Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 14:31:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

První španělský kanál HDTV zahájil vysílání z družice ASTRA

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 08.02.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG) dne 8. 2. 2008 oznámila zahájení vysílání prvního španělského televizního kanálu s vysokým rozlišením z družice ASTRA. Nový kanál HD s názvem Canal+ HD je součástí digitálního paketu placené televize Digital+ operátora Sogecable, který vysílá ze satelitu ASTRA na orbitální pozici 19,2° východně.

Programová nabídka Canal+ HD zahrnuje celovečerní filmy, seriály a sportovní přenosy, např. Mistrovství Evropy ve fotbale 2008, z něhož se bude vysílat 31 utkání zcela ve formátu s vysokým rozlišením HD.

Společnost SES ASTRA v říjnu 2007 oznámila uzavření smlouvy, podle toho operátor Sogecable využívá další transpondér pro digitální televizi a televizi s vysokým rozlišením. Sogecable si touto smlouvou dlouhodobě zabezpečil 11 transpondérů na satelitním systému ASTRA. Společnost SES ASTRA se s provozovatelem Sogecable také dohodla na spolupráci, ve které společnost bude podporovat novou nabídku HDTV. Kooperace zahrnuje společné obchodní a marketingové aktivity pro prodejce, zákazníky a diváky.

Pan Luis Sahun, vrchní ředitel ASTRA Marketing Ibérica řekl: „Vysílání prvního španělského kanálu HDTV z družice ASTRA ukazuje, že naše satelity nabízí vhodnou technologii pro televizi s vysokým rozlišením. Těší nás, že Sogecable jako průkopník na španělském trhu s HDTV si pro vysílání programu CANAL+ HD vybral družici ASTRA.”

Se zahájením programu Canal+ HD bude společnost SES ASTRA vysílat 29 televizních kanálů s vysokým rozlišením. Satelity ASTRA tak nabízí celoevropskou a širokou nabídku kanálů s vysokým rozlišením významných stanic jako je BSkyB, BBC, Discovery, National Geographic, Canal+, M6, TF1 a Premiere. SES ASTRA vychází z toho, že počet kanálů HDTV vysílajících z družice ASTRA se dokonce roku 2010 zvýší na 100.


Markus Payer, SES ASTRA
Ana López, ASTRA Marketing Ibérica




O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 29 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 8. 2. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2008 • Satelit Sirius-4 v provozu
22.12.2007 • EuroNews od roku 2008 v arabském jazyce [ 2 ]
21.12.2007 • SES ASTRA nabízí službu ASTRA2Connect prostřednictvím YATO [ 1 ]
08.12.2007 • EuroNews a CCTV se dohodli na spolupráci
21.11.2007 • Tisková zpráva SES Astra: SATELIT SIRIUS 4 úspěšně odstartoval
15.11.2007 • Nový satelit SIRIUS je připraven ke startu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Jenom mi máme h, už ani tu blbou Novu ne????? 

08.02.2008 19:13 • neregistrovaný
Jenom mi máme h, už ani tu blbou Novu ne?????
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist