Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 15:27:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Towercom predĺžil zmluvu s JOJ Group o využívaní vysielacej kapacity v rámci DVB-T

  Autor: Towercom , e-mail: info@plustelka.sk Přidané: 17.12.2015


Towercom, a.s., poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho a satelitného vysielania na Slovensku a JOJ Group, jeden z lídrov na televíznom vysielacom trhu na Slovensku, podpísali dohodu o predĺžení využívania vysielacej kapacity v rámci DVB-T. JOJ Group si tým zabezpečila terestriálne šírenie svojich staníc minimálne do roku 2021.


Podpis zmluvy dáva jasný signál, že digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T) má silnú pozíciu na trhu distribúcie televízneho signálu do slovenských domácností. Vysielateľ MAC TV, s.r.o., do portfólia ktorého patria cez DVB-T šírené TV stanice JOJ, PLUS, WAU, Senzi a JOJ Cinema, je tak po verejnoprávnom vysielateľovi RTVS, druhou spoločnosťou, ktorá má zabezpečenú distribúciu svojich kanálov prostredníctvom voľne dostupnej terestriálnej plat-formy aj po roku 2020.

„Teší nás dôvera, ktorú nám prejavila spoločnosť MAC TV, s.r.o. zazmluvnením kapacity v rámci DVB-T do roku 2021, čo nás zároveň zaväzuje k neustálemu rozvoju tejto obľúbenej televíznej platformy. Pre vysielateľov pripravujeme ponuku moderných doplnkových služieb – napríklad zaujímavých aplikácií v štandarde HbbTV, prístup k archívu resp. inému zaujíma-vému obsahu ako aj ďalších interaktívnych služieb, ktoré môžu ponúknuť divákom,“ povedal na úvod Roman Fischer, generálny riaditeľ spoločnosti Towercom, a.s.

V súčasnosti až tretina slovenských domácností prijíma digitálne terestriálne vysielanie s ponukou Voľnej telky. Záujem zákazníkov o bezplatnú ponuku je záväzkom pre spoločnosť Towercom ďalej rozvíjať platformu DVB-T. Voľná telka je jedinou televíznou platformou s ponukou slovenských celoplošných televízií bez mesačných poplatkov, ktorá navyše rozšírila svoju dostupnosť aj prostredníctvom satelitnej distribúcie.

„Jedným z našich zámerov v roku 2016 je práve rozširovanie dostupnosti Voľnej telky. Plánu-jeme zvýšenie pokrytia prvého multiplexu na podobnú úroveň akú už dosiahol druhý multiplex. Zároveň sa pripravujeme aj na rozvoj siete v štandarde DVB-T2 a rozšírenie vysielania vo vysokom rozlíšení,“ dodal Roman Fischer.


O spoločnosti Towercom, www.towercom.sk

Towercom, a.s. je obchodná spoločnosť poskytujúca služby spojené s prevádzkovaním siete rozhla-sových a televíznych vysielačov a prevádzačov, terestriálneho digitálneho vysielania v systéme DVB-T ako aj digitálneho satelitného vysielania a distribúcie modulácie. K zákazníkom Towercom, a.s. patria vysielatelia najvýznamnejších slovenských a českých televíznych a rozhlasových staníc, prevádzkovatelia EKS sietí, významní poskytovatelia EKS služieb, štátne inštitúcie a mnoho ďalších osôb.Towercom, a.s. zabezpečuje pre koncových užívateľov (divákov) prístup k vysielaniu programových služieb slovenských vysielateľov, ktorý o poskytovanie takejto služby spoločnosť požiadali prostredníctvom technického prostriedku na zabezpečenie príjmu prostredníctvom prístupovej karty pod názvom Voľná telka.

Spoločnosť Towercom, a.s. patrí do skupiny Macquarie Infrastructure Funds, ktorá patrí medzi významné svetové infraštruktúrne fondy.


V Bratislave 17. decembra 2015, Michal Šuran, Marketing Manager, Towercom


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.12.2015 • Dnes startuje Prima Comedy Central
12.10.2015 • Plánovaná výluka TV a rozhlasového vysílání z vysílače Sušice/Svatobor
30.09.2015 • Regionalnitelevize.cz odstartovala v Regionální síti 8
23.09.2015 • Plánovaná výluka televizního vysílání z vysílače Vimperk/ Máří - Mařský vrch
16.09.2015 • RS 8 se rozšiřuje o vysílač Cukrák, diváci naladí i kanál Regionální televize
07.09.2015 • Plánovaná výluka TV a rozhlasového vysílání vysílače Brno/Kojál

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist