Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:48:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Digitální terestrická televize TNTSAT na Astře je již v 350 000 francouzských domácnostech

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 26.02.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), a francouzská mediální skupina placené televize CANAL+ dne 25. 2. 2008 oznámily, že nabídka digitální terestrické neplacené televize TNTSAT významně zvýšila svůj dosah. Po jejím úspěšném startu v roce 2007, a marketingové kampani prováděné společností ASTRA Francie, již bylo francouzským domácnostem prodáno 350 tisíc receiverů.

TNTSAT je služba pro francouzské televizní diváky, nabízející celou řadu terestrických digitálních neplacených televizních kanálů prostřednictvím satelitů ASTRA, a umožňující 100% pokrytí francouzského území.

Zákon schválený ve Francii dne 5. 3. 2007 upravuje podmínky pro zabezpečení toho, aby 100% francouzského obyvatelstva přijímalo neplacenou digitální terestrickou televizi TNT (Télévision Numérique Terrestre). Zákon uznává úlohu satelitu při dosažení toho cíle. V regionech, kde domácnosti nemohou přijímat signál z terestrické antény, společnosti SES ASTRA a CANAL+ nabízí své satelitní řešení s názvem TNTSAT.

Zkušební fáze TNTSAT byla zahájena v červnu 2007. Od podzimu 2007 jsou k dispozici receivery TNTSAT ve velkém množství. TNTSAT nabízí přístup k 18 neplaceným televizním kanálům, k programu France O a 24 regionálním programům France 3, všechno bez předplatného. Pro příjem nabídky TNTSAT domácnost potřebuje satelitní parabolu o průměru 60cm, nasměrovanou na hlavní orbitální pozici ASTRA 19,2 ° východně, a receiver TNTSAT s přístupovou kartou.

„Ohromný úspěch TNTSAT je dalším důkazem toho, že náš satelitní systém je velmi silnou infrastrukturou urychlující expanzi digitální televize a nepomáhající překonat digitální rozdíl,” řekl pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Spolu s naším dlouholetým odchodním partnerem CANAL+ jsme vytvořili dobrou nabídku, která poskytne skutečnou přidanou hodnotu pro domácnosti s televizním přijímačem. TNTSAT podporuje náš úspěch na francouzském trhu díky našemu rozšiřujícímu se obchodnímu partnerství s CANAL+, a dále významně urychlí růst našeho pokrytí francouzských domácností s televizním přijímačem.”

Další informace o TNTSAT lze najít na internetové stránce: www.tntsat.tv.


Markus Payer, SES ASTRA
Laurence Gallot, Groupe CANAL+
Antoine Banet-Rivet, Groupe CANAL+



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 109 milionům domácností, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. Satelitní flotila nyní zahrnuje 12 satelitů ASTRA a tři satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém nyní přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 30 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně a 5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


O skupině CANAL+, www.canalplus.fr:

Mediální skupina Canal+ je nejvýznamnější francouzský operátor placené televize s dvacetiletými zkušenosti v produkci programů a distribuci, a také průkopník ve vývoji nových služeb spojených s televizním vysíláním. Skupina Canal+ má celkem více než 10,5 miliónů předplatitelů ve všech distribučních platformách.


Zdroj: SES ASTRA Press, 25. 2. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.02.2008 • SES ASTRA a Eutelsat připravují mobilní televizní vysílání ze satelitu W2A
19.02.2008 • Skupina SES zveřejnila finanční výsledky za minulý rok
08.02.2008 • První španělský kanál HDTV zahájil vysílání z družice ASTRA [ 1 ]
30.01.2008 • Satelit Sirius-4 v provozu
22.12.2007 • EuroNews od roku 2008 v arabském jazyce [ 2 ]
21.12.2007 • SES ASTRA nabízí službu ASTRA2Connect prostřednictvím YATO [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist