Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 03:06:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Nový satelit SES-8 byl na třetí pokus úspěšně vynesen do vesmíru

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 04.12.2013


O minulé noci, 3. 12. 2013 v 23:41 hodin SEČ (17:41 hodin místního času) byl nový satelit SES-8 úspěšně vynesen do kosmu z Kennedyho vesmírného střediska na mysu Canaveral. Dnes, 4. 12. 2013 dopoledne, lucemburský satelitní provozovatel informoval, že nosná raketa Falcon-9 společnosti SpaceX třicet jedna minut po startu umístila satelit SES-8 na geostacionární oběžnou dráhu (GTO).


Skupina SES poprvé využila nosnou raketu SpaceX/Falcon-9. Skupina SES má smlouvu na další tři nosné rakety SpaceX/Falcon-9.

Satelit SES-8 dodala společnost Orbital Sciences Corporation. Družice má až třicet tři transponderů v pásmu Ku (36 MHz). Podle dohody s Nizozemskem bude satelit SES-8 umístěn společně se satelitem NSS-6 na orbitální pozici 95° východně, aby poskytl další kapacitu pro asijský a pacifický region. Výkonný svazek družice podpoří rostoucí trhy v jižní Asii, Indočíně a nabídne dodatečnou kapacitu pro služby DTH, VSAT a vládní aplikace.

„První start satelitu skupiny SES na palubě nosné rakety Falcon-9 je dalším příkladem inovační síly naší společnosti a pokroku komerčního kosmického průmyslu. Gratulujeme pracovnímu týmu společnosti SpaceX k jeho úspěchu v rámci obtížné startovací kampaně a našemu dlouholetému dodavateli Orbital Sciences Corporation za inovativní krok, který nás doprovází při zkoumání nové cesty na oběžné dráze“, řekl pan Romain Bausch, prezident a generální ředitel skupiny SES.

Na konci listopadu musel být start družice SES-8 podruhé přesunut na nový termín. Satelit měl vynesen do vesmíru v noci na 28. 11. 2013 na palubě nosné rakety Falcon-9 provozovatele Space X z kosmodromu Cape Canaveral. Ihned po zapálení motorů rakety musel být start zastaven. Při prvním termínu v noci na 26. 11. 2013 byl start zrušen kvůli závadě v systému kapalného kyslíku prvního stupně rakety.

„Skupina SES má nyní k dispozici úplně nový satelit, dodaný v souladu s nejnovějším stavem techniky, pro využití v Asii. Naši klienti čekají na nové kapacity a velmi nás těší, že skupina SES díky spolupráci se společnostmi SpaceX a Orbital Sciences Corporation nyní může nabídnout požadované kapacity. Společným umístěním s družicí NSS-6 na orbitální pozici 95° východně satelit SES-8 poskytne nejen další vysoce výkonné kapacity pro různé aplikace, zejména pro přímý příjem ze satelitů, ale také zvýší spolehlivost a provozní bezpečnost pro naše klienty. Družice SES-8 významně přispěje k stále většímu zastoupení skupiny SES v asijském a pacifickém regionu“, řekl pan Bausch.

„Dnešní úspěšný start satelitu SES-8 přestavuje první geosynchronní misi společnosti SpaceX a potvrzuje, že nosná raketa Falcon-9 vyhoví nejvyšším výkonovým standardům v odvětví“, domnívá se pan Elon Musk, generální ředitel a šéfkonstruktér společnosti SpaceX. „I v minulosti společnost SpaceX vždy usilovala o to, aby poskytla nejbezpečnější a nejspolehlivější nosné rakety, které jsou nabízeny na nynějším trhu. Vážíme si prvotní důvěry skupiny SES ve společnost SpaceX a těšíme se na vypuštění dalších satelitů skupiny SES v budoucích letech.“ Internet: www.ses.com


S využitím zdroje: Infosat.de, 4. 12. 2013, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.11.2013 • Rostelcom chce koupit satelitní placenou televizi
28.11.2013 • Krize ve španělské televizní reklamě i v roce 2014
25.11.2013 • SES chystá akvizici konkurenční asijské společnosti
16.11.2013 • Skupina SES musí odložit start další družice
14.11.2013 • Comcast obnovuje smlouvu se skupinou SES
13.11.2013 • SES poskytuje širokopásmové kapacity pro krizovou oblast na Filipínách

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist