Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 10:44:00   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

SES ASTRA zahajuje provoz interaktivní širokopásmové služby ASTRA2Connect

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 17.03.2007



Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) zahájila provoz své nové širokopásmové satelitní služby ASTRA2Connect a to s partnerskou firmou Filiago, která působí v Německu.

Obě společnosti prezentovaly svoji spolupráci na mezinárodním veletrhu výpočetní techniky CeBIT v Hannoveru. Firma Filiago bude nabízet na trhu služby širokopásmového internetového přístupu pro finální uživatele v Německu - především v regionech bez terestrického širokopásmového přístupu. Infrastruktura DSL na satelitním základě je pro tyto regiony jedinou možností, aby získaly přístup k vysokorychlostnímu internetu DSL, a tím se otevře cesta pro „digitální dividendu” pro domácnosti ve venkovských oblastech.

Jak oficiálně uvádí německé ministerstvo pro hospodářství a technologii, k širokopásmovému internetu ještě nemá přístup alespoň 2,9 miliónů německých domácností.

Vybavení finálního uživatele - nezbytné pro využití této služby - je složeno z interaktivní satelitní antény a satelitního modemu. Modem není příliš drahý a jeho instalace není náročná. Cena za internetový přístup je odstupňovaná od 19,95 Eur do 49,95 Eur za rychlosti v přímém směru 256 kbit/s, 512 kbit/s nebo 1024 kbit/s. K tomu je třeba připočíst registrační poplatek 99,95 Eur. Hardwarové vybavení lze buď zakoupit za 319,95 Eur nebo pronajmout za 9,95 Eur měsíčně. ASTRA2Connect také podporuje hlasovou internetovou službu VoIP (Voice over Internet Protocol). Využívá progresivní technologii, na jejímž vývoji spolupracovala belgická firma Newtec a Evropská vesmírná agentura ESA (European Space Agency).

Služba ASTRA2Connect je především zaměřena na domácnosti v Německu a na zbývající část Evropy, kde není možné zajistit snadný přístup k terestrickým nebo kabelovým širokopásmovým internetovým službám. Společnost SES ASTRA nyní nabízí nový produkt na velkoobchodní bázi velkým evropským poskytovatelům služeb, např. telekomunikačním operátorům, poskytovatelům internetových služeb a provozovatelům širokopásmových služeb, kteří se zaměřují na místní trh (domácnosti) a malé firmy. V blízké budoucnosti chce společnost SES ASTRA službu ASTRA2Connect zavést i v jiných evropských zemích, kde SES ASTRA jedná s několika dalšími prodejci.

„Spolu s firmou Filiago chceme přinést na německý trh vysoce inovační produkt, který zajistí širokopásmový internetový přístup každému uživateli v Německu za přijatelnou cenu”, řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „ASTRA2Connect je přesvědčivým důkazem technického prospěchu satelitních širokopásmových služeb pro venkovské oblasti a dalším krokem SES ASTRA k zajištění služeb ‚dual-play’ a ‚triple-play’ prostřednictvím satelitu pro německý a evropský trh. Tímto novým produktem a ve spolupráci s firmou Filiago domácnosti v celém Německu budou moci využívat výhod přijatelného a trvale dostupného obousměrného internetového připojení.”

Pan Utz Wilke, vrchní ředitel společnosti Filiago, řekl: „V oblastech, kde uživatelům chybělo pokrytí službou DSL, je nyní nabízeno atraktivní řešení za cenu, která je srovnatelná s DSL. Služba Astra2Connect se dá snadno využít a je kompatibilní s každým operačním systémem, což učiní nabídku ještě více zajímavější.”


Markus Payer, SES ASTRA


O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 12 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 43 satelitů na 33 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com


SES Astra Press, 16. 3. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.09.2006 • SES ASTRA uvádí do provozu službu triple play prostřednictvím ASTRA2Connect [ 3 ]
30.06.2006 • Tématické programy e.clips a Sportainment TV i ze satelitu
16.06.2006 • Satelitní širokopásmový přístup k internetu. Proč zrovna přes satelit? Proč právě přes ASTRU? [ 9 ]
13.09.2005 • CANALDIGITAAL nabídne širokopásmové internetové služby pro holandské uživatele ze satelitního systému ASTRA
13.03.2005 • Internet stále čelí novým výzvám, nyní je na řadě televize [ 6 ]
02.10.2003 • UPC Slovensko zvyšuje rýchlosť pripojenia do internetu - po novom už 512 kbps.

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist