaně a mluvčí Světa bez válek a násilí Jana Jedličková.

„Zatímco pražská akce se ponese v duchu zákazu jaderných zbraní, v Brně v rámci Světových dnů za mír a nenásilí zabrousíme do témat jako mezilidské vztahy, blízkovýchodní války a rizika globálního konfliktu,“ vysvětluje jeden z brněnských organizátorů Pavel Křivák. „Vzhledem k pozitivním ohlasům z loňských debat opakujeme koncepci večerů prokládaných živou hudbou. Letos ale budeme více času věnovat diskusi a výměně názorů z publika, určitě nechceme, aby tyto večery byly jen nezábavným pokračováním školních přednášek.“

Diskusní večery se budou konat vždy od 19.30 v brněnské Vaňkovce, a to ve dnech 24., 25. a 27. září. „Debaty budou letos velmi zajímavé, na programu je například aktuální konflikt v Sýrii, kde vystoupí Češi dlouhodobě žijící v Sýrii. Velmi si vážíme toho, že naše pozvání přijali také prof. Oskar Krejčí a Daniel Solis,“ dodal Křivák.

Světové dny za mír a nenásilí probíhají od 21. září, Mezinárodního dne míru, do 2. října, Mezinárodního dne nenásilí. Seznam akcí v Praze a Brně najdete na: www.svetbezvalek.cz/cs/svetove-dny-za-mir-nenasili

Mezinárodní humanistická organizace Svět bez válek a násilí působí od roku 1995 a od té doby se rozšířila do více než třiceti zemí po celém světě. V roce 2009 iniciovala první Světový pochod za mír a nenásilí – mezinárodní projekt, k němuž se připojily tisíce organizací, institucí, osobností a politiků z téměř stovky zemí. www.svetbezvalek.cz

Svět bez válek a násilí je partnerskou organizací Mezinárodní kampaně za zákaz jaderných zbraní (ICAN), která působí ve více než 60 zemích světa a usiluje o zahájení jednání o úmluvě o zákazu jaderných zbraní. Informace o české kampani za zákaz jaderných zbraní najdete na: www.svetbezvalek.cz/cs/kampan-za-zakaz-jadernych-zbrani.


Táňa Bednářová, předsedkyně Světa bez válek a násilí


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.09.2012 • Poprvé v historii chce vedení ČT nechat kontrolovat své hospodaření externě
08.09.2012 • Diela z tvorby RTVS na filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch
04.09.2012 • Novou riaditeľkou komunikácie RTVS je Daša Matušíková
29.08.2012 • ČT má nového ředitele dětského kanálu, Petra Kolihu
29.08.2012 • S Českou televizí loučí ředitel techniky Rudolf Pop
12.08.2012 • Do tímu generálneho riaditeľa Václava Miku nastupuje Darina Kyselová

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist