Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 09:56:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

SES ASTRA uvádí do provozu službu triple play prostřednictvím ASTRA2Connect

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 16.09.2006


SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), zahájí provoz interaktivního a levného širokopásmového internetového přístupu ASTRA2Connect, který je plně na satelitní bázi. Poskytne služby na trhu pro domácnosti, pro malé a bytové kanceláře a také pro malé a střední firmy.

ASTRA2Connect na plném satelitním základě zajistí infrastrukturu služby „triple play” - umožňující širokopásmový internetový přístup, internetovou telefonii VoIP a další přístup související s obsahem, jako je internetová televize IPTV nebo tzv. video na přání VoD. Očekává se, že systém bude funkční v prvním čtvrtletí roku 2007 a především se zaměří na domácnosti v Evropě, které si nemohou snadno zajistit terestrické širokopásmové internetové služby.

Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA, řekl: „ASTRA2Connect je velká novinka, která přináší širokopásmový internetový přístup pro každého - kdykoliv a kdekoliv. Konečný spotřebitel bude mít prospěch z přijatelného a stále fungujícího obousměrného připojení. Jsme hrdí na to, že nabízíme tuto revoluční infrastrukturu na satelitní bázi a uvažujeme o tom, že v blízké budoucnosti ASTRA2Connect poskytneme dalším oblastem světa.”

Přístup ASTRA2Connect je nyní poskytován na velkoobchodní bázi velkým evropským poskytovatelům služeb jako jsou telekomunikační operátoři, poskytovatelé internetových služeb a operátoři širokopásmových sítí, kteří obstarávají „pro-aktivní” marketing a odbytové činnosti na trzích malých firem a v domácnostech. Potřebné vybavení se skládá z interaktivní satelitní antény a také levného a snadno instalovatelného satelitního modemu.

Kvůli designu a zprostředkování satelitní platformy a s tím souvisejících modemů, SES ASTRA navázala spolupráci s Newtec, uznávaným lídrem na trhu satelitních komunikačních systémů. ASTRA2Connect využívá progresivní technologii vyvinutou s přispěním Evropské vesmírné agentury (ESA).

Markus Payer a Marie-Cécile Martin, SES ASTRA


O SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a SES NEW SKIES ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery.

SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


PR Press SES ASTRA, Betzdorf, Lucembursko


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.06.2006 • Tématické programy e.clips a Sportainment TV i ze satelitu
16.06.2006 • Satelitní širokopásmový přístup k internetu. Proč zrovna přes satelit? Proč právě přes ASTRU? [ 9 ]
13.09.2005 • CANALDIGITAAL nabídne širokopásmové internetové služby pro holandské uživatele ze satelitního systému ASTRA
13.03.2005 • Internet stále čelí novým výzvám, nyní je na řadě televize [ 6 ]
02.10.2003 • UPC Slovensko zvyšuje rýchlosť pripojenia do internetu - po novom už 512 kbps.
01.10.2003 • Internet UPC se stává součástí širokopásmové internetové služby chello broadband

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  To není broadband ale podvod 

18.02.2007 11:16 • Karásek
hovoří se o vysokorychlostním připojení ale přitom nejlevěnější nabídka má být pro 256/64 kbit/s. Broadband by měl umět min.256 podle Min.informatiky, 144 podle nebo apoň 128 podle ČTÚ a ČSÚ. Služby na xxx/128 při velké agregaci nikdy nedosáhnou parametru broadbandu. je to prostě podvod. Pro objednání VOD to stačí, ale to stejně nikdo nekoupí, VoIP bude fungovat až na vyšších rychlostech, ne na sdílené "64". Podle statistik je ale u nás asi 1 milion domácností s PC bez připojení k internetu. Někdo se určitě chytí. terminál bude stát tak 200 Euro. No ale nechtěl bych se bavit s jejich dohledem, až to nebude fungovat. Volat někam, kde mi nerozumí a nechtějí pomoci...
 
 
  No ty brdo - "internetovou tel ... 

19.09.2006 11:45 • Dancul
No ty brdo - "internetovou telefonii VoIP" to snad nemyslia vazne, ved pri tomto spojeni byva latencia v sekundach... To si teda neviem vobec predstavit ako sa cez to telefonuje....
 
 
  „ASTRA2Connect je velká novink ... 

17.09.2006 09:07 • Komeski
„ASTRA2Connect je velká novinka, která přináší širokopásmový internetový přístup pro každého - kdykoliv a kdekoliv. Konečný spotřebitel bude mít prospěch z přijatelného a stále fungujícího obousměrného připojení. Jsme hrdí na to, že nabízíme tuto revoluční infrastrukturu na satelitní bázi a uvažujeme o tom, že v blízké budoucnosti ASTRA2Connect poskytneme dalším oblastem světa.”
Tolik lží a nesmyslů najednou z úst dalšího z povedených manažerů SES Astra jsem už dlouho nečetl, např.:
1. Obousměrný satelitní internet není žádná novinka!!
2. Rozhodně není "pro každého" (snad možná každého stého..),jen instalační náklady činí min. desetinásobek a více než u "běžného" připojení.
3. Definovat připojení jako "přijatelné" je velmi široký pojem,pod který se dá schovat prakticky cokoliv, i připojení na úrovni telefonního modemu nebo latence a doby odezvy v řádech několika sekund...
4. Být hrdý na něco,co už tu jiné firmy dávno poskytují (či poskytovaly a zabalily to pro nezájem), to už je opravdu přímo zoufalá argumentace!
5. Vůbec už ale nerozumím, proč deklaruje "úvahu" o tom,že tuto zoufalou službu poskytne ještě i jinde, než tam, kde o to není zájem!? V PR zprávách se zásadně uvádějí konkrétní rozhodnutí a ne nějaké choré úvahy!
Zhrnuto a podtrženo, PR článek s hodnocením - absolutně nedostatečný...Váš Amos
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist