Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:44:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

EuroNews a CCTV se dohodli na spolupráci

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 08.12.2007


EuroNews, China Central Television (CCTV) a Evropská komise podepsali smlouvu o šíření magazínů EuroNews v síti CCTV s potenciálem 500 miliónů diváků. Magazíny z tématických oblastí výzkumu, vesmíru a technologie se budou vysílat v čínském jazyce. Tato smlouva je prvním krokem dlouhodobě zaměřeného partnerství mezi EuroNews a CCTV.

Prostřednictvím partnerství s CCTV na bázi atraktivního magazínu „Futuris”, společně produkovaného EuroNews a Výzkumnou a informační společností Evropské komise GD, která se zabývá evropským výzkumem, se EuroNews poprvé prezentuje na čínském trhu.

EuroNews připraví měsíčně devět magazínů. K tomu patří m. j. kosmický magazín „Space”, společně produkovaný s Evropským úřadem pro lety do vesmíru a letecký magazín „Fly”, společně produkovaný s evropskou organizací pro letecké zabezpečení Eurocontrol.

Díky této smlouvě, která byla podepsána dne 14. listopadu 2007 v Pekingu, EuroNews (a koproducenti magazínů) nabízí televizi CCTV různé programy k přeložení do čínského jazyka. Kompletní vydání magazínů EuroNews (popř. jejich zkrácená verze) slouží jako podklad pro produkci pořadu o výzkumu v Evropě, který zahájí vysílání v roce 2008 v Číně a to v rámci programu CCTV1, který bude zaměřen na zpravodajství a magazíny. Vysílání také bude přístupné na internetové stránce CCTV v Číně a na celém světě.

Svými 16 programy a více než 500 milióny diváky v průběhu večerních zpráv je CCTV čínskou přední televizní stanicí a jediným národním televizním vysílatelem v zemi. CCTV Chinas je také největším producentem televizních programů se vzdělávacím a vědeckým zaměřením. Tato iniciativa se časově shoduje s Vědeckým a technologickým rokem Číny a Evropské unie (China-EU Science and Technology Year), který má posílit spolupráci mezi Evropskou unií a Čínou v oblasti vědy a technologie, a se 7. rámcovým programem pro výzkum a technologický vývoj (FP7).

„Těší nás, že touto smlouvou se posílí přítomnost Evropy v Číně. Jsme navíc hrdí na tuto iniciativu, poprvé uskutečňovanou mezi dvěma vůdčími stanicemi, díky programům EuroNews na tomto obrovském trhu získává zvláštní význam. Pro nás je tato spolupráce prvním krokem k dalšímu partnerství CCTV, aby programy EuroNews byly zpřístupněné celoplošně v celé Číně, a těšíme se na konkretizaci našich budoucích projektů”, řekl pan Michael PETERS, generální ředitel EuroNews.

Pan LUO Ming, zastupující vedoucí CCTV: „China Central Television má velký zájem na vybudování partnerské spolupráce s EuroNews a Evropskou komisí. Podepsání této smlouvy je dobrý začátek, který přispěje ke zlepšení komunikace a spolupráce mezi třemi stranami.


Lydie Bonvallet, EuroNews

O magazínu „Futuris” www.euronews.net/futuris
Tento magazín stanice EuroNews vysílá od roku 2006 a to každých čtrnáct dní. Věnuje se evropskému výzkumu. Zabývá se výzkumnými projekty, které jsou realizovány v Evropě a zejména nadnárodními kooperacemi, na kterých pracují společně evropští výzkumníci.

O magazínu „Space” www.euronews.net/space
Magazín vysílá každých čtrnáct dní EuroNews a ESA (ESA = evropský úřad pro vesmír). Věnuje se kosmickým aktivitám. Od roku 2004 informuje o všech aktivitách, které mají vztah k vesmíru: věda, aplikace, pozorování země, start letů do vesmíru a lidé ve vesmíru, aby divákovi umožnil lepší pochopení vesmíru.

O programu „Hi-Tech” ů www.euronews.net/hitech
Denní program EuroNews informuje o nejnovějším technologickém vývoji po celém světě.

O magazínu „Fly” www.euronews.net/hitech

Stanice EuroNews tento magazín vysílá každý měsíc. Zabývá se evropskou leteckou dopravou a její budoucností.

O stanici EuroNews
Mezinárodní zpravodajský kanál EuroNews byl založen v roce 1993. Nepřetržitě informuje současně v sedmi jazycích (angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, španělštině a ruštině) o světových událostech z evropského úhlu pohledu. Každých 30 minut vysílá EuroNews kompletní zpravodajský blok, následovaný rubrikami Ekonomie, Evropa, Sport a „Tiskové zrcadlo nejdůležitějších evropských deníků” (informace z evropského tisku) a Předpověď počasí. Stanice EuroNews ve svých magazínech přináší velký záběr témat z oblasti vědy, filmu, módy, nových technologií a vesmíru.

EuroNews přijímá po celém světě více než 200 miliónů domácností ve 129 zemích prostřednictvím kabelových sítí, satelitu a terestricky. Stanici lze také přijímat ve 32 mobilních telefonních sítích ve 20 evropských zemích (3G, VOD), ve 43 internetových kanálech ADSL ve 27 zemích a na palubách letadlech větších leteckých společností. Diváci mohou přijímat stanici EuroNews na svém PDA a po celé Evropě přímo na internetu (RealNetworks Superpass) a po celém světě (Jalipo - Velká Británie). EuroNews je mezinárodní zpravodajská stanice s nejvyšším dosahem v Evropě: denně sleduje tři milióny evropských diváků stanici EuroNews v kabelové síti a satelitní televizi a 3,5 miliónů diváků v terestrické televizi (zdroj: EuroNews/Telmar Peaktime©, hodnotící systém založený na podílu zapojení/začlenění, 2. čtvrtletí 2007).


S využitím zdroje EuroNews Press: 5. 12. 2007, volně upraveno a zkráceno,


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.11.2007 • Tisková zpráva SES Astra: SATELIT SIRIUS 4 úspěšně odstartoval
15.11.2007 • Nový satelit SIRIUS je připraven ke startu
03.11.2007 • Stanice EuroNews získala ve Švýcarsku status Must-Carry
02.11.2007 • Skupina SES oznámila finační výsledky za třetí čtvrtletí roku 2007
01.11.2007 • SES ASTRA podepsala smlouvu s poskytovatelem placené televize Sogecable na další transponder
23.10.2007 • Satelit SIRIUS 4 byl předán na bajkonurský kosmodrom, start je naplánován na 18.listopad

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist