Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 07:30:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Setkání TOP partnerů Skylinku v Humpolci v datech a číslech - II. část

  Autor: M7/Skylink/redakce satCentrum , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 21.10.2013


Lucemburská společnost M7 Group S.A. uspořádala pro TOP partnery Skylinku a CS Linku tradiční podzimní setkání. To letošní proběhlo ve čtvrtek 17. 10. 2013 v Humpolci. Na setkání byli největší prodejci seznámeni s vývojem prodejů karet za poslední rok, s pokračující výměnou karet Cryptoworks a CS Link, změnám v programové nabídce platformy Skylink, a také absolvovali prezentace providera SES/Astra CEE a společnosti BrightVox.


Velký prostor byl věnován i marketingovým aktivitám za 5 - 9/2013, akčním nabídkám a kampaním pro 4. kvartál a prioritám na další období. S velkou odezvou se setkal též rozbor podpory Zákaznického servisu a Partnerské linky a neočekávaným otázkám, které postihly jak partnery, tak i některé zákazníky: ukončení činnosti bulharské platformy Satellite BG, problémy s příjmem v souvislosti s protipirátskými opatřeními a výpadky a nestabilita Aktivačního webu, který se na konci roku 2012 přiblížil hraničnímu maximálnímu zatížení.

Protože si myslíme, že témata prezentací a zveřejněné údaje jistě budou kromě TOP partnerů zajímat i další prodejce a také některé abonenty, dostala redakce satCentrum povolení od M7/Skylinku k přípravě článku. Uveřejněná čísla a data a počty odpovídají přelomu září a října a nejsou nijak ze strany dodavatele ani redakce satCentrum upravována či cenzurována. První část si můžete přečíst zde, dnes článek dokončíme.



Neočekávané události

Ukončení činnosti Satellite BG

Na letošní rozvoj platformy Skylink měly určitý vliv výpadky některých kanálů z placené nabídky po ukončení činnosti DTH platformy Satellite BG. Tento bulharský satelitní provider sdílel se Skylinkem (a také nizozemskou platformou CanalDigitaal) některé společné transpondery na družici Astra 3B, a určité placené kanály dokonce sám participujícím platformám distribuoval.

Proto musela společnost M7/Skylink hledat náhradní řešení. To se nakonec povedlo přesunem programů National Geographic, iConcerts, Viasat HD a programům v balíčku Mixbox na jiný transpondér. Bohužel se nepodařilo obnovit distribuci hudebního kanálu MTV Live HD a tento kanál pro abonenty skončil. Podle odezvy diváků – předplatitelů ale mělo vypnutí MTV Live HD jen velmi malý dopad na zákazníky, kteří mohou sledovat řadu jiných hudebních kanálů. Zvláště když byly zpřístupněny stanice z pakutu MTV/VH1 na sousední družici Astra 1L na orbitální pozici 19,2 st. východně, dostupnou u mnoha abonentů Skylinku prostřednicvím LNB dual monoblok.

Změny v programové nabídce (včetně rozšíření nabídky DIGITAL) vidíme v následující tabulce.




Problémy s příjmem v souvislosti s protipirátskými opatřeními

V této sekci bylo probíráno nestandardní chování některých typů přijímačů či modulů podmíněného přístupu (CAM), zejména problémy s příjmem autorizačních zápisů. Pokud sami technicky znalí abonenti, nebo prodejci a montážníci opakovaně odesílají požadavky k zaslání dat na kartu – reautorizace (refresh karty), dochází k velkému zatížení Zákaznické linky a Aktivačního webu prodejců. A to často zbytečně.

Proto Skylink i nadále doporučuje prodávat a montovat receivery, splňující specifikaci Skylink READY. Protože ale od certifikování prvních přijímačů už uběhlo více jak 2 roky, vyzívá Skylink velkoobchodní dovozce a prodejce k update – obnovení licence Skylink READY, protože dochází k rozšíření specifikace a zavádění nových funkcí, které se vztahují k zvýšeným protipirátským opatřením.

Všechny přijímače certifikované Skylinkem pro český a slovenský trh musí do konce roku 2013 splňovat všechny podmínky dané specifikací M7 Group specification for Skylink platform SECURE SILICON IRD v1.3


Certifikovaný přijímač/CAM Skylink READY:

- úspěšně prošel certifikací v laboratoři Skylinku a splnil podmínky technické specifikace Skylinku pro používání označení Skylink READY.

- Vždy přijímač/CAM s licencovaným dekodérem Irdeto.

- Oficiální licenci poskytovatele podmíněného přístupu (Irdeto) mají přijímače, které byly Irdetem schválené a za které výrobce uhradil příslušný licenční poplatek – prošel testem DVT HL a DVT Loader.

- Každý certifikovaný přijímač Skylink READY má licenci Irdeto.

- Každý přijímač s licencí Irdeto NENÍ certifikovaný Skylinkem.




Novinky v rámci nové specifikace:

- Všechny verze SW musí být schválené Skylinkem. USB nesmí umožnit update neschválené verze.

- Pro všechny typy přijímačů lze použít PVR Ready nebo Irdeto PVR

- Podmíněný přístup – funkce karty M7 se zvýšenou ochranou.

- Minimálně 3 favoritní seznamy, řazení programů od pozice 1, možnost úprav favoritních seznamů



Sdílení dekódovacích karet a funkce SurfLock.


Sdílení dekódovacích karet známé též jako control word sparing (sdílení řídícího slova) je metoda, umožňující mnoha klientům nebo digitálním TV přijímačům přistupovat do předplatného TV operátora s pomocí jediné oficiální dekódovací karty. Toho je dosaženo pomocí elektronického sdílení části potřebných informací z výstupu dekódovací karty.

Je tak dosaženo přístupu všech klientů současně k dekódování zakódovaného DVB datového toku, jenž přísluší danému TV operátorovi.












Ve spolupráci s M7/Skylink připravila redakce satCentrum, 21. 10. 2013









  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.10.2013 • Česko-slovenská kategorie cen MTV EMA´s 2013 má vítěze! Celeste Buckingham bude bojovat o další titul: Worldwide Act!
22.10.2013 • UPC DTH má medzi poskytovateľmi služieb satelitnej televízie najviac spokojných zákazníkov
20.10.2013 • Setkání TOP partnerů Skylinku v Humpolci v datech a číslech - I. část [ 1 ]
27.09.2013 • Sedmnácté podzimní setkání provozovatelů elektronických komunikací
05.09.2013 • DIGI Slovakia sa 1. septembra 2013 stala členom Skupiny Slovak Telekom
04.09.2013 • Třetí ročník soutěže ASTRA Talent dává dětem příležitost uplatnit svoje nadání a podpořit Lékaře bez hranic

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist