Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 01:21:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Změny parametrů | Články
 

Satelitní magazín DrDish@TV zahajuje 1.4.2006 pravidelné vysílání

  Autor: Stefan Hagedorn/Redakce , e-mail: info@drdish-tv.com Přidané: 16.03.2006


Po několikaměsíční přestávce se vrací na obrazovky DrDish@TV s vysíláním nejen pro příznivce satelitního příjmu. Jak Christian Mass - iniciátor a moderátor DrDish@TV uvedl dne 13.3.2006 pro server Transponder NEWS, bude možné tento program přijímat od 1.4.2006 (žádný aprílový žert!) z družice Hot Bird 1, 13° východně, frq. 11,304 GHz, horizontální polarizace, SR 27500, FEC 3/4, na programové pozici Challenger TV. Vysílat bude v pracovní den od 12:00 do 17:00 hod., v sobotu a neděli od 17:00 do 22:00 hod. Ve zbývajícím vysílacím čase bude programovou pozici využívat Challenger TV.

Rozšíření na 12-hodinový program bylo zatím odloženo, a předpokládá se až na konci roku 2006. Do budoucna se počítá s vysíláním ze satelitu Hot Bird 7A - cca v polovině května. V té době dojde k přechodu vysílání z družice Hot Bird 1 na nový satelit. Na družici Hot Bird 7A pokryje DrDish@TV mnohem více diváků.

Program magazínového typu, který byl dosud vysílán jen jednou za měsíc - živě na družici INTELSAT 10-02, 1° západně - bude integrován do nového, pravidelného televizního programu. Každý měsíc bude k dispozici vydání pořadu, které bude moderovat Christian Mass. Zahrne současných 90 minut v němčině a angličtině a každý den jej bude možné sledovat opakovaně (denní rotace).

K návratu DrDish@TV redakce serveru Transponder NEWS přispěje každý týden aktualizací satelitních informací v němčině a angličtině. Ty bude možné sledovat denně v rámci DrDish@TV. Transponder NEWS se tak bude i nadále expandovat a po účasti v tištěných médiích, na internetu, v teletextu bude nyní zastoupen i v televizi - svými informacemi ze specifické oblasti změn na satelitním orbitu.

Zdroj: Stefan Hagedorn, Transponder-news.de, 13.3.2006


Doplnění redakce satCentrum:

Satelitním DXerům a ani pravidelným čtenářům webu satCentrum jistě nemusíme satelitní magazín DrDish@TV dlouze představovat, protože má za sebou již 8 let vysílání. Zejména první pořady, tehdy ještě vysílané v analogu z družice Kopernikus 3, sehrály velkou osvětovou roli a popularizovaly individuální příjem televize a rádií z orbitu. Na základě mozaiky informací o nových dostupných kanálech z jiných družic, jak byly v té době běžně sledované, někteří satelitní fanoušci „přezbrojovali“ své technické vybavení a stali se z nich „lovci na orbitě“. Internet nebyl v té době ještě zdaleka tak dostupný jako dnes a tak byl magazín DrDish@TV vedle tištěných periodik vítaným zdrojem informací z tohoto rychle se rozvíjejícího oboru.

Bohužel náklady na vysílání přes satelit byly i pro dosti čtený - tehdy ještě měsíčník - TELE-Satellit International příliš vysoké, a tak se několik dalších relací „odvysílalo“ už jen na internetu. Od září 2001 pak následovala dlouhá přestávka, vyplněná hledáním solventního sponzora. Tím se nakonec stala společnost Telenor, která financovala přímé satelitní přenosy, reprízy vysílala společnost RRSAT. Program se pak vrátil po více jak dvouleté přestávce na satelit poprvé 14.5.2003, a do konce roku 2003 se stihly další tři vydání a stejně tolik repríz. Nepravidelně potom magazín DrDish@TV vysílal i předloni a loni.

Duchovním otcem magazínu je Christian Mass – dr.Dish (dr.Talíř), známý satelitní odborník a dřívější šéfredaktor odborného dvouměsíčníku TELE-Satellit International. Na obrazovce jej často doplňoval a do angličtiny tlumočil další odborník - Christian Graf.

V magazínu jsme vždy viděli několik zajímavých receiverů, přístupových modulů, pozicionerů a či dalších komponentů satelitní techniky, a dozvěděli se i o některých aktuálních změnách na satelitním orbitu. Během pořadu fungovala i listárna s odpověďmi na dotazy k satelitnímu příjmu, své otázky jsme mohli zasílat dopředu (německy či anglicky) na e-mailovou adresu: drdish@drdish-tv.com. Reagovat však bylo možné i během přímého vysílání, protože schránku autoři magazínu pravidelně během vysílání vybírali.

Úroveň jednotlivých dílů však byla velmi rozdílná, z původně pořadu o novinkách na orbitě a ukázek „jak na to“ se stal často inzertní relací domovského časopisu. Ale přesto i tak se vedle komerčních presentací vždy ve vysílání objevilo něco zajímavého, takže stálo za to si vysílání buď v přímém přenosu či v některé z repríz naladit.

Ještě před odvysíláním letošního prvního magazínu jsme se chtěli podívat, zda na stránce DrDish@TV nenajdeme obsah vysílání. Dnes je tato stránka nikoliv na webové presentaci magazínu TSI: www.tele-satellite.info/eng, ale na vlastní adrese: www.drdish-tv.com. Doufáme tedy, že komerční trend z posledních dílů bude ustupovat zajímavějšímu „DXovém“ vysílání.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.03.2006 • Satelit společnosti Hotbird 7A je po úspěšném startu na cestě k pozici 13° východně [ 1 ]
12.03.2006 • Starty satelitů: Hot Bird 7A a další…
10.02.2006 • Změna způsobu vysílání programu ČT24 [ 3 ]
03.02.2006 • Satelitní střípky z Astry [ 3 ]
31.01.2006 • Nové stanice na družici Hotbird
31.01.2006 • XXP zahajuje vysílání 24-hodinového programu + další změny analogového vysílání na družici Astra

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist