Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 11:08:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

EuroNews od roku 2008 v arabském jazyce

  Autor: PR Press EuroNews , e-mail: info@euronews.net Přidané: 22.12.2007


Stanice EuroNews vyhrála výběrové řízení, které Evropská komise vyhlásila v červnu 2007. Záměrem řízení byl výběr mezinárodní zpravodajské stanice, která by byla schopna produkovat a vysílat arabskou jazykovou verzi svého programu nepřetržitě sedm dní v týdnu. Dne 6. prosince 2007 byla podepsána v Bruselu smlouva o službě mezi stanicí a Evropskou komisí.


EuroNews nyní vysílá program současně v sedmi jazykových verzích (francouzštině, němčině, angličtině, španělštině, italštině, portugalštině a ruštině). Arabská jazyková verze bude zavedena během roku 2008 jako osmá jazyková verze redakce EuroNews.

EuroNews v následujících měsících přijme celkem 35 zaměstnanců, kteří budou pracovat v sídle společnosti EuroNews v Lyonu (Francie). Souběžně k tomu stanice přizpůsobí své technické zařízení (vysílání, produkci, šíření signálu), aby integrovala novou jazykovou verzi.

Tato verze se bude vysílat ze všech 35 satelitů, které zahrnují satelitní síť EuroNews, takže signál stanice v arabském jazyce bude možné přijímat po celém světě. Pracovníci odbytu budou od roku 2008 nabízet všem provozovatelům kabelových, satelitních, internetových a mobilních sítí na celém světě tuto arabskou jazykovou verzi stanice EuroNews k zařazení do jejich nabídky. Zavedení arabské jazykové verze u stanice EuroNews plní dvojí úkol. Prvním je pokrytím signálem pro evropské diváky, kteří rozumí arabštině a druhým je posílení šíření stanice v arabských zemích.

„Zahájení vysílání arabské jazykové verze je velmi důležitým krokem ve strategii několika jazyků EuroNews. Stanice tak může zvýšit svůj dosah u arabského obyvatelstva v Evropě a v oblasti Středozemního moře. V Evropě arabská jazyková verze zprostředkuje arabskému obyvatelstvu jistě lepší porozumění detailů a cílů evropské politiky. V oblasti Středozemního moře a také celkově v arabské jazykové oblasti, kde stanice EuroNews s francouzskou a anglickou jazykovou verzí již má mnoho diváků, stanice může značně zvýšit svůj dosah a dotáhnout to na nejdůležitější mezinárodní zpravodajskou stanici.

Již dnes si divák váží - týká se to zejména Blízkého východu - jasného a vyváženého přístupu EuroNews v mezinárodním zpravodajství. EuroNews si přeje a doufá, že akcionáři arabské jazykové oblasti ve Středozemí (ENTV Alžírsko, ERTU Egypt, ERTT Tunis) přispějí k tomu, aby stanice EuroNews byla v jejich dotyčných zemích známější a aby vysílací unie arabských států ASBU (Arab States Broadcasting Union) toto úsilí mohla rozšířit na ostatní země arabské oblasti”
, řekl Philippe Cayla, prezident stanice EuroNews.

Stanice EuroNews vysílá do celého světa a signál může přijímat 200 miliónů domácností ve 130 zemích na pěti kontinentech. Nová jazyková verze znamená jen minimální nároky na dodatečnou šířku pásma, protože vysílá ve stávajícím datovém toku.


Jill Grinda, vedoucí mezinárodního vysílání, EuroNews
Lydie Bonvallet, Head of Press & Public Relations, EuroNews



O stanici EuroNews:

Zpravodajský kanál EuroNews byl založen v lednu roku 1993. Informuje o světových událostech z evropského úhlu pohledu. Každých 30 minut vysílá EuroNews kompletní zpravodajský blok, následovaný rubrikami Ekonomie, Evropa, Sport a „Tiskové zrcadlo nejdůležitějších evropských deníků” (informace z evropského tisku) a Předpověď počasí. Stanice EuroNews ve svých magazínech přináší velký záběr témat z oblasti vědy, filmu, módy, nových technologií a vesmíru.

EuroNews lze po celém světě přijímat prostřednictvím kabelových sítí, satelitu a terestricky. Stanici lze také přijímat v mobilních telefonních sítích ve 20 evropských zemích (3G, VOD), v internetových kanálech ADSL ve 27 zemích a na palubách letadlech větších leteckých společností. Diváci mohou přijímat stanici EuroNews na svém PDA a po celé Evropě přímo na internetu (RealNetworks Superpass) a po celém světě (Jalipo - Velká Británie).

EuroNews je mezinárodní zpravodajská stanice s nejvyšším dosahem v Evropě: denně sleduje tři milióny evropských diváků stanici EuroNews v kabelové síti a satelitní televizi a 3,5 miliónů diváků v terestrické televizi (zdroj: EuroNews/Telmar Peaktime©, hodnotící systém založený na podílu zapojení/začlenění, 2. čtvrtletí 2007).


Připravil Petr Miklík s využitím zdroje EuroNews Press, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2007 • SES ASTRA nabízí službu ASTRA2Connect prostřednictvím YATO [ 1 ]
08.12.2007 • EuroNews a CCTV se dohodli na spolupráci
21.11.2007 • Tisková zpráva SES Astra: SATELIT SIRIUS 4 úspěšně odstartoval
15.11.2007 • Nový satelit SIRIUS je připraven ke startu
03.11.2007 • Stanice EuroNews získala ve Švýcarsku status Must-Carry
02.11.2007 • Skupina SES oznámila finační výsledky za třetí čtvrtletí roku 2007

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  EuroNews 

23.12.2007 10:02 • ® miku
bez toho vČR nemužem žit
 
 
  EuroNews 

23.12.2007 10:00 • ® miku
to nam ještě chybělo
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist