Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:54:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Marek Kindernay - Galaxie sport

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 04.06.2008


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Dnes počtvrté máte možnost položit svůj dotaz v on line chatu na satCentrum. Odpovídat vám bude člověk, který se podílí od samého počátku vysílání české tematické stanice Galaxie sport na jejím úspěchu a po přestěhování z Hradce Králové na pražský Barrandov ji bude měnit na Nova sport - programový ředitel Marek Kindernay.


On line chat: středa 4. 6. 2008, 13 – 15 hod.

Tato diskuse je moderovaná a je určená pro všechny čtenáře – není nutné se do ní dopředu registrovat. Samozřejmě již zaregistrovaní uživatelé diskuse na satCentrum mají i nadále k dispozici (po přihlášení se) svůj vlastní nick.


Dnes se můžete Marka Kindernaye zeptat na cokoliv k vysílání populárního tematického kanálu Galaxie sport, k programové skladbě, přenosům sportovních podniků, komentátorům nebo ke studiu v nových prostorách v News centru TV Nova na pražském Barrandově. Zeptat se můžete i na technické otázky a také položit dotazy k vysílání ve formátu 16:9 či ve vysokém rozlišení (HD), k dostupnosti v domácích platformách i na přístupových kartách pro individuální satelitní příjem.


Přejeme všem diskutujícím i Marku Kindernayovi hodně zajímavých dotazů.


Redakce satCentrum, 22. 5. 2008, 11:00 hod.




Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TRADE and TECHNOLOGY





Doplněno 4. 6. 2008:

Před patnácti minutami byl zodpovězen poslední dotaz na dnešního hosta v „horkém křesle“ u počítače on line chatu - ředitele oblíbeného tematického kanálu Galaxie sport - Marka Kindernaye.

Za redakci satCentrum děkujeme jemu ale i také vám všem, kteří jste poslali své dotazy, pokud budete mít nějaké další, můžete je zaslat do redakce nebo přímo do studia Galaxie sport na mail galaxie-sport@galaxie-sport.cz.

Děkujeme za přízeň a budeme se těšit na příští on line chat, který bude věnovaný nejstarší a nejpopulárnější domácí hudební stanici - Óčku!


Redakce satCentrum, 4. 6. 2008, 15:15 hod.




  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. V Praze už jste přes půl roku. Byla to pro vás velká změna, přestěhovat se z poklidu studia na okraji krajského města do moderního News centra, navíc umístěného ve velmi živém areálu "továrny na sny"?
Dobrý den všem účastníkům dnešního chatu. Nejdříve bych rád za Galaxii sport poděkoval za tuto zajímavou možnost komunikace s diváky a doufám, že budu znát odpovědi na všechny Vaše dotazy. K otázce stěhování mohu říci, že pro celý tým Galaxie sport, který se přestěhoval do nových prostor v areálu "továrny na sny" byl velkou výzvou a novým impulzem pro naši práci. Výsledkem by měla být co nejkvalitnější programová nabídka, vysoká technická kvalita a mnoho dalších připraovaných změn.

• David Křížka - Dobrý den, měl bych pro vás pár dotazů.
1) Kdy se přejmenuje Galaxie Sport na Nova Sport?
2) Když se to bude jmenovat Nova sport a bude-li to i na pozemním příjmu DVB-T v České republice, budou nadále působit na této stanici slovenští komentátoři?
3) Bude tento sportovní kanál vysílat v nejbližších letech nepřetržitě, tj. 24 hodin denně.

1)Plánovaný rebranding (změnu názvu) připravujeme na podzim letošního roku při příležitosti jedné velmi významné sportovní události.
2)Co se týče vysílání našeho programu v DVB-T - v nejbližších dvou letech o tom neuvažujeme a pokud v budoucnu ano, počítáme nadále s placeným programem. Vzledem k velkému rozšíření programu na Slovensku budou i nadále komentovat přenosy čeští a slovenští komentátoři.

• tv fanusik - Kedy zacnete vysielat EPG v CS Linku,budete vysialat v 16:9, na ake futbalove ligy sa mozme tesit v novej sezone.Preco v tejto sezone nedavate futbalovu Copa Libertadores,nemohli by ste davat niektore s tychto lig-argentinsku,copa libertadores,rusku /futbal aj hokej/,nemecku bundesligu,hokejovu ligu majstrov,basketbalovu euroligu.Pripravujete druhy program?
Dobrý den, EPG zatím nepřipravujeme. Formát vysílání 16:9 připravujeme od podzimu. Fotbalovou soutěž CopaLibertadores jsme z vysílání vyřadili,protože měla velice malý divácký ohlas. Od října připravujeme kromě Premier League také přenosy anglického F.A. Cupu a reprezentační utkání anglické fotbalové reprezentace.

• petr kulisek - dobry den pane kindernay jsem vernym divakem galaxie sport a chci se zeptat zda mate v planu vysilat treba i skotskou premier league dekuji za odpoved
O skotské lize zatím neuvažujeme. Zcela novou soutěží, která se objeví na obrazovkách, je prestižní anglický fotbalový pohár FA CUP.
Tento exkluzivní kontrakt uzavřela Galaxie sport až do roku 2012. Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na 60 přímých přenosů ročně včetně Superpoháru a 21 zápasů anglické fotbalové reprezentace.

• odalv - proc skoncila moznost sledovat galaxii za 1200 kc rocne? nestratite tim sledovanost?
Individuální předplacené programové nabídky poskytovatelů satelitního vysílání je výlučně záležitostí těchto organizací. Stažení Vámi popsané nabídky je obchodní politikou firmy Trade and Technology. Společnost Gital je v současné době jediný poskytovatel našeho programu v samostatné nabídce.

• David Křížka - Říkáte, že budete vysílat zápasy anglické fotbalové reprezentace. Také i přátelák proti Čechům? To se hraje v srpnu.
Toto mimořádně zajímavé fotbalové utkání bude vysílat v přímém přenosu TV Nova. Komentovat tento zápas budou komentátoři Galaxie sport.

• Roas - Zdravím pana Kindernaye, mám několik otázek:
1) Je pravda, že od srpna bude GS mít nový vzhled? Jaké budou další novinky třeba modernější formát 16:9 místo stávajícího 4:3?
2) Bude se také měnit název? Hovoří se,že dříve nebo později se stejně přejmenuje na Nova sport. Také v srpnu?
3) Nebude od září nějaké překvpení pro diváky? Myslím tím nějaké další fot. ligi nebo třeba Pohár UEFA? Nebo něco jiného chystáte z jiné oblasti sportů?
4) Jak vypadají přípravy na vysíání v HD? Je nějaká reálná možnost v dohledné době, že bude Galaxie sport HD nebo Nova sport HD?
Předem děkuji za odpovědi.

Také Vás zdravím,
1) ANO, Galaxie sport v současné době velmi intenzivně pracuje na zcela nové grafické podobě kompletního vizuálu stanice, formát vysílání bude 16:9 a to vše připravujeme spustit na podzim (viz. odpověď níže)
2) opět odpověď už byla níže napsána
3) doufám, že bude pro diváky mnoho příjemných překvapení,aby tomu tak bylo, nebudu je proto prozrazovat:)
4) vysílání HD je velmi pravděpodobné (opět k podzimnímu termínu)

• ® Fenix - Dobrý Deň na úvod Vás pozdravujem. Mám pre hosťa 3 otázky.
1.otázka:
Dopočul som sa, že Galaxie-sport sa má premenovať na Nova-sport čo je na tom pravdy prípadne kedy by sa to uskutočnilo.
2.otázka:
Prečo dávate toľko priamych prenosov z Anglickej ligy, tuším 5 zápasov na víkend nieje to veľa?stačilo by dávať šláger kola
Radšej by som privítal keby ste opäť dávali Španielskú a Talianskú ligu, kedysi ste ich dávali a prestali ste ich dávať, teraz to dáva iná TV, ktorú nemám možnosť sledovať( sat.prevádzkovateľ ju nemá v ponuke - skylink)
3.otázka:
Plánujete dávať NHL aj v budúcej sezonne, plánujete dávať aj zápasy z Eupopy ( Praha a aj zo Švedska) a4i neplánujete dať počas sezonny
okrem NHL aj iný hokej napr: fínsku ligu, počas vyluky NHL ste ju dávali.
Za odpoveď ďakujem s pozdravom ostáva fenix z Prešova

Zdravím na Slovensko,
1) nechte se překvapit :)
2) Anglická fotbalová liga je nejkvalitnější evropskou ligovou soutěží a proto i v budoucnu bude mít v našem programu velký prostor, práva na Italskou a Španělskou ligu nejsou v současné době volná
3) ANO plánujeme, uvažujeme i o vysílání další hokejové ligy

• Honza - Dobrý den, když bude Galaxie sport přeměněná na Nova sport, znamená to, že se tam přestěhuje Formule 1? Měl bych zájem o více přenosů - kvalifikace, hlavní závod i magazíny, něco jako dělají Němci po skončení přenosů.
Galaxie sport bude nadále vysílat přímé přenosy kvalifikací Formule 1 a záznamy závodů, je možné, že rozšíříme nabídku i o přímé přenosy pátečních treninků.

• Martin Skála - Dobrý den,
bude Galaxie sport vysílat od srpna ve formátu 16:9???

od podzimu budeme vysílat ve formátu 16:9

• Martin - Dobrý deň,
na začiatok sa chcem poďakovať Galaxie-sport, za veľa kvalitných program počas celého roka. Mám však aj zopár otázok:
1) bude sa meniť názov stanice?
2) bude sa vysielať vo formáte 16:9 a EPG?
3) nemohla by sa pred koncom programu vysielať malá textová upútavku na ďalší program (ako Nova)?
4) viem, že chystáte zopar programových noviniek? Šum ich sem!!! :-))
5) Ako vysielanie v HD a Galaxie-sport 2?
Ďakuejm a prajem príjemný deň

Dobrý den, děkujeme za pochvalu a přízeň
1) ANO
2) ANO/NE
3) ANO, tuto službu připravujeme, bude součástí grafických změn
4) :) novinek bude mnoho
5) O druhém programu zatím neuvažujeme, HD připravujeme na podzim
Hezký den i Vám.

• Leoš Ešner - Přeji Vám hezký den. Chtěl bych se Vás zeptat, zda Galaxie Sport nebo nově Nova Sport vstoupí do DVB-T a když, jestli by to byl placený nebo volně šířený program, byl by to jistě konkurence schopný kanál ptoti ČT4 Sport. Díky.
Dobrý den, v nejbližších 2letech neuvažujeme o vysílání v DVBT. V budoucnu možná ano, ale i nadále jako placený program.

• Petr - Dobrý den,
zajímalo by mě zda plánujete vysílat snooker,biatlon a zda se někdy dočkáme např. olyp. her.
Diky

Dobrý den, v našem programu stále zkoušíme nové formáty sportů, v poslední době to byl BOX, POKER, NFL a další. Také v budoucnosti budeme v tomto trendu pokračovat. Například od 16. června budeme vysílat přímé přenosy cyklistického závodu Kolem Švýcarska (Tour de Swiss).

• Novotný Luboš - Dobrý den.Chtěl bych vědět,zda budete vysílat kromě Premier League i další fotbalové soutěže ( Španělsko,Itálie ) a zda vlastníte práva na Carling Cup a Anglický pohár? Na kolik let ještě vlastníte práva na NHL,NBA a tenisové turnaje masters? Děkuji za odpověď.
Galaxii sport se podařilo zajistit vysílací práva na další roky u klíčových sportovních soutěží jako je NHL, Premier League, NBA, ATP Masters, MLB a NFL.

• Juraj - Zdravím galaxiu sport.A čo plánujete dávat z tennisu budú tam aj nejaké turnaje velké? Dakujem.
Tenisová nabídka Galaxie sport se neustále rozšiřuje, kromě kompletní série ATP Masters máme vysílací práva na dalších 7 vybraných turnajů ATP Tour a také na World Team Cup.

• Tom - Chtěl bych se zeptat jestli budete dávat na Galaxii Sport magazín o rally a MotoGP?
Z motoristických sportů můžeme v současné době nabídnout následující: kvalifikace a závody Formule 1, Indy Car Series, plochou dráhu Elite Speedway Series ze Švédska, LeMans Series, RedBull XFighters nebo MS MX2 v motokrosu. Na Moto GP nejsou v současné době volná vysílací práva.

• Laco P - Mal som na plane kupit sirokouhly TV (16:9), ale po navsteve u suseda som si to velmi rychlo zatial rozmyslel. (mal plazmu 107, ale obraz bol z kablovej analogovej UPC) katastrofalny.......
Chcem sa spytat, ako je to vlastne s vysielanim 4:3 a 16:9 (alebo je to len akoze 16:9 a ako je vlastne s poctom pixlov. (U plazmy je pocet pixlov v pomere 4:3 hoci fyzicky rozmer TV je 16:9. U LCD je pomer pixlov 16:9 ak je fyzicky rozmer 16:9. Kedy predpokladate moznost plnohodnotneho vyuzitia TV formatu 16:9. Dakujem za odpoved.

Dobrý den,
raději se obraťte na prodejce televizní techniky, který Vám určitě dá více informací o této problematice:)
Pěkný den

• Maťo - Dobrý deň,
Ešte jedna otázka: pred presťahovaním Vašej televízie z Hradca do Prahy fungovalo zasielanie programu registrovanému človeku na email. Fakt dobré boli hlavne mesačné prehľady zápasov či už NHL alebo Premier L. Nemohli by ste tieto prehľady znova posielať (alebo dávať na Pressweb), pretože tie čo sa nachádzajú v sekcií "Plán prenosov" nie su (podľa mňa)také dobré, ako tie predchadzajúce.
Ďakujem

Dobrý den,
samozřejmě bychom tuto službu poskytovali i nadále, ale v současné době probíhají změny našich internetových stránek, a proto to v tuto chvíli technicky možné. Budeme se snažit službu co nejdříve obnovit.

• andrew - Jak je to s vysíláním v 16/9.Když už nebudeme muset sledovat při formuli 1 roztažený ksichty
Připravujeme nepřetržité vysílání ve formátu 16:9 od podzimu 2008.

• Daniel Zapletal - Dobr den, chci se zeptat kdy dojde ke zmněně názvu Galaxie sport na Nova sport a zda televize zčne nabízet přímé přensy v 16:9? Dale zda bude možnost si Galaxii sport naladit i ve verzi HD a kdy tomu tak bude?
jak tu dnes již zaznělo, vysílaní v HD a formátu 16:9 připravujeme na letošní podzim.

• jx2 - Dobrý den, rád bych se zeptal ke Galaxii Sport zda neuvažujete o oživení programové nabídky např. přímými přenosy z nižších hokejových či fotbalových soutěží v ČR ? děkuji za odpověd a přeji vše dobré
Věnujeme se především nejkvalitnějším světovým soutěžím. Vysílání domácích soutěží a nižších fotbalových lig by mělo být posláním veřejnoprávní televize.

• Jiri Mitas - Kdy a kde začnete vysílat 16:9 a HD? Anglická liga HD to by bylo něco!
Děkuji za odpověď.
Jiří Mitas

Od podzimu budete moci sledovat vybrané zápasy Anglické ligy ve formátu HD.

• Juraj - Dobrý den a zdravím galaxiu sport. Dočkám sa o rozšírenie futbalových líg na galaxiísport? Dakujem.
Od podzimu zařadíme novou soutěž - F.A. Cup.

• Petr - Bude Galaxie Sport po změně na Nova Sport usilovat o vstup do Muxu s TV Nova nebo dále zůstane jen stanicí pro vyvolené, které je dostupná jen přes karty, satelit a kabelovky. Je zájem ji nabídnout co největšímu množství lidí prostřednictvím DVB-T. Určitě byste byli sledovanější kanál, nehledě na to, že byste měli i sledovanější reklamu, která je pro Vaši TV nezanedbatelným příjmem. Děkuji za odpověď.
Tak jako je běžné u specializovaných sportovních programů všude na světě, bude i Galaxie sport nadále placeným programem. V současné době má každý divák možnost si náš sportovní program pořídit. Jsme ve všech formách nabídek (satelitní TV, kabelové TV, IPTV služby)

• robert - Dobrý den,
plánujete pro příští sezónu zvýšení počtu přenosů z NBA, letos to byl jeden přenos týdně, což nebylo příliš mnoho
děkuji

Dobrý den, i v příští sezóně zůstane formát vysílaní NBA stejný jako v letošním roce. Počet přenosů zatím měnit nebudeme.

• Juraj - Dobrý den.Vráti sa na galaxií sport aj Talianská a Španielská liga? Mne to tam strašne chýba.
Dobrý den, vysílací práva na Italskou a Španělskou ligu nejsou prozatím volná.

• Honza - Dobrý den. Kdy se vaše televize přejmenuje na Nova sport. Děkuji.
Všechny změny připravujeme od podzimu.

• jalci lubo - akym sposobom by som mohol zapojit sest satelitnych LNB na sest tele prijimacov
Tento dotaz je spíše na prodejce satelitní techniky.

• Jarmila - Od 1.6.2008 začala vysílat nová stanice NOSTALGIA v rámci balíčku Multi - karta TT. Kde zjistím konkrétní programovou nabídku této stanice? Zatím jsem jí nikde nenašla. Díky za odpověď
Je potřeba obrátit se na provozovatele stanice NOSTALGIA, nebo na distributora tohoto programu.

• David Křížka - Mohl byste prozradit při které velmi významné sportovní události dojde k přejmenování Galaxie Sport na Nova Sport? Jedná se o zápas NHL v Praze?
Dobrý den, zahajovací zápas NHL v Praze by byl rozhodně zajímavou příležitostí, ale nechte se překvapit.

• Tom - Děkuji za odpověď o MotoGP, ale odpověděl jste mi jen na půl. Takže to zkusím ještě jednou - budete dávat nějaké pořady o rallye? Závody, magazíny, novinky a rozhovory s jezdci a podobně?
Ještě jednou dobrý den, omlouvám se, že jsem přehledl dotaz na rallye. V těchto dnech projednáváme nabídku vysílat hodinový magazín o WRC. Takže je možné, že i tomuto sportu se budeme věnovat.

• Tom - Díky moc za dobrou zprávu, s tou WRC jste mě moc potěšil, doufám, že to vyjde! Galaxii sport sleduju už několik let, ale přiznám se, že jsem se bál, když jste přešli do Prahy a ještě k tomu na Novu, která to ve sportu moc neumí (Nova ku..í fotbal apod.!), jak dopadnete. Ale zatím to vypadá, že zůstáváte sví, což je fajn a tak Vám přeju, ať vydržíte tak i nadále! Moc vám fandím!
Díky moc za přání a Vaši přízeň. Určitě se budeme všichni snažit své diváky nezklamat.

satCentrum - Tak to byl poslední dotaz v dnešním on line chatu s Galaxií sport. Děkujeme Vám za redakci satCentrum i za všechny naše čtenáře za odpovědi, a budeme se těšit na zajímavé sportovní pořady na Galaxii sport! Ať se Vám daří a máte hodně spokojených diváků!
Díky SatCentru za možnost zajímavého chatu a všem děkuji za pozornost a dotazy. Přeji všem krásné léto.


Další články z rubriky:
20.05.2008 • On line na satCentrum: Jiří Hojgr, SPORT 5
05.05.2008 • On line na satCentrum: Michal Šíma, Eurosport CZ
14.04.2008 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník, TRADE and TECHNOLOGY


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist