Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 07:08:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

DIGI TV: Představujeme komplet pro české abonenty

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 06.09.2006


Včera, v úterý 5.9.2006 došlo konečně k ostrému startu služby satelitní placené televize DIGI TV i v České republice. Po několikatýdenním telefonickém registrování zájemců o abonenci začala včera společnost DIGI Czech Republic s.r.o. distribuovat první komplety prodejcům - dealerům a mohou začít instalace.


Přestože sledujeme slovenskou, a později i českou platformu od samého startu, byli jsme včera překvapeni, když nám byl na brněnské centrále představen úplně nový model abonentského receiveru HUMAX DIGI+II. Na fotografii jej vidíte pod receiverem Humax DIGI+, který byl na jaře distribuován na Slovensku jako první, ještě před přijímačem Hyundai HSS-1169NA. Ano právě tento nový receiver je určený pro české předplatitele DIGI TV a podle prvních testů musíme konstatovat, že je to oproti předchozímu typu kvalitativní posun kupředu.

Celý komplet jsme vybalili a nafotili, abyste si udělali představu, co je předplatitelům DIGI TV v České republice nabízeno. V dalším textu budeme používat užívanou terminologii společnosti, kterou ale v případě nutnosti „přeložíme“.

Instalační komplet – standardní zařízení, které obdrží uživatel, uzavře-li předplatitelskou smlouvu na období 1 roku se skládá z těchto položek:

1. parabolická anténa – plechová ofset parabola o velikosti 80 cm, podle našeho názoru celkem tuhé konstrukce s dobrým upevněním krku („labutě“) držáku konvertoru. Ovšem samotný držák LNB je jen z umělé hmoty, která může při necitlivé montáži prasknout. Parabola je světlé, šedobílé barvy s modrým logem DIGI TV a telefonem na zákaznickou linku a adresou na český web.

Parabola je sice těžší, jak duralové paraboly, ale je to ještě únosné i pro motorické natáčení běžných motorů. Zavěsili jsme ji pro testy na motor Stab H-H 100, a vyhověla. Pro multifeed na 4 LNB – Astra 3A, Astra 1, Hot Bird a Intelsat 10-02/Thor už ale není tak vhodná jako např. náš „etalon“ - italská 85x85cm, i při středu na pozici Hot Birdu jsou již na některých slabších transponderech DIGI TV na Intelsatu (např. 12,643 V anebo 12,687 V) nižší hodnoty signálu, které by již při špatném počasí způsobovaly výpadky.

2. Hlavicová jednotka (univerzální konvertor) – tak nazývají levný OEM výrobek s názvem „DIGILINE“, na štítku má uvedenou hodnotu šumového čísla 0,2 dB. V krabičce je přidaná i gumová krytka k převlečení na F konektor.

3. 10m koaxiální kabel RG6 – jedná se o levný satelitní kabel, na uvedenou vzdálenost vyhoví, jinak bychom se spíše přiklonili k zavedenému BELDENu.

4. 2ks F-konektor – v krabici s příslušenstvím k anténě žádné nebyly, zřejmě je dodá montážník ze svých zásob.

5. Konzole – zřejmě nevyhoví u řady montáží, kdy se budou muset dodat zákazníkům delší držáky - výložníky, než je tato pozinkovaná maličkost vhodná tak na 60cm parabolu na Astru (na jižní stěně), nikoliv na pozici 1. stupně západně.

6. Vnitřní jednotka (settopbox + karta) – to je receiver, či jak někde uvádí dekodér, nyní je to HUMAX DIGI+II spárovaný s kartou podmíněného přístupu. V krabici s rumunským popisem, ale s menu v šesti jazycích: česky, slovensky, anglicky, maďarsky, rumunsky a srbsky. Spolupracuje s DiSEqC 1.0 i 2.0, je podporován i motor USALS. Nové přepracované menu, 2500 předvoleb, 2 SCARTy a 3 AV konektory CINCH nemá RF modulátor), má optický digitální audio výstup a „klasický“ sériový port RS 232 (Canon 9Sub) a trochu rychlejší přepínání než u přijímače Hyundai. To z něj činí subjektivně podle prvních testů celkem dobrý stroj. Škoda, že má jen čtečku Nagravision (nemá CI), a je zde podmínka spárování s přístupovou kartou DIGI TV, takto jej mnozí uživatelé raději použijí spíše jako externí dekodér ke svému lépe vybavenému přijímači.

Doplněno: První den jsme se bohužel ještě nedostali k připojení receiveru na větší monitor, jako byla obrazovka přenosného televizoru Sony 14", který jsme měli s sebou jako kontrolní monitor při instalaci. Proto psát nyní o kvalitě obrazu a zvuku je bezpředmětné. Ani porovnat jej s receiverem Hyundai - zamrzání obrazu - dost dobře nelze, protože nejvíce postižené programy - Joj TV a Markíza jsou pouze na slovenské kartě, na české jsou nedostupné, a NONSTOP KINO již také na Intelsatu 10-02 nevysílá. Na malou obrazovku byl obraz subjektivně dobrý, bez zamrzání a rozpadu při rychlých scénách. K testům na LCD monitoru a větší obrazovce se ještě určitě dostaneme.


Tolik aspoň pár úvodních slov ke složení kompletu, montáže tedy mohou začít. Posledně jsme psali, že službu DIGI TV lze získat dvěma způsoby: 1. zavolat na zákaznickou linku na číslo 800 900 868 a objednat si dekodér a anténu, a čekat na návštěvu instalační firmy, nebo 2. navštívit jednoho z autorizovaných dealerů, podepsat smlouvu a domluvit si montáž. Při dnešním „návalu“ na zákaznické lince bude asi rychlejší osobní domluva s dealerem, navíc podle zkušeností ze Slovenska někteří budou určitě preferovat drobný peněžní bonus za získání „vlastního“ zákazníka před probíráním se ve stovkách zájemců v databázi DIGI TV na dealerské sekci na internetu. Ale to už ponecháme na osobní zvážení.



Pokud nám čas dovolí, přineseme co nejdříve popis receiveru Hyundai HSS-1169NA, který se v současné době pronajímá slovenským abonentům a chystáme se na testy receiveru Humax DIGI+II, který je zase distribuován českým abonentům. Pokusíme se je i srovnat v malém Duelu.


satCentrum, Václav Hrubec, 6.9.2006, 19:00 hod.


První pohled na programovou nabídku a obrazovou a zvukovou kvalitu platformy najdete v Krátké zprávě DIGI, CZ: AXN, Nova, Prima aj. na Intelsatu 10-02 (1,0 st.záp.).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 95   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.08.2006 • Společná televizní anténa a přechod na digitální vysílání
21.08.2006 • Na internet přes satelit s DVB-RCS [ 16 ]
10.03.2006 • Humax reaguje na plánované kódované vysílání z družice Astra: nový digitální set-top-box s CI
18.12.2005 • Seznamte se: Digitall World DVR 8000 EX
26.10.2005 • Testovali jsme: Golden Interstar DSR 8300 CI Premium combo – II. [ 7 ]
24.10.2005 • Testovali jsme: Golden Interstar DSR 8300 CI Premium combo – I. [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 5

  hmmmmm 

04.03.2008 12:55 • neregistrovaný
nech sa páči, ale keď máš net, tak si si to mohol nakliknúť aj sám
http://....cz.digi.tv/
 
 
  telefon 

03.03.2008 14:59 • neregistrovaný
schanim telefoni cislo na digi chtel bich obednat digi diky
 
 
  Objednávka 

16.12.2007 15:41 • neregistrovaný
Dne 22.12.2006 si objednala pí Brzáková instalaci, do dnešního dne 16.12.2007 se ji nikdo neozval. To jsou služby? Co na to odpovědní zaměstnanci DIGI. Termín instalace reklamují 5 - 6 týdnů.
Zde se spletli jen o 45 týdnů.
 
 
  karta 

21.10.2006 13:58 • Monte
Skusil som to vypnuť a zapnut aj vybrať kartu a dať speť a vobec nič.Odblokovať kartu neviem a ani nechcem vedieť,taku kartu mať je dosť velke riziko.Volal som do DIGI a tam mi nevedeli nič povedať,akurat že mam kartu aktivnu aže mam čakať do pondelka.Mne to nejde do hlavi ked som vôbec nič nerobyl s kartou aby mi z ničoho nič ukazovalo že smartcart je hlucha.

 
 
  Radis 

21.10.2006 13:56 • anonym
Skusil som to vypnuť a zapnut aj vybrať kartu a dať speť a vobec nič.Odblokovať kartu neviem a ani nechcem vedieť,taku kartu mať je dosť velke riziko.Volal som do DIGI a tam mi nevedeli nič povedať,akurat že mam kartu aktivnu aže mam čakať do pondelka.Mne to nejde do hlavi ked som vôbec nič nerobyl s kartou aby mi z ničoho nič ukazovalo že smartcart je hlucha.
 
 
  DIGI TV 

21.10.2006 12:36 • franta
V Rumunsku se nějak pánové zasekly,měli by se už konečně probrat.
 
 
  Tak to vypni ze zásuvky a zas ... 

21.10.2006 08:14 • Radis
Tak to vypni ze zásuvky a zas to nahoď.....já takový problém neměl....nepatříš mezi ty co se pokoušejí odblokovat kartu...jestli jo tak už tu kartu nerozchodíš....mají tam sakra dobrou ochranu....Ahoj
 
 
  karta 

21.10.2006 07:50 • Monte
Včera okolo 1700h mi vypadol signal a potom mi vypisalo smardcart hlucha.Ma ešte niekto takito problem alebo je to iba u mna?
 
 
  Áno včera nabehol National Geo ... 

20.10.2006 10:45 • Oravca
Áno včera nabehol National Geografic aj s českými titulkami, National máme a čo tak ešte české programy na Slovensko a naopak....))))
 
 
  Jeej 

19.10.2006 21:30 • maf
Aha, National Geo!
 
 
  @anonym 

18.10.2006 17:06 • mahul
Anonyme, nalaď si třeba Filmbox nebo Film+ a nech ho přes den běžet...fakt je to bomba,akorát nikdo neví kdy se hryzne
 
 
  Koukněte sem... 

18.10.2006 16:51 • Radis
Je tady spoustu na fóru ne zotpovězených otázek tak mrkněte sem http://www.parabola.cz/r/19/ možná najdete odpověd...píší tam o DIGI Tv trochu více....Ahoj
 
 
  UPCman 

17.10.2006 18:35 • anonym
Ja som mozno bombo ale Ty si k.....
 
 
  @anonym/DigiTV 

17.10.2006 16:38 • UPCman
Anonyme a dals montérům vypit anebo si chlastal jen sám, ty bombo!?
 
 
  NATIONAL GEOGRAPHIC 

17.10.2006 15:49 • radekBr
Podle mě zatím nejde nikomu v základní nabítce NATIONAL GEOGRAPHIC....počkejme až skončí tři měsíce zdarma pak se uvidí!!!!A případně se ozvem na centrum DIGI Tv...Zatím ahoj
 
 
  DIGI TV 

17.10.2006 11:25 • anonym
Obraz je lepší ako v kablovke od UPC.Je to bomba.
 
 
  DIGI TV 

17.10.2006 10:18 • anonym
Prave mi montujú DIGI TV.Potom sa ozvem ako fachči.
 
 
  DIGI TV 

15.10.2006 20:36 • Holeček
Prosím o sdělení, zda Vám jde v základní nabidce NATIONAL GEOGRAPHIC, pokud ano, jak jste jej naladili?
 
 
  CESKY A SLOVENSKY BALIK 

15.10.2006 08:03 • GPS
Kua stale nic? Volako tam chrapete s tymi ceskymi a slovenskymi balikmi pre abonentov DigiTV...
Snazte sa, ved zaujem by bol obrovsky...
Aj na Satcentre je uz okolo toho nejak ticho a celkove aj okolo DIGI. Rypte do nich, tlacte na nich, vypytujte sa, mailujte...
 
 
  utajované pracoviště 

27.09.2006 18:16 • Olin
Dnes jsem jel do nového centra Digi tv,abych zjistil adresu na technika který provádí montáž. Slečnou recepční mi bylo oznámeno že mi nemůže nikoho ze společnosti zavolat k telefonu a ani dát tel.číslo na jejich kancelář. Zavolal jsem proto na zákaznickou linku 800 900 868 ,ale tam také nic nevědí,až na to ,že se seznam techniků připravuje.Jsem registrován od 25.8.O6.Vedení společnosti mělo předpokládat takový zájem o tuto nabídku,po zkušenostech z Maďarska a Slovenska.
 
 
Celkový počet komentářů: 95 / zobrazují se: 1 ... 20

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist