Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 03:11:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Češi sledují internetovou televizi i na dovolené, na Kuki se dívalo nejvíce diváků na Slovensku

  Autor: Kuki/4pr , e-mail: info@kuki.cz Přidané: 06.09.2018


V dubnu letošního roku skončilo omezení sledování internetového vysílání rozhlasových a televizních stanic za hranicemi České republiky. Sledovat IPTV platformy lze nejenom na dovolené, ale i služební cestě a to kdekoliv v rámci Evropské unie. Uživatelé televize Kuki tuto novinku během léta hojně využívali. Dovolenou si užili i se svými oblíbenými pořady a filmy.


Nejvíce uživatelů se dívalo na Kuki během svých cest po sousedním Slovensku – 35 procent z těch, kteří si Kuki v zahraničí spustili. V Chorvatsku sledovalo televizi Kuki 19 procent „zahraničních“ uživatelů.

Kromě Slovenska a Chorvatska míří stále více Čechů na jih Evropy, jak potvrzuje mluvčí CK Fischer Jan Bezděk: „Největší zájem registrujeme stejně jako loni o zájezdy do Řecka, které je následované další tradiční dovolenkovou destinací – Španělskem. Ze zemí EU se do první pětice zájmu dostalo také stále populárnější Bulharsko.“

Statistiky Kuki ukazují, že i v těchto zemích byla sledovanost vysoká. Internetovou televizi Kuki si zde pustilo průměrně 21 procent Čechů. Nejoblíbenějšími kanály českých turistů na Kuki byly během léta programy ČT Déčko/Art a ČT 1. „Zvýšená sledovanost těchto kanálů ukazuje, že na televizi se na dovolené dívaly zejména děti. Naši zákazníci si nenechali ujít ani zprávy z domova. Podle statistik si je pouštěli zpětně v dopoledních hodinách,“ uvádí Vladimír Tovarňák za Kuki. Televizi Kuki v létě sledovalo 48 procent diváků připojených ze zahraničí na zařízeních s operačním systémem Android a IOS.

Podobný trend sledování televize očekává Kuki i během podzimních a zimních měsíců. Do Rakouska, Itálie a Francie v zimě vyráží podle průzkumů každoročně více než půl milionu Čechů. Během zimy láká české cestovatele také teplo a moře. „Očekávám, že sledovanost Kuki v zahraničí během podzimu a zimy bude velmi podobná létu. Čím dál více Čechů vyráží na dovolené i v zimním období, ať už je to na lyže do Alp nebo za teplem na Kanárské ostrovy. A i tam si budou chtít užít sledování svých oblíbených pořadů nebo filmotéky,“ dodává Tovarňák.

Televizi Kuki si uživatelé mohou v zahraničí pustit nejen na přenosných zařízeních – notebooku, tabletu nebo mobilu. Pokud mají na dovolené k dispozici televizi Samsung, ve které Kuki už je, pouze se přihlásí na svůj účet. Přihlásit se také mohou na jakoukoliv televizi s operačním systémem Android TV. Další variantou je přibalit si set-top box a kabel.


O Kuki

Internetová televize Kuki byla spuštěna v roce 2014 a je společným projektem firem SMART Comp a.s., která působí na trhu pod značkou netbox a firmy Planet A a.s., která působí pod značkou AIM. V nabídce má přes 130 televizních kanálů s možnostmi zpětného přehrávání a dalšími chytrými funkcemi. Službu využívá více než 80 tisíc zákazníků a dalších 150 partnerských operátorů po celé republice. Kuki je součástí každé chytré televize Samsung s operačním systémem TIZEN a je k dispozici jako aplikace pro zařízení se systémem Android TV (např. televize Sony, Panasonic nebo herní konzole Nvidia Shield). Ceny za službu Kuki se pohybují od 100 Kč do 400 Kč měsíčně.


Lucie Vurbsová, PR manažerka, 4pr


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.09.2018 • DIGI TV upravuje programovou nabídku po vyřazení stanic AMC Networks
03.09.2018 • Operátor DIGI Česká republika bez upozornění vypnul kompletní portfolio stanic AMC Networks CNE
23.08.2018 • Russia Today, SBN, Hope Channel a 3ABN International z družice Hot Bird 13C
23.08.2018 • Volné vysílání programu Golf Channel ve Skylinku
22.08.2018 • Legendárny Cartoon Network môžete pustiť deťom v češtine aj angličtine
22.08.2018 • Epic Drama HD a Power TV - nové programy v nabídce Skylinku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist