Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 03:32:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Česká televizní platforma CS link uzavřela smlouvu na další kapacitu na družici ASTRA

  Autor: PR Press SES Astra/satCentrum , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 09.05.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), včera oznámila, že podepsala smlouvu na další transpondér na své nové hlavní orbitální pozici - 23,5° východně - pro českou platformu placené televize CS Link. Novou kapacitu využije CS Link pro vysílání větší programové nabídky.


CS Link je největší platforma placené televize v České republice s 400 tisíci uživateli a vysílá celkem 25 televizních a 11 rozhlasových programů. S touto novou smlouvou CS Link využije tři transpondéry na satelitním systému ASTRA. SES ASTRA úspěšně rozvíjí orbitální pozici 23,5° východně jako novou pozici pro příjem DTH (Direct-to-Home).

Dva satelity ASTRA (ASTRA 3A, ASTRA 1E) obsadily tuto pozici a nyní poskytují služby pro střední Evropu, země Beneluxu, německé kabelové sítě, a také nabízí službu vysokorychlostního širokopásmového internetu ASTRA2Connect. V roce 2007 ve státech Beneluxu, v České republice a na Slovensku vzrostla poptávka po kapacitě na orbitální pozici 23,5° východně, zvýšil se dosah těchto satelitů na 700 tisíc domácností s příjmem DTH a dalších 1,7 milionů domácností v těchto regionech přijímá jejich signál z hlavních stanic kabelových sítí.
(zdroj: šetření prováděné pro společnost SES ASTRA, SES ASTRA Satellite Monitor, závěr roku 2007).

„Naše orbitální pozice 23,5° východně se už stala hlavní pozicí pro vysílatele v Beneluxu a ve střední Evropě, a chceme tuto novou skvělou pozici rozvíjet i pro jiné trhy,” řekl pan Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „S využitím jednoduchého technického zařízení, dvojitého konvertoru LNB, domácnosti se satelitním příjmem mohou podstatně zvýšit svůj výběr mezinárodních kanálů FTA, a přijímat signál ze dvou pozic ASTRA, 19,2° východně a 23,5° východně. Smlouva s platformou CS Link představuje další posílení pozice společnosti ASTRA na trhu ve střední a východní Evropě.”

„Vybrali jsme si satelitní systém ASTRA pro jeho atraktivní nabídku renomovaných vysílatelů, a jeho znamenitý tržní dosah v České republice a dalších evropských zemích,” řekl pan Leoš Pohl, ředitel společnosti Czech Digital Group, která provozuje platformu CS Link. „S touto novou kapacitou můžeme dále zvýšit atraktivitu platformy CS Link. Uznáváme dlouholeté zkušenosti společnosti SES ASTRA v zajištění technické dokonalosti, jenž nám zaručí vysoce kvalitní služby s širokým diváckým dosahem.”


Markus Payer, SES ASTRA
Leoš Pohl, Czech Digital Group



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Satelitní flotila nyní zahrnuje 13 satelitů ASTRA a dva satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 34 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představují nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5 ° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.

Více informací o platformě CS Link je možné najít na stránce: www.cslink.cz.


S využitím zdroje: SES ASTRA Press, 8. 5. 2008, přeložil Petr Miklík, foto: satCentrum.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.05.2008 • 3A-Shop TV - nová německá nákupní stanice z družice Astra
05.05.2008 • Nový balíček programů v kvalitě HD poskytovaný prostřednictvím satelitů ASTRA [ 6 ]
05.05.2008 • Anketa na satCentrum: Návštěvníci české mutace upřednostňují TT Karty, slovenské platformu DIGI TV [ 7 ]
04.05.2008 • Dnes začala vysílat TV LUX [ 3 ]
03.05.2008 • Baseballová liga i letos na Galaxii sport
02.05.2008 • SPORT 5 dnes zahájil vysílání

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  @10.05.2008 11:31 • neregistrovaný 

12.05.2008 08:13 • neregistrovaný
uplne nesuhlasim s tymto nazorom. Ak danu spravu vyda SES, tak je to z ich strany OK. Ale ak danu spravu preberie nejake dalsie medium (satcentrum), tak by sa patrilo prebytocne casti odstranit. A zamerat sa na podstatu clanku. Pripadne doplnit o dalsie info, ktore sa v tejto tlacovej sprave nenachadza. Info o spolocnost je len reklama (propaganda) a tu nemusite preberat. Co sa tyka uverejnovania pod vlatnym menom - Staci uviest autora a link odkial ste to stiahli a poznamku, ze sprava bola skratena - a vsetko je vyriesene. Myslim ze malokto, kto si cita tieto spravy ma zaujem o tieto informacie o spolocnostiach. A vy ako medium by ste podla mna mali dbat na nazory svojich citatelov.
 
 
  Díki :-) 

11.05.2008 05:02 • ® Buddy
Díki za vyčerpávajúcu informáciu, už sa teším na novinky :))
Aj keď sa veľmi nestotožňujem s názorom že je treba všetko preberať bez selekcie, ak vydáte (teoretizujem) denne 3 správy o novinkách na Astre a vo všetkých bude tá novinka na 1 riadok a necháte pri tom ešte 20 riadkov self-promo na SES Astra, potom to už asi bude otravné.
Prečo ste nemohli dať správu o novinke, nedávať tam tie reklamné texty a na záver napísať niečo v zmysle: "Zdroj: SES Astra (krátené)" ?!?
 
 
  @Buddy 

10.05.2008 11:31 • neregistrovaný
Mýlíte se, nejedná se o kopírování, ale kompletní tiskovou zprávu SES Astra (PR Press SES Astra). Je uveřejněná celá bez krácení, i ty doplňující informace o Astře jsou součástí tiskové zprávy. Jak je u nás zvykem, tyto zprávy pouze přeložíme, nezasahujeme do nich a ani je neupravujeme, nezdá se nám zrovna etické vybírat z nich části a ty pak uveřejňovat pod svým jménem jako vlastní informaci, jak se to možná někde děje. Kritiku na "vyrábění vína z vody" je tedy třeba adresovat Markusovi Payerovi do Betzdorfu, který tento článek připravil. To, že je na satCentrum uveřejněná tato tiskovka ale neznamená, že bychom se o další novinky v CS Linku aktivně nezajímali. Sice se nám za celý den konference ČEAK nepodařilo uskutečnit rozhovor s dr.Pohlem, ale druhý den jsme navštívili uplink na Kavčích horách v Praze a ještě dnes přineseme další informace a řadu fotografií v článku "Na návštěvě v: uplinku CS Linku". Myslíme si tedy, že váš hlad po novinkách bude uspokojen.
redakce satCentrum
 
 
  Zasa obrovská výpovedná hodnota... 

10.05.2008 00:09 • ® Buddy
... v poslednej dobe mám pocit že redaktori si na serveri satcentrum cvičia používanie CTRL-C a CTRL-V. Toto je už niekoľká správa kde novinka zaberá 1-2 riadky (maximálne! - v tomto "článku" je to informácia že CS link podpísal zmluvu na ďalší transpondér) a zbytok článku sú zbytočné reklamné informácie na poskytovateľa SES Astra skopírované z iných zdrojov...
Keby radšej napísali čo sa chystá, rozhovor s riaditeľom/hovorcom CS link o tom čo tam v budúcnosti bude alebo o budúcnosti CS link...
Vyrábajú z vody víno a nedarí sa im... :(
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist