Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 00:43:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 2.část

  Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 24.04.2002


Ve spolupráci s týdeníkem Satelit-Parabola přinášíme další odpovědi na otázky, týkající se programové nabídky českého poskytovatele placené satelitní televize. Odpovídat bude opět tiskový mluvčí UPC ČR, a.s., pan František Malina.

Otázka: UPC Direct prý v nejbližší době nabídne slevy. Čeho se budou týkat?

Odpověď: Plánované slevy se dotknou pouze nových předplatitelů: jde o 33% slevu na základní nabídku Rodina, která bude po dobu prvních tří měsíců poskytnuta každému, kdo uzavře smlouvu na UPC Direct v období od 15.4. do 15.6. 2002. Dále se jedná o 33% slevu na televizní kanál HBO pro všechny, kteří si ho v již zmíněném období 15. 4. – 15.6. objednají. Na kanál Private Gold se slevy nevztahují.

Otázka: Proč kanál Private Gold vysílá ve vaší kabelové televizi déle než na UPC Direct?

Odpověď: Kabelová televize přijímá signál stanice Private Gold z družice Eutelsat W2, na které je program vysílán 24 hodin denně. Souhlas ke změnám v šíření tohoto kanálu, který naše společnost v nedávné době získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, nově vymezuje hodiny, ve kterých jsme, počínaje dubnem 2002, oprávněni tento program vysílat. Program přejímáme od 22:00 do 5:00, a vysílání se tedy prodlužuje o dvě hodny. U služby UPC Direct je tomu jinak. V Anglii, kde se balík programů UPC Direct vytváří pro celou střední Evropu a „posílá“ na satelitní oblohu, se program Private Gold přijímá z jiné pozice, která vysílá pouze od 23:00 do 4:00 hod. Proto zákazníci UPC Direct v celé střední Evropě sledují Private Gold od 23:00 do 4:00 hodin, a proto se jeho vysílací hodiny u kabelové televize UPC a služby UPC Direct nyní liší.

Otázka: Jak pokračuje jednání s Galaxií Sport? Zařadíte tento kanál do své nabídky v kabelové televizi i na UPC Direct, nebo jen do jedné z nich?

Odpověď: V době, kdy vzniká tato odpověď (15.4.) mohu opět jen zopakovat, že jednání probíhají. Nové je to, že se vedou již na „nejvyšší“ úrovni. 0 atraktivitě programu Galaxie Sport nemáme přitom žádné pochyby, a tak se spíše probírají otázky finančního a ekonomického charakteru. Věřím, že koncem měsíce, v rozmezí 18.4. – 23.4. již předběžné rozhodnutí padne.

Poznámka redakce satCentrum: Rozhodnutí již skutečně v minulých dnech padlo a tak můžeme dodat, že od měsíce května bude program Galaxie Sport zařazen do nabídky UPC Direct na programovou předvolbu č.13. Doufejme, že tato třináctka nebude pro provozovatele nešťastná a Galaxie Sport se na satelitním orbitu udrží déle, jako dřívější podobný tematický kanál Sport 1!

Jaké se připravují změny po odchodu polských programů z transponderů, kde je umístěn UPC Direct?

Odpověď: Jde o poměrně častou otázku, na kterou nemohu odpovědět, protože naše společnost není jejich vlastníkem. Ze své strany proto mohu pouze konstatovat, že tyto změny se UPC Direct nijak nedotknou.

František Malina, tiskový mluvčí UPC ČR, a.s.


Tolik druhá část odpovědí UPC, pokud i vy máte nějakou zajímavou otázku, na kterou byste chtěli znát odpověď od tiskového mluvčího UPC, ptejte se v reakci pod tímto článkem anebo napište na adresu redakce@satCentrum.com. Třetí pokračování odpovědí přineseme v průběhu měsíce května.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 7   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.05.2002 • Jarní nabídka UPC Direct [ 12 ]
29.04.2002 • Galaxie Sport v květnu [ 17 ]
17.04.2002 • Novinky na Galaxii Sport [ 5 ]
02.04.2002 • Apríl na satCentrum [ 10 ]
01.04.2002 • Psali jsme na Apríla
Slovlink na Eurobirdu od června 2002
[ 22 ]
29.03.2002 • Změny v řazení předvoleb UPC Direct [ 16 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Celoplošné TV v paketu UPC? 

11.05.2002 17:53 • anteny montér
Tak to se asi milí zlatí nedočkáte postoje provozovatelů jsou dle mých informací záporné a byť technickým ředitelům budete nadávat sebevíc tak to nepomůže vedou je k tomu totiž dva důvody První který je jasný je proč vysílat duplicitně když tu je Czechlink. Druhý je složitější a je zajímavé že v tomto drží komerční i veřejnoprávní TV tzv basu. Jedná se totiž o zdánlivou hloupost kterou si málokdo z nás uvědomuje většina z nás asi platí koncesionářský poplatek no a od toho se vyvíjí celý problém pokud dům kde bydlíte má uzavřenu ”výhodnou smlouvu”(myslím to ironicky) s kabelovým operátorem a i přes znění telekomunikačního zákona nemáte ve vašem domě vlastní rozvod v režii domu tedy vlastně dva rozvody jeden domu a pak jakýkoliv další. zákon zní totiž tak že vlastník domu je povinen zajistit rozvod TV a R signálu všech celoplošně vysílajících TV a R. Kabelový operátor je povinen tento signál také šířit ale netýká se to satelitů. Důvod je civilní ochrana a další povinnosti za závažných okolností kdy tyto média jsou povinni odvysílat např že někde uniká čpavek nebo hrozí výbuch bude válka nálet apod. No a teď k jádru věci kabelové TV totiž použily dvě finty za prvé zrušily původní rozvody v domech a nahradily je svými s tím že původní nenávratně těmito úpravami poškodily či zrušily nebo je pod různými záminkami např vzájemné rušení nutí vlastníka domu nechat vypnuté a tím drží vlastně diváka v šachu protože nemá jak se dostat ke kvalitnímu příjmu signálu tv. Za druhé na plošné programy nabalí pár dalších které chytnete na satelitu a nepodléhají poplatkům pro distributora to samé platí pro naše TV a pěkně Vám je prodají jako základní nabídku za cca 150,- Kč (praha) Když se ozvete tak Vám udělají po hodně řečech že to nejde mini nabídku s info kanálem a účtují si cca 50-60,- Kč(praha) no a k tomu platíte koncesionářské poplatky Takže vlastně platíte dvakrát. Novu podle mne štve že s toho nemá nic a tak proč by zvyšovala Zadarmo sledovanost na satelitu když by jí tam klesl čas sledovanosti a tím pádem i ceny z reklam atd. U ČT je to jednodušší zde si uvědomují že, operátoři skoro možná neoprávněně účtují za něco co mají povinnost vysílat ze zákona a navíc se za to platí jak jsem uvedl dvakrát jednou ČT a podruhé kabelovce. Takže pokud budou za vysílání plošných TV kabelový operátoři vybírat peníze s tím že po odečtení daně jdou do jejich kapsy a ČT, Prima a Nova s těchto peněz nevidí ani haléř tak těžko uvidíme tyto programy v paketech kabelovek na satelitu. S tím že je to jeden z mála případů kde ČT se snaží chránit diváka.
 
 
  Galaxia sport 

26.04.2002 09:10 • Barbora
Kedy sa objavi program Galaxie Sport v ponuke UPC Slovensko ?
 
 
  Re:Můj příspěvek 

25.04.2002 18:36 • anonym
Do Czechlink karty musis Markizu doplnit a pak Ti pjede O.K.
 
 
  Můj příspěvek 

24.04.2002 19:02 • anonym
Sportu je tam málo a když už tam je tak je to stanice Eurosport, která je volná a nic víc. Galaxie je vynikající program nejlepší v republice. Kdo chce filmy ať si objedná HBO, má tam Hallmark, ČT1, ČT2, Prima, TV3 tam je filmů. Může si jenom divák vybírat. Co se týká stanice JOJ to je tak debilní stanice jak Nova. To by spíš uvítal Markízu, která má být zachytitelná s kartou na Chzechlink, ale pořád je tam modrá obrazovka. Doteď nevím proč? Ať mi někdo odpoví proč se mi neobjevuje.
 
 
  Vic erotiky 

24.04.2002 09:44 • martin
Kdyz uz je tam tolik hudebnich a sportovnich stanic, privital bych nejakou erotiku 24 hod. nebo perverznejsi porno!!
 
 
  No ja neviem 

24.04.2002 07:42 • BuBo
Sport a zas len sport na UPC.Je to pekne ze tam bude novy kanal Galaxia ale nezda sa vam ze je tam toho sportu a hudby prilis vela. Co tak nieco aj pre starsich a solvetnejsich divakov.CT1,CT2,JOJ,Nova atd.Ved to su kanaly co sa daju naladit na nasom uzemi a UPC to vobec neponuka.
 
 
  Môj príspevok 

24.04.2002 07:27 • jimmy
Byly nám slíbeny i programy ČT a to do poloviny tohoto roku ??? Jak to s nima vypadá ???
 
 
Celkový počet komentářů: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist