Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 11:42:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES NEW SKIES uzavřela smlouvu se společností Space Systems/Loral na dodání satelitu NSS-14

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 29.02.2008


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) oznámila, že uzavřela smlouvu se Space Systems/Loral (SSL), dceřinnou firmou Loral Space & Communications (kótovaná na burze cenných papírů NASDAQ pod titulem LORL), na dodání satelitu NSS-14, který je určen pro zabezpečení rostoucích požadavků obchodních partnerů SES NEW SKIES.


Práce na programu NSS-14 budou zahájeny okamžitě; podmínky smlouvy jsou důvěrné. SES NEW SKIES předpokládá, že satelit NSS-14 bude umístěn nad oblastí Atlantického oceánu na orbitální pozici 338° východně (tedy 22° západně - pozn. překladatele). To umožní přemístění stávajícího satelitu NSS-7 na novou orbitální pozici a další zvýšení způsobilosti SES NEW SKIES, aby vyhověla požadavkům svých obchodních partnerů na satelity.

Orbitální pozice 338° východně je velmi žádanou pro transatlantické spojení, poskytuje služby pro Ameriku, Evropu a Afriku. NSS-14 je hybridní satelit, charakterizovaný šířkou pásma 52 x 36 MHz (ekvivalent s transpondéry v pásmu C) a 72 x 36 MHz (ekvivalent s transpondéry v pásmu Ku). To znamená podstatné zvýšení celkové kapacity, která je k dosažitelná na orbitální pozici 338° východně.

Nejmodernější družice byla výslovně navržena pro tuto orbitální pozici. Zahrnuje svazek v pásmu C s pokrytím východní hemisféry (Evropa/Afrika), pokrytí celé Ameriky a také globální svazek pro podporu služeb mobilních a námořních obchodních partnerů. Čtyři regionální svazky v pásmu Ku vysokého výkonu budou zajišťovat služby pro Evropu/Střední východ, západní Afriku, Severní Ameriku a Jižní Ameriku s významnou křížovou vazbou mezi transpondéry v pásmu C a Ku, což zabezpečí rozšíření spojení.

Při návrhu svazků satelitu NSS-14 společnost SES NEW SKIES vzala v úvahu doporučení zákazníků, kteří využívají stávající družici NSS-7, to se odrazí v rozšíření a zvýšení pokrytí ve všech regionech. Vládní aplikace budou těžit z náročného řídícího kódování.

Satelit bude vybaven iontovým pohonným systémem. Ten zajistí, že minimální životnost na oběžné dráze bude alespoň 15 let. S hmotností při startu 5800 kg bude družice NSS-14 kompatibilní se všemi nosnými raketami příslušných providerů. Další údaje o plánovaném startu ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 budou oznámeny v pozdější době.

Pan Rob Bednarek, prezident a generální ředitel společnosti SES NEW SKIES, uvedl: „338° východně je pozicí, která je zvlášť důležitá pro naše zákazníky, a tak máme velkou radost, že tímto novým dodáním satelitu zdůrazníme naši angažovanost v jejich podnikání. Naše ctižádostivé plány expanze - NSS-9 letos, NSS-12 v roce 2009 a NSS-14 v roce 2010 – doplní více než 200 transpondérů do naší flotily a poskytnou našim zákazníkům na celém světě novou, nejmodernější satelitní kapacitu pro rozvoj jejich podnikání. SES NEW SKIES se těší na spolupráci s firmou Space Systems/Loral na misi NSS-14, druhou smlouvu s SS/L na dodání satelitu společnosti SES*.”

* v květnu 2007 společnost SES NEW SKIES uzavřela smlouvu s SSL na dodání družice NSS-12 s plánovaným startem v roce 2009


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O společnosti SES NEW SKIES:

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další dvě konstruované družice (NSS-9 a NSS-12) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Hong Kongu, Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe. Skupina SES také vlastní podíl ve společnosti SES Sirius (90%) v Evropě a strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


O společnosti Space Systems/Loral:

Společnost Space Systems/Loral Based byla založena v Palo Altu (Kalifornie). Konstruuje, dodává satelity a družicové systémy pro komerční a vládní uživatele po celém světě. Jako významný poskytovatel výkonných komerčních satelitů společnost úzce spolupracuje se satelitními operátory na dodání družic pro celou řadu služeb - včetně televizního vysílání DTH, digitálního rozhlasového vysílání, širokopásmového internetu, a digitálního multimediálního vysílání. S padesátiletou historií a více než 1400 vesmírnými lety společnost SS/L pomáhá obchodním partnerům při plnění podnikatelských úkolů s využitím moderních řešení, která jsou založená na tradičních konstrukcích prověřených ve vesmíru. SS/L je dceřinnou společností satelitní telekomunikační firmy Loral Space & Communications (kótovaná na burze cenných papírů NASDAQ pod titulem LORL). Další informace je možné najít na internetové stránce www.loral.com.


Zdroj: SES Press, 27. 2. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.03.2008 • SES NEW SKIES podpoří vysílání významných mezinárodních stanic z olympijských her 2008 v Pekingu
05.03.2008 • Jetix oslavuje na ledě novou mediální agenturu! [ 4 ]
26.02.2008 • Digitální terestrická televize TNTSAT na Astře je již v 350 000 francouzských domácnostech
21.02.2008 • SES ASTRA a Eutelsat připravují mobilní televizní vysílání ze satelitu W2A
19.02.2008 • Skupina SES zveřejnila finanční výsledky za minulý rok
08.02.2008 • První španělský kanál HDTV zahájil vysílání z družice ASTRA [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist