Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:25:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Čo prinesie najväčší americký športový sviatok tentokrát?

  Autor: PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.sk Přidané: 02.02.2018


Super Bowl sa hrá každoročne už od roku 1967. Vďaka športovým výkonom a show so známymi spevákmi patrí k najsledovanejším športovým udalostiam v televízii. Minuloročné finále sledovalo v USA až 172 miliónov ľudí. Super Bowl LII, finálový zápas play-off severoamerickej NFL (National Football League), sa už nezadržateľne blíži. Z nedele na pondelok, 4.2. o polnoci, ho môžete sledovať na televíznej stanici Sport2, ktorá ho bude vysielať aj na Slovensku a v Česku.


Astronomické sumy za reklamu a hviezdy

Najväčšia športová udalosť roka v USA je v našich končinách známa stále hlavne kvôli veľmi drahým a pútavým reklamám. Cena za 30 sekundový spot sa tento rok vyšplhala na astronomických $7 700 000 (výrazný nárast z minuloročných $5 mil.), čo znamená neuveriteľných $257 000 za sekundu. Udalosť je veľmi známa tiež vďaka vystúpeniam svetových hudobných hviezd. Počas tohto ročníka zaspieva predzápasovú hymnu Pink a cez polčasovú show vystúpi Justin Timberlake. Práve Timberlake bol súčasťou jedného z najväčších škandálov histórie Super Bowl, keď v roku 2004 počas vystúpenia strhol Janet Jackson časť kostýmu tak, že v živom vysielaní ukázal jej nahý prsník. Táto aféra údajne viedla okrem iného k zavedeniu niekoľko sekundového omeškania u všetkých priamych prenosov, aby bolo možné podobným incidentom zamedziť.


Minuloročný Super Bowl priniesol 30 rekordov

Ale Super Bowl je hlavne o úžasnom športe – americkom futbale. Prináša mnohé krásne príbehy a napínavé športové okamihy. Nemusíme ísť ďaleko do minulosti, veď práve minuloročný Super Bowl LI utkvel v pamäti ako najväčší obrat v histórii Super Bowl. Do konca zápasu ostávalo už len 17 minút a Atlanta Falcons vyhrávala nad New England Patriots zdanlivo neprekonateľným skóre 28:3.

Ani to ale Falcons na víťazstvo nestačilo a Patriots sa vďaka úžasným momentom podarilo získať piaty titul. V zápase padlo až 30 rôznych rekordov. Nielen, že to bolo prvé finále rozhodnuté až v predĺžení, ale rozdiel 25 bodov sa dovtedy v Super Bowle nepodarilo prekonať – dovtedajší rekord bol 10 bodov. Bol to krásny dôkaz, že v tomto športe sa odohrávajú úžasné bitky, a že žiaden zápas sa nedá považovať za stratený ani pri výrazne nepriaznivom skóre.


Získa Brady historický šiesty prsteň?

Tento rok sa do finále prebojovali znova New England Patriots a tentoraz si s nimi zmerajú sily Philadelphia Eagles, je to teda repríza finále z roku 2005. Hviezdne duo Patriots, tréner Bill Belichick a quarterback Tom Brady, sú už v Super Bowle ako doma.

Bude to ich ôsme spoločné finále a zatiaľ čo Belichick je už teraz medzi trénermi osamostatnený na čele v počte víťazstiev v Super Bowle, Brady má šancu stať sa historicky najúspešnejším hráčom NFL so šiestimi prsteňmi pre víťaza. Podarí sa až do tretice iným dravým vtákom poraziť vo finále Patriots (pri predchádzajúcich dvoch účastiach Patriots v Super Bowle sa to nepodarilo v roku 2015 Seattle Seahawks a v roku 2017 – Atlante Falcons) a získať tak svoj prvý titul? Alebo Patriots získajú už šieste víťazstvo v Super Bowle, čím vyrovnajú doterajší rekord Pittsburghu Steelers?


Cena za lístok stúpa

Tento rok sa zápas uskutoční na novučičkom U.S. Bank Stadium v Mineapollise. Krytý štadión s kapacitou 73 000 divákov poskytne útočisko pred silnou minnesotskou zimou. Cena za bežne predajný lístok sa pohybuje od $3 750 za tie horšie miesta až po $40 000 za tie najlepšie spolu s predzápasovou párty a pozápasovom prístupe na trávnik. Priemerná cena lístka sa pohybuje okolo $9 000 (oproti $6 000 na minuloročný Super Bowl LI), čo znamená najdrahšie lístky v histórii Super Bowl. VIP lístky sa údajne predávajú až za milión dolárov.

Vyrobí Timberlake ďalší škandál? Dokážu Patriots obhájiť minuloročné víťazstvo? Podarí sa Eagles získať svoj prvý titul? Nenechajte si ujsť možnosť vidieť ďalší úžasný obrat a užite si celú túto úžasnú atmosféru a udalosť v pohodlí domova, bez platenia tisícok dolárov za vstupné. Nepremeškajte tento úžasný športový zážitok vďaka priamemu prenosu na Sport2, už 4.2. o polnoci z nedele na pondelok (s výkopom o 0:30).


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je súčasťou AMC Networks International, jednej z popredných medzinárodných spoločností na poli televízneho vysielania a distribúcie tematických televíznych staníc sústreďujúcich sa na Strednú a Východnú Európu. Súčasné AMCNI – Central Europe portfólio obsahuje 12 televíznych staníc v štyroch žánroch: šport: Sport1, Sport2, SportM; detské: Minimax, Megamax, JimJam; zábavno-vzdelávacie: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film+. Obsah tematických staníc je vytváraný pre miestnych divákov, jazykové verzie a trhy. Je dostupný v celej rade platforiem vrátane HD, služieb na vyžiadanie a verzie pre mobilné telefóny.

AMC Networks International (AMCNI) je globálna divízia AMC Networsk a dodávateľom uznávaných zábavných programov pre predplatiteľov vo viac ako 140 krajinách a územiach v Afrike, Ázii, Európe a Latinskej Amerike. AMCNI zahŕňa globálne značky ako Sundance Channel a MGM Channel, populárne kanále s lokálnym významom a rôznorodým žánrovým zameraním. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O spoločnosti AMC Networks:

Spoločnosť AMC Networks Inc (NASDAQ: AMCX) sa už viac ako 30 rokov venuje produkcii kvalitných filmov a programov, vlastní a prevádzkuje niekoľko populárnych a oceňovaných značiek v oblasti platenej káblovej televízie. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv a IFC Films produkujú programy, ktoré sú výrazné, zaujímavé, kultúrne relevantné a oslovujúce divákov z rôznych spoločenských skupinín. Spoločnosť prevádzkujú globálnu divíziu, AMC Networks International. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com


Mgr. Kamila Závodská, PR Consultant, PR.Konektor





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2018 • Eurosport poprvé nabízí vysílání Zimních olympijských her živě ve virtuální realitě
29.01.2018 • Mistrovství světa v cyklokrosu na Eurosportu
28.01.2018 • Vydejte se na dobrodružnou výpravu s Prima ZOOM
25.01.2018 • Pucciniho Tosca v satelitním přímém přenosu MET: Live in HD v sobotu 27. ledna 2018
22.01.2018 • Cyklistická sezóna 2018 startuje na Eurosportu 28. ledna
21.01.2018 • Ve 4. týdnu se na vás na Prima ZOOM chystá další dokumentární vřava

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist