Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 01:30:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Třetí ročník soutěže ASTRA Talent dává dětem příležitost uplatnit svoje nadání a podpořit Lékaře bez hranic

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@ses.com Přidané: 04.09.2013


Se zahájením školního roku opět také začíná již třetí ročník mezinárodní umělecké soutěže ASTRA Talent. Letos ji společnost SES (NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) organizuje v České republice a na Slovensku, dále v Polsku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Bulharsku a Rumunsku – jde o dosud nejvyšší počet účastnických zemí. Děti ve věku 8 – 15 let jsou zvány, aby nakreslili svoji představu toho, jak satelity pomáhají lidem. Za každý zaslaný obrázek daruje ASTRA 1 euro organizaci Lékaři bez hranic na podporu dobročinných aktivit této organizace po celém světě.


Talentová soutěž potrvá od 2. září do 31. října 2013. Odborná porota, i letos zaštítěná Slovenskou národní galerií, vybere 12 uměleckých děl, jejichž autoři obdrží hodnotné ceny.

Výtvarná díla lze nahrávat na webu www.astratalent.eu, kde pro ně od 15. října může hlasovat i veřejnost. Šestice dětí, jejichž obrázky obdrží nejvyšší počet hlasů, bude také oceněna.

“Těžko si lze představit byť jen jeden den bez satelitů. Vysílají nejkvalitnější televizní signál stejně jako internet a další data do odlehlých končin, na paluby lodí nebo letadel. Zajišťují navigaci a neobejdou se bez nich ani meteorologové, kartografové a vědci mnoha oborů. Už se nemůžeme dočkat, jak nápaditě se mladí umělci s tímto zadáním poperou – soudě dle minulých ročníků soutěže se máme na co těšit,” vysvětluje Barbara Uzunowa-Drymer, marketingová ředitelka SES ASTRA pro střední a východní Evropu.

Každý zaslaný obrázek znamená 1 euro pro organizaci Lékaři bez hranic. V obou uplynulých ročnících byly osloveny děti z mnoha set škol, mezi kterými soutěž vzbudila velký ohlas. Vzhledem k tomu, že se projekt letos koná v nejdelší řadě zemí, lze také čekat nejvyšší počet přihlášených obrázků.

"Lékaři bez hranic pomáhají trpícím lidem včetně podvyživených dětí ve více než 70 zemích po celém světě. Jsme velmi rádi za podporu společnosti SES a díla účastníků soutěže. Děti takto svojí kreativitou přispějí na dobrou věc,“ říká Pavel Gruber, ředitel organizace Lékaři bez hranic v České republice.
Další informace včetně pravidel soutěže najdete na www.astratalent.eu


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 53 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kódovaná na burzách NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na: www.ses.com


O Lékařích bez hranic

Lékaři bez hranic/Médecins Sans Frontières (MSF) je mezinárodní, nezávislá, humanitární zdravotnická organizace, která poskytuje odbornou zdravotnickou pomoc lidem v nouzi, obětem přírodních katastrof, katastrof způsobených lidským přičiněním nebo obětem ozbrojených konfliktů, a to bez diskriminace a bez ohledu na rasu, etnický původ a náboženské nebo politické přesvědčení. Organizace byla založena v roce 1971 v Paříži a za dobu své existence se proměnila v celosvětové hnutí. Lékaři bez hranic dnes poskytují zdravotnickou pomoc ve více než 70 zemích světa s více než 2 500 mezinárodních a 29 000 místních spolupracovníků. V roce 1999 byla Lékařům bez hranic udělena Nobelova cena za mír. Internet: www.lekari-bez-hranic.cz


Marek Němec, Pram Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.08.2013 • TV kanál věnovaný výuce angličtiny, English Club TV spouští český web…
05.08.2013 • Slovak Telekom ziskal suhlas Protimonopolneho uradu s akviziciou DIGI Slovakia [ 1 ]
17.07.2013 • Česká televize bude extraligu vysílat až do roku 2018
10.07.2013 • Česká televize oznámila jméno nové tiskové mluvčí
02.07.2013 • Televize Minimax podpořila lesní zoo v Malé Chuchli
02.07.2013 • Česká televize spustila prázdninovou soutěž pro děti, kterou poutá na novou dětskou televizi ČT :D

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist