Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 00:35:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Prieskum: Vieme, čo Slováci najčastejšie sledujú v televízii

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@pram.sk Přidané: 13.01.2016


Spoločnosť SES S.A. (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) v spolupráci s NMS Market Research realizovala na Slovensku prieskum zameraný na skúmanie návykov pri sledovaní televízie. Prieskum si zobral pod drobnohľad Slovákov a ich obľúbené programy, záujem o vysielanie vo vysokom rozlíšení, či učenie sa cudzích jazykov. Prieskum sa uskutočnil na vzorke 538 Slovákov vo veku od 18 – 64 rokov.


Spomedzi Slovákov, ktorí majú v domácnosti televíziu, ju každý deň sleduje 70 %, pričom len 9 % ju pozerá menej než raz do týždňa. V oblasti HD príjmu 44 % respondentov prijíma do 5 HD programov v rámci predplateného balíka TV služieb, 27 % prijíma do 10 HD programov a 16 % má k dispozícii viac ako 15 HD programov.



Slováci nezaprú svoje nadšenie pre šport ani pri sledovaní televízie. Najradšej pozerajú hokej (48 %), futbal (24 %) a cyklistiku (8 %). Športové prenosy by najradšej sledovali bezplatne. Viac ako dve tretiny (68 %) respondentov uviedlo, že je pre nich dôležitý príjem a sledovanie športových podujatí vo vysokom rozlíšení, čiže v HD.

Ak je reč o spôsobe príjmu televízneho signálu, na Slovensku je jednotkou satelitný príjem. Cez satelit sleduje televíziu až 42 % Slovákov, druhým v poradí je káblový príjem s 25%, nasleduje IPTV (20 %) a terestriálna anténa (11 %). Zaujímavý je aj finančný pohľad na platenú televíziu – len 9 % opýtaných by bolo ochotných platiť mesačne za TV balíčky viac ako 10 EUR a vyše tretina (36 %) by bola ochotná platiť do 5 EUR mesačne.



Sledovanie zahraničných televíznych kanálov je jedným z najčastejších spôsobov učenia sa cudzích jazykov

Prieskum potvrdil, že mnoho Slovákov sleduje zahraničné TV stanice aj kvôli učeniu sa cudzieho jazyka. 85% respondentov tvrdí, že pozeranie zahraničných programov v televízii pomáha zlepšovať jazykové znalosti, pričom 68% ich aj skutočne sleduje. V tejto súvislosti je najväčší dopyt po dokumentárnych programoch, filmoch a seriáloch, ako aj športe. Rebríčku jazykov, ktoré by Slováci chceli ovládať jasne kraľuje angličtina. V tomto duchu sa vyjadrili dve tretiny (60 %) respondentov, pričom zhruba jedna pätina (22%) anglický jazyk aj študuje. Druhým najpopulárnejším jazykom je nemčina, ktorú nasledujú francúzština a ruština.

„Ľudia prišli na to, že sledovanie zahraničných TV kanálov je skvelým spôsobom, ako sa učiť jazyky alebo s nimi zostať v kontakte,“ hovorí Urszula Marzec, marketingová riaditeľka SES ASTRA pre strednú a východnú Európu a dodáva: „Ideálne prostredie pre takéto vzdelávanie vytvára satelitná televízia, ktorá prináša neporovnateľne viac televíznych staníc z celého sveta, ako káblová televízia, IPTV či príjem anténou.“



Cez satelit je možné bezplatne prijímať tzv. free-to-air programy v rôznych jazykoch. Z dvoch hlavných európskych orbitálnych pozícii spoločnosti SES, cez satelity ASTRA na 19,2° a 23,5° východne, je divákom na Slovensku dostupných niekoľko stoviek staníc rôzneho zamerania – od zábavy, cez šport až po dokumenty a kultúru. Ľudia sa tak môžu zdokonaľovať v obľúbených jazykoch, ako angličtina, nemčina, francúzština či španielčina, ale aj v tých menej vyhľadávaných ako arabský jazyk, švédčina alebo trebárs holandčina či frízština.


Sledujte nás na:

Twitteri: twitter.com/SES_Satellites
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ses
Facebooku: www.facebook.com/SES.YourSatelliteCompany
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
Blogu: www.ses.com/blog

Obrázky a videá SES nájdete na: www.ses.com/4245221/library
Štúdie SES sú dostupné na: www.ses.com/18681915/white-papers


O spoločnosti SES

SES (NYSE Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG) je vedúci satelitný operátor na svete, ktorého globálna satelitná flotila zahŕňa vyše 50 geostacionárnych satelitov. Spoločnosť poskytuje satelitné komunikačné služby pre vysielateľov, poskytovateľov multimediálneho obsahu, poskytovateľov mobilných, telekomunikačných a internetových služieb, ako aj pre ďalšie súkromné a vládne organizácie po celom svete.

Pre spoločnosť SES sú v satelitnom odvetví dôležité dlhotrvajúce obchodné vzťahy, vysoká kvalita služieb a maximálna profesionalita. Kultúrne odlišné regionálne tímy SES sú umiestnené po celom svete a úzko spolupracujú so zákazníkmi, aby splnili ich špecifické požiadavky na satelitnú kapacitu.

Spoločnosť SES vlastní podiel vo firme O3b Networks, ktorá sa špecializuje na budovanie satelitných sietí budúcej generácie, v rámci ktorých kombinuje satelitný dosah s optickou rýchlosťou prenosu dát.

Ďalšie informácie o spoločnosti SES nájdete na www.ses.com.


Viktor Škulec, Account Manager, PRAM Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.12.2015 • PF 2016 [ 1 ]
24.12.2015 • Šťastné a veselé Vánoce vám přeje satCentrum! [ 2 ]
16.12.2015 • HBO Europe vstoupilo po sérii Mamon do Klubu Transparency International
15.12.2015 • Regionalnitelevize.cz odstartovala outdoorovou kampaň Česko musí přeladit
22.11.2015 • Glisník: pro kódovanou placenou nabídku v DVB-T má Skylink vybudovánu veškerou infrastrukturu
24.10.2015 • Spoločnosť SATRO s.r.o. začína ponúkať dve nové služby: SATROsat a internet SATROdsl

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist