Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:08:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nový balíček programů v kvalitě HD poskytovaný prostřednictvím satelitů ASTRA

  Autor: A.Hroudová, PRAM Consulting , e-mail: info@pram.cz Přidané: 05.05.2008


Společnost PRAM Consulting jménem společnosti Astra CEE dnes informuje o novém balíčku programů v kvalitě HDTV, které právě v těchto dnech spouští společnosti CanalDigitaal a TV Vlaanderen přes satelity Astra. Kromě těchto nových programů, vysílaných v kvalitě HD se prostřednictvím satelitů ASTRA a SIRIUS již dnes přenáší 34 kanálů ve vysokém rozlišení.


SPOLEČNOSTI CANALDIGITAAL A TV VLAANDEREN SPOUŠTÍ NOVÝ BALÍČEK PROGRAMŮ V KVALITĚ HDTV PROSTŘEDNICTVÍM SATELITŮ ASTRA

• Novinka je určena pro nizozemský a belgický trh.
• Balíček bude možné přijímat z družice ASTRA na pozici 23,5° vých. délky.
• Satelit 23,5° vých. délky začalo během jediného roku využívat přes 300 tisíc domácností z Nizozemí a Belgie.


Praha, 5. 5. 2008: Lucemburská společnost SES ASTRA z holdingu SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), oznámila spuštění nového balíčku programů v kvalitě HD (High Definition) poskytovaného prostřednictvím satelitů ASTRA zákazníkům v Nizozemí a Belgii. Nizozemská společnost CanalDigitaal zajištující televizní vysílání přes satelit společně se svojí sesterskou společností TV Vlaanderen z Belgie budou od tohoto měsíce vysílat svůj nový balíček programů v kvalitě HDTV. Využijí přitom satelity ASTRA na orbitální pozici 23,5° východní délky. V září 2007 byla s vysílacími společnostmi nasmlouvána přenosová kapacita (jmenovitě dva retranslátory) nezbytná k zajištění této nové nabídky. Kromě nových programů CanalDigitaal/TV Vlaanderen vysílaných v kvalitě HD se prostřednictvím satelitů ASTRA a SIRIUS již dnes přenáší 34 kanálů ve vysokém rozlišení.

Nabízený balíček bude zpočátku obsahovat dokumentární kanály – Discovery HD a National Geographic HD, a dále nizozemský kanál Brava HDTV zaměřený na vážnou hudbu a operu. Uvedení dalších kanálů HD se plánuje v nejbližší době. Společnost CanalDigitaal kromě toho uzavřela smlouvu s NOS, nizozemskou veřejnoprávní vysílací společností, o možnosti přenosu fotbalového mistrovství Evropy 2008 i olympijských her. Obě tyto sportovní události by se měly vysílat v kvalitě HD ze satelitů ASTRA na pozici 23,5° východní délky.

Podle posledního vydání ASTRA Satellite Monitor je v Nizozemí a Belgii již více než 300 tisíc domácností, které přijímají satelitní vysílání prostřednictvím družic na pozici 23,5° východní délky. Využívají přitom technické řešení ASTRA DUO LNB 60 nebo jiná zařízení umožňující příjem kanálů z více družic ASTRA. Přes 240 tisíc těchto domácností je v Nizozemí, což představuje celou polovinu nizozemského trhu v segmentu zákazníků přijímajících přímo ze satelitů ASTRA.

K tomu dodává Bill Wijdeveld, ředitel společnosti ASTRA Benelux: „Nárůst počtu domácností přijímajících ze satelitů ASTRA na pozici 23,5° východní délky je prostě ohromný – zvláště pokud si uvědomíme, že tato nová pozice pro příjem signálu přímo ze satelitu byla na trh v Beneluxu uvedena teprve před rokem. Spuštění nového balíčku programů v kvalitě HDTV znamená určitý milník rozvoje vysílání ASTRA na pozici 23,5° vých. délky, coby další pozice pro příjem signálu přímo ze satelitu (DTH – Direct To Home) v Nizozemí a Belgii.“

Kromě kanálů společností CanalDigitaal/TV Vlaanderen v kvalitě HD se prostřednictvím satelitů ASTRA 23,5° východní délky přenášejí nizozemské regionální kanály a tematické balíčky programů uvedených vysílacích společností. Díky orbitální pozici 23,5° východní délky si nyní mohou nizozemští i belgičtí zákazníci plně vychutnat výhody vysokorychlostního Internetu a telefonování přes Internet (VoIP – Voice over Internet Protocol) poskytované v rámci služby ASTRA2Connect. Nová služba obousměrného širokopásmového přenosu je založena výhradně na přenosu dat prostřednictvím satelitů a od 1. června 2008 ji začne nabízet na trhu v Belgii a Nizozemí poskytovatel Satelliet Electronics ve spolupráci se společnostmi Siemens a Budget Phone.


Další informace vám poskytne:

Marcus Payer, SES ASTRA
Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Anna Hroudová, PRAM Consulting



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 13 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 34 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com


Anna Hroudová, PRAM Consulting s.r.o., Praha, 5. 5. 2005


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 6   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.05.2008 • Česká televizní platforma CS link uzavřela smlouvu na další kapacitu na družici ASTRA [ 4 ]
07.05.2008 • 3A-Shop TV - nová německá nákupní stanice z družice Astra
05.05.2008 • Anketa na satCentrum: Návštěvníci české mutace upřednostňují TT Karty, slovenské platformu DIGI TV [ 7 ]
04.05.2008 • Dnes začala vysílat TV LUX [ 3 ]
03.05.2008 • Baseballová liga i letos na Galaxii sport
02.05.2008 • SPORT 5 dnes zahájil vysílání

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ASTRA 1E,3A - Europe (23.5E)11.778 

07.05.2008 10:19 • neregistrovaný
ASTRA 1E,3A - Europe (23.5E)
11.778 GHz
V
27500
TV-HD-CRYPT = Discovery HD
TV-HD-CRYPT = NGC HD
TV-HD-CRYPT = Service3
TV-SD-CRYPT = BravaHDTV
TV-HD-CRYPT = Service5
 
 
  Naozaj nízka výpovedná hodnota... 

07.05.2008 00:11 • ® Buddy
... je v tom článku.
O aké stanice sa vlastne jedná?!? V článku sa píše o Discovery HD a National Geographic HD, ale ani tieto a ani iné HD stanice som dnes na Astre 3A nenaladil a ani nenašiel medzi staršími. Vy ostatní ste niečo naladili?!?
Ak ano, ako sa prosím volajú tie stanice?!?
 
 
  A naviac signál z HD transpondera je slabý na 

06.05.2008 16:46 • ® fsat
A naviac signál z HD transpondera je slabý na východe SK.
 
 
  Výsměch a provokace vůči ČR a SR 

06.05.2008 15:13 • neregistrovaný
Proč sem cpete země Beneluxu? My tu HlaDovíme.
 
 
  Hm,informaci to nená žádnnou počkej ještě 20.let a 

05.05.2008 17:12 • neregistrovaný
Hm,informaci to nená žádnnou počkej ještě 20.let a taky jse dočkáš než ti naši trotlmeni něco spustí,olimpiad ještě bude že ČT???
 
 
  Okrem toho, ze clanok je PR spolocnosti SES ASTRA, 

05.05.2008 16:16 • neregistrovaný
Okrem toho, ze clanok je PR spolocnosti SES ASTRA, aku ma informacnu hodnotu pre slovenskeho alebo ceskeho satelitneho divaka ? Bude mozne predplatit si uvedene programy aj na nasom uzemi ?
 
 
Celkový počet komentářů: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist