Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 06:00:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká televize spustila prázdninovou soutěž pro děti, kterou poutá na novou dětskou televizi ČT :D

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 02.07.2013


Česká televize spustila prázdninovou soutěž pro děti. Na území celé České republiky označila 80 kulturních a jiných turistických míst, která jsou spojena s dětským vysíláním České televize. Při jejich návštěvě se děti seznámí s televizními příběhy, které se k místům pojí, a mohou se zapojit do soutěže Po stopách televizních hrdinů. Česká televize soutěž spouští jako upoutávku na svou novou dětskou televizi ČT :D, která startuje 31. srpna a na kterou po svém prázdninovém výletě doputují i dětské postavičky. Podrobnosti k soutěži najdou děti i rodiče na novém dětském webu České televize www.decko.cz.


Principem soutěže je příběh i poznání. Z legendy soutěže se děti dozví, že se jejich oblíbené dětské postavičky vydaly na prázdninové putování a své stopy zanechaly na místech spojených s dětskou tvorbou České televize. Jde o místa, kde se natáčely pohádky nebo kde se rodily příběhy dětských postaviček. Zpravidla jde o hrady, zámky nebo také muzea a ZOO. Na každém z těchto 80 míst si děti mohou nechat orazítkovat své Stopáře a účastnit se soutěže o zajímavé ceny – 500 batohů a 10 tabletů. Pro účast v prvním kole soutěže jim stačí tři razítka, k účasti v druhé potřebují razítek celkem šest. Soutěž probíhá od 1. července do 25. srpna.

Cílem soutěže je upoutat na start nového dětského kanálu ČT :D, který Česká televize pro děti spustí 31. srpna, a také ukázat na jednu z jeho důležitých vlastností: snahu poskytovat dětem i rodičům tipy na akce pro děti, na které se mohou vypravit. Soutěž vznikla v přímé návaznosti na jeden z pořadů ČT :D, a to sobotní týdeník Tamtam s náměty na akce a události, kterých se mohou děti a rodiče ještě tentýž víkend zúčastnit. „Pořad Tamtam i soutěž naplňují jeden z cílů nové dětské televize ČT :D, kterým je motivovat děti k aktivitě a činorodosti, a to nejen v oblasti turistiky, ale také sportu či kulturních a jiných aktivit, a od televize je de facto i odpoutávat,“ vysvětluje výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Soutěž charakterizuje novou dětskou televizi. Děti inspiruje k aktivitě, zábavnou formou je vzdělává a je typickým příkladem propojení televizního vysílání, dětského webu a venkovních aktivit, o které bude program Déčka usilovat. „Při tvorbě nových pořadů pro ČT :D se snažíme nabídnout dětem namísto pasivního sledování, organizovaného vysílacím schématem, dětské programy, které disponují silným prvkem aktivizace. Nabízíme dětem nápady, inspiraci a podněty k mimotelevizním aktivitám. Odpovídá to veřejnoprávní funkci České televize i zájmům a potřebám současných dětí: kvalitní dětský program by neměl děti pouze přilákat k obrazovce, ale nabídnout další aktivity na webu a aktivizaci i v oblasti mimo televizi,“ doplňuje dramaturg pořadu Tamtam a manažer vývoje Centra dětské tvorby Luděk Horký.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.07.2013 • Televize Minimax podpořila lesní zoo v Malé Chuchli
28.05.2013 • Tisková zpráva RRTV ke způsobu měření hlasitosti zvukové složky reklam, teleshoppingu a označení sponzora v televizním vysílání
28.05.2013 • Óčko motivuje studenty
20.05.2013 • Slovak Telekom odkúpi 100% podiel DIGI Slovakia a začlení ju do svojej skupiny
14.05.2013 • ČTÚ: Výsledky správních řízení se společnostmi M7 Group S.A. a UPC DTH S.á.r.l.
01.05.2013 • Česká televize zpřístupní v sobotu veřejnosti všechna studia a nabídne bohatý zábavný program

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist