Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 16:55:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Firma ND SatCom získala kontrakt US-NAVY SPAWAR na přenosné terminály SATCOM

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 31.05.2008


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), dne 30. 5. 2008 oznámila, že dceřinná firma ND SatCom byla vybrána jako dodavatel pro americké ministerstvo námořnictva, lety do vesmíru a námořní středisko bojových systémů SPAWAR (U.S. Department of the Navy, Space and Naval Warfare Systems Center) v Charlestonu (Jižní Karolína).


Smlouva tvoří rámec pro poskytování různých přenosných terminálů pro satelitní komunikaci (Satcom) v americkém námořnictvu (US-Navy). Možný podíl firmy ND SatCom na kontraktu může činit až asi 51 miliónů amerických dolarů v prvním roce a když se všechny části výběrového řízení uskuteční, potenciální kontrakt by za pět let mohl dosáhnout celkovou hodnotu 289 miliónů amerických dolarů.

Pro program bylo vybráno celkem sedm různých firem. V současnosti se zpracovávají požadavky a dodací plány. Pan Christopher Morris, prezident a generální ředitel ND SatCom a. s. v USA, řekl: „Význam této smlouvy tkví v tom, že poprvé v historii naší firmy jsme byli uznáni za oficiální dodavatele pro americké ministerstvo obrany. To doplňuje naši úspěšnou, již existující spolupráci s jinými americkými vládními místy. Smlouva je mezníkem pro ND SatCom na americkém trhu a dokládá náš závazek na poskytování hodnotných terminálů pro vládu a vojsko.”

Zastoupení firmy ND SatCom v Severní a Střední Americe spočívá na prodejní a servisní kanceláři v Dallasu, Miami, Washingtonu D.C., Montrealu a Mexico City. V Dallasu firma ND SatCom provozuje velmi moderní produkční místo pro design, integraci a zkoušky pevných a mobilních pozemních stanic.


Markus Payer, SES ASTRA
Anita Bunk, ND SatCom




O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Satelitní flotila nyní zahrnuje 14 satelitů ASTRA a dva satelity SIRIUS. Sdružený satelitní systém poskytuje své služby pro více než 117 milionů domácností, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání a přenáší celkem 2295 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů.

SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 34 programů HDTV. ASTRA a SIRIUS představují nejvýznamnější vysílací platformu HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA a SIRIUS jsou 19,2° východně, 28,2° východně, 23,5° východně, 5° východně a 31,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina vlastní podíl 90 % ve společnosti SES Sirius v Evropě a také strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


SES ASTRA Press, 30. 5. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.05.2008 • SES NEW SKIES obnovuje satelitní podporu pro Nature Conservancy
06.05.2008 • Britská satelitní nabídka FTA „Freesat” zahajuje 6. května 2008 - doplněno [ 2 ]
16.04.2008 • SES ASTRA podporuje satelitní vysílání z UEFA EURO 2008™
12.03.2008 • Počet německých domácností využívajících digitálních služeb ASTRA stoupl o 21,5 procenta na 9,75 miliónů
06.03.2008 • Stanice EuroNews zahájila vysílání magazínu „Comment: Visions”
05.03.2008 • SES NEW SKIES podpoří vysílání významných mezinárodních stanic z olympijských her 2008 v Pekingu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist